MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb meest respectvolle BN’er

07 oktober 2006 | in Maatschappij | 2 Reacties

United SmileDe Amsterdamse Marokkaanse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb is uitgeroepen tot ‘meest respectvolle bekende Nederlander’. United Smile, die de verkiezingen organiseerde, roemt Aboutaleb omdat hij ‘zich op een geweldige wijze heeft gemanifesteerd in de periode na de moord op Theo van Gogh’. Op de tweede plaats van de verkiezingen is Majoor Bosshardt geëindigd gevolgd door Wendy van Dijk op de derde plaats.

“Het is een eervolle vermelding en een steun in de rug voor de dingen waar ik mee bezig ben”, aldus Aboutaleb op de PvdA-site. Aanstaande dinsdag 10 oktober zal de Amsterdamse wethouder de United Smile Respect Bokaal in ontvangst nemen.

De naam van United Smile is ontstaan vanuit het gedachtegoed van de profeet Mohammed (Vrede Zij Met Hem). Hij vertelde ooit:” als je helemaal niks aan een ander te geven hebt, dan kan je altijd nog je glimlach geven”. Vanuit deze gedachte wil United Smile de negatieve spiraal van angst, wantrouwen en haat in Nederland doorbreken.

Er zijn 2 reacties

 1. Samira
  07 oktober 2006 om 06:16 uur.

  Dat is een mooi initiatief. Kende de organisatie niet maar los van op AT5 zul je er waarschijnlijk ook weer niets over horen. Hij doet inderdaad goed werk en wie weet in de toekomst ook wel landelijk.

  En weet je…het werkt écht als je op straat naar mensen glimlacht in plaats van je blik afwendt lachen de meeste mensen terug en dat maakt onze samenleving een stuk mooier!

 2. mohamed
  07 oktober 2006 om 11:41 uur.

  Onze profeet Mohammed (vzmt) deed uitspraken om vandaar leer aan te trekken.
  het is niet zomaar een wetvoorstel die voor een periode geldig is.
  Maar dat zijn heilige wetten vanwege hun lange houdbaarheid. kortom voor eeuwen geldig.
  Als een gezegde toe te schrijven is aan onze profeet (vzmt) dan kan je het gerust aannemen en probeer deze ook te praktiseren.
  Ik hoef geen bevestiging of het werkt, vb: die glimlach. dus doe dat gewoon en probeer in te beleven en geloven en dat geldt voor alle zijn gezegdes (hadith) (vzmt).
  Oasalemo alekom

Plaats je reactie