MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veel Marokkanen hebben stemmingsstoornis

03 oktober 2006 | in Gezondheid | 2 Reacties

geestelijke gezondheid Uit onderzoek naar de geestelijke gezondheid van Amsterdammers blijkt dat stemmings- of angststoornissen vaak voorkomen bij Marokkaanse Amsterdammers. Beide stoornissen komen het meest voor bij Turkse Amsterdammers, terwijl bij Nederlandse en Surinaamse/Antilliaanse Amsterdammers deze stoornissen het minst voorkomen.

Daarnaast komen angst en depressie het meest voor bij mensen tussen de 45-64 jaar. De grootste risicogroepen voor deze stoornissen lijken Turkse vrouwen en Marokkaanse mannen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de GGD Amsterdam in samenwerking met drie GGZ-instellingen in 2005 heeft verricht naar het psychosociale welbevinden van de Amsterdammers.

De GGD heeft 812 Amsterdammers thuis geïnterviewd en stelde vragen over welke psychische klachten zij hebben en welke invloed dit heeft op hun leven; hoe vaak zij hulp zoeken en hoe tevreden zij daarover zijn. Ook heeft de GGD onderzocht of hierin verschillen zijn tussen leeftijdsgroepen, etnische groepen, mannen en vrouwen. De groep onderzochte mensen is een redelijke afspiegeling van de Amsterdamse bevolking.

Er zijn 2 reacties

 1. MOUNIER
  04 oktober 2006 om 06:14 uur.

  ja, dat zou best eens kunnen..

  Wij marokkanen maken ons altijd druk…en willen veel bereiken… niet zoals die luie hawazas en coole hollanders..

  Allah ie koen mahana

 2. mohamed
  05 oktober 2006 om 11:22 uur.

  ik weet niet waar je het over hebt
  totaal niet relevant

Plaats je reactie