MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan start zaterdag voor Marokkanen

22 september 2006 | in Geloof | 15 Reacties

Maghreb Ramadan SMSHeel wat landen uit het Midden-Oosten (o.a. Qatar, Saoedi-Arabië, Bahrein, Koeweit, Irak) lieten in de vooravond van vrijdag 22 september via de media weten dat zij de vastenmaand laten starten op zaterdag 23 september. De meeste Marokkanen in Nederland volgen deze datum en beginnen zaterdag 23 september aan de vastenmaand Ramadan.

Andere moslims, waaronder Turken en een deel van de Surinamers beginnen zondag 24 september met het vasten. Starten op 23 september is volgens wetenschappelijke berekeningen niet mogelijk, vandaar dat deze groepen, die voortgaan op de wetenschappelijke berekeningen op zondag met de Ramadan starten.

Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wensen alle moslims een gezegende Ramadan toe. Via onze site is het mogelijk om gratis een Ramadan SMS te versturen. Hiermee kun je iemand anders gratis een fijne Ramadan via SMS toewensen.

Er zijn 15 reacties

 1. SAMADIE
  23 september 2006 om 12:17 uur.

  waneer zijn de moslims een eenheid en vasten alemaal op een dag, we wonnen in een land maar we starten het vasten op twee verschillende dagen. wordt het niet tijd dat er een orgaan in nl die de islamitische maanden aangeeft en bevestigt.
  we wonnen in een land, maar we starten alemaal op een ander dag de ramadan

 2. hassanhasson
  23 september 2006 om 10:14 uur.

  ik wens alle moslims een gezegende Ramadan toe.

 3. Moumni
  23 september 2006 om 12:47 uur.

  ” wordt het niet tijd dat er een orgaan in nl die de islamitische maanden aangeeft en bevestigt. we wonnen in een land, maar we starten alemaal op een ander dag de ramadan.”

  Je kan toch niet verwachten dat elke moslim op dezelfde manier denkt. Cultuur kruist het pad en ontstaan dit soort dingen, kun je niks aan doen. Het gaat al zo lang op deze manier. Landelijk orgaan is hier geen oplossing voor.

 4. leo
  23 september 2006 om 12:52 uur.

  Wat is overigens de reden dat moslims uit verschillende landen op een verschillend tijdstip beginnen met de vastenperiode?

 5. soussy
  23 september 2006 om 12:53 uur.

  ramadan mobarak said aan alle moslims wakolo am wa antou bialf ikhayr!

 6. abdelkarim
  23 september 2006 om 02:01 uur.

  salaam aglekom broeders en zuster er is een hadith die zegt welke eerst moslim land zegt dat het ramadan is moet je geloven dus ook tegelijke tijd dus aan houden ik hoop inchallah dat moslims bij elkaar komen asalaam aglekom argmatola barakatoe

 7. Astitou Events
  23 september 2006 om 02:13 uur.

  @Leo

  Een gedeelte van de moslims volgt de maand stand en laat aan de hand daarvan bepalen wanneer ze met vasten begint. De andre gedeelte gaat uit van calculatie van de juiste dag.

 8. bilal
  23 september 2006 om 02:15 uur.

  salam malikoen

  inshallah zal allah ons kracht geven en op de goeie pad brengen.ramadan begint zaterdag voor mocro die in nederland wonen in frankrijk begint he ramadan zoindag

 9. Ouarda
  25 september 2006 om 11:41 uur.

  salam mo3laikom,

  Ramadam mobarak voor alle moslims onder ons, moge Allah jullie zonden vergeven en al het goed geven. (weet wel mijn broeders en zusters je kunt niet alleen nemen, je moet ook geven) vergeet niet dat Arandan meer is dan alleen niet eten en drinken.

  Blijf aan ALLAH denken, no metter what

 10. Choukri
  25 september 2006 om 11:54 uur.

  Ik snap er echt helemaal niks van. Er is toch één maan en niet twee of drie. we leven nu in de 21ste eeuw en nog steeds zijn er verschillen.
  Ik snap dit echt niet. Het heeft volgens mij niks met islam te maken ik denk dat het meer poltiek is.

  Jammer jammer ze komen wij over als verdeeld religie en dat is niet goed

 11. Rob
  26 september 2006 om 09:04 uur.

  Choukri – wees blij dat je niet op Jupiter woont, die planeet heeft 63 manen… 🙂

 12. wafae
  26 september 2006 om 12:32 uur.

  marrokkanne zijn gewoon de beste al de andere moetne ewoon op kk MOCRO voor life

 13. wissam
  26 september 2006 om 01:35 uur.

  voor alle moslims mabrouk ramadan ramadan is mooi om mee te maken als moslim lekker eten maar ook uit respect voor arme mensen insahelah gaan alle moslims naar makkah die dat willen ten minste ik ben daar 1 van insahellah!

 14. ibtisam
  29 september 2006 om 10:42 uur.

  MABROUK RAMADAN ALLEMAAL..!!

 15. hatice
  05 oktober 2006 om 12:43 uur.

  wafae wat een eigendunk marokkanen zijn de beste ga weg man. iedereen is even goed, alles moslims of je nou mocro turko of kuro enz enz iedereen is 1 dus ga nou niet zeggen wij zijn de beste want dat zijn jullie zeker niet. en nog een dinf ga niet spotten met kanker. dadelijk geeft ALLAH je kankker en dan piep je wel anders dus OPZOUTEN WAFAE

Plaats je reactie