MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rapper J-Rock legt zijn naam uit

16 september 2006 | in Maatschappij, Muziek | 6 Reacties

J-RockDe eerste single van de Marokkaanse rapper J-Rock draagt de titel ‘Jihad!’ De 24-jarige rapper heet in het echt Jihad Rahmouni en zijn voornaam betekent volgens moslims letterlijk ‘innerlijke strijd’. Maar in westerse discussies wordt het woord gebruikt als er gesproken wordt over ‘heilige oorlog’ en in het verlengde daarvan ‘terrorisme’.

Tegenwoordig moet J-Rock opboksen tegen de misvatting dat zijn naam iets te maken heeft met terreur. Hij legt zijn naam daarom uit in de clip van zijn single ‘Jihad!’ met Ji-Hoe? Ji-Wat? JiHad?

Jihad is trots op zijn naam. Zijn ouders hebben hem zo genoemd, omdat ze de letterlijke betekenis mooi vonden. Hun gedachte is dat ieder mens beter kan worden als hij strijdt tegen de donkere kant in zichzelf. Vanaf 22 september is ‘Jihad!’ in de platenzaken verkrijgbaar. Later dit jaar komt J-Rocks eerste album uit schrijft Nieuws.NL.

Er zijn 6 reacties

 1. Ashwen
  18 september 2006 om 06:16 uur.

  IK vind die track van Jihad echt goed!

  Zet alles in een ander daglicht…Dit moeten we steunen

  Of zijn jullie niet zo uitgesproken??

 2. Mo zegt
  18 september 2006 om 09:22 uur.

  Het is een grappige track.
  Maar zolang het een underground plaat blijft heeft Jihad a.k.a J-Rock zijn doelstelling niet bereikt. En dat is een omslag creeren in het nederlandse betekenis van het woord Jihad!

 3. Fatima
  19 september 2006 om 02:15 uur.

  Jihad ga zo door. Klasse

 4. Maghreb Magazine » NMO organiseert studiogesprek over Jihad
  22 september 2006 om 01:49 uur.

  […] De NMO organiseert vandaag een studiogesprek over de term Jihad. Onnodig om te melden is dat er nogal wat misverstanden bestaan rondom deze term. Eerder kon je op MaghrebMagazine lezen dat de Marokkaanse rapper J-Rock (echte naam ‘Jihad’) deze week debuteert met zijn single ‘Jihad!’ Hij is trots op zijn naam: “innerlijke strijd’. […]

 5. Mirjam
  17 oktober 2006 om 10:04 uur.

  Hallo, Kan iemand mij vertellen of het T-shirt met de tekst Ji hoe, Ji wat, Jihad ergens verkrijgbaar is?

 6. Nienke
  25 oktober 2006 om 08:15 uur.

  Hi Mirjam,

  Goede vraag, ik ben er al een maand naar op zoek! Please weet iemand WAAR HET SHIRT MET JI HOE, JI WAT, JIHAD VERKRIJGBAAR IS?!!!

  Liefs Nienke = : x

Plaats je reactie