MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Makers rZpkt komen met nieuwe voorstelling

05 oktober 2006 | in Amusement | Reageer

rZpktDe makers van rZpkt komen met een nieuwe voorstelling genaamd Daggoedays (de dagen van de hond). Daggoedays is een bittere komedie over vooroordelen in Nederland. De voorstelling brengt een uitvergroting van de dagelijkse realiteit en gaat over de hokjesgeest in de Nederlandse samenleving en woede over vooroordelen.

Daggoedays gaat over twee Marokkaanse jongens die een bank ingaan om een rekening te openen. Ze worden al snel aangezien voor overvallers en niemand die ze geloofd dat ze geen criminelen zijn. Binnen de kortste keren zijn de hoofdpersonen de daders in een gijzelingsdrama, moeten ze onderhandelen over vluchtauto’s en pizza’s en wordt hen min of meer een buit opgedrongen.

Zaterdag 28 oktober gaat Daggoedays in première in de Meervaart in Amsterdam. De Marokkaanse makers en acteurs Fouad Mourigh en Farhane El Hamchoui,die beiden te zien waren in de films Cool! en 06/05, spelen met Mike Libanon en Mareille Labhom. De regisseur is Hugo Meters III.

Plaats je reactie