MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Monoloog van Abdelkader Benali in première

02 oktober 2006 | in Amusement, Literatuur | 1 Reactie

Abdelkader Benali Op donderdag 5 oktober 2006 gaat de nieuwe voorstelling van Theatergroep De Nieuw Amsterdam in première. Athella|Othello is een actuele en persoonlijke monoloog geschreven door Libris Literatuur prijswinnaar Abdelkader Benali en gespeeld door televisie- en toneelacteur Felix Burleson.

Abdelkader Benali (1975) is geboren in Ighazzazen, Marokko. Op vierjarige leeftijd komt hij naar Rotterdam in Nederland. Hij woont nu in Amsterdam. Hij schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland.

Athella|Othello is geen bewerking van het verhaal van Shakespeare. Geregisseerd door de jonge theatermaker Caspar Nieuwenhuis, wordt het karakter van Othello afgepeld tot de kern. De voorstelling is te zien in Theater Bellevue te Amsterdam.

Er is 1 reactie

  1. mootje
    05 oktober 2006 om 01:14 uur.

    Is wel goed zo. Appie doet het goed!

Plaats je reactie