MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Dan maar een imam uit Marokko’

16 september 2006 | in Geloof, Maatschappij | 1 Reactie

MoskeeHet bestuur van moskee Nour kan maar geen imam vinden die de hele koran in het Arabisch uit z’n hoofd kent, en die de koran ook nog aan de moskeegangers kan uitleggen. Het bestuur van de moskee is al twee jaar lang opzoek naar een geschikte imam die woonachtig is in Nederland of Europa, maar heeft nog steeds niemand kunnen vinden. Het CWI en uitzendbureau’s werden ingeschakeld, maar zijn er ook niet in geslaagd om de vacature te vullen. Vandaar dat er wordt gedacht aan een imam uit Marokko.

“Eerst moeten wij aantonen dat het ons niet lukt in Nederland of Europa een imam te vinden. Als aan die voorwaarde niet wordt voldaan, krijgt de imam ook geen tewerkstellingsvergunning”, aldus Bestuurslid A. Laaguili. “Natuurlijk hopen we dat iemand reageert binnen Nederland of Europa. Een imam uit Marokko moet weer eerst Nederlands leren, een hoop gedoe natuurlijk. Maar een moskee kan niet zonder imam”, vertelt hij verder in het Algemeen Dagblad.

Er is 1 reactie

  1. gla tinek
    16 september 2006 om 12:12 uur.

    Inderdaad inshallah een imam uit marokko of europa inshallah!

Plaats je reactie