MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Akkoord moskee Roosendaal dichtbij

08 oktober 2006 | in Geloof | 4 Reacties

MoskeeDoor een grondruil tussen de gemeente en accountantskantoor BNR is er een belangrijke doorbraak in de plannen om een Marokkaanse moskee te bouwen aan de Kortendijksestraat te Roosendaal. Dat schrijft RKnieuws.net.

De onderhandelingen tussen de gemeente en de Marokkaanse gemeenschap zijn in een ver gevorderd stadium. Volgens woordvoerder Karim Allalouch van de Marokkaanse gemeenschap verlopen die gesprekken zo voortvarend, dat er niets meer mis kan gaan. „Er gloort licht aan het einde van de tunnel. We praten nog over een paar hobbeltjes. Details. Daar komen we echt wel uit.“

Accountantskantoor BNR en de Islamitische Vereniging Roosendaal claimden allebei de eigenaar te zijn van de grond aan de Kortendijksestraat. In 2005 werd dit geschil voorgelegd aan de rechtbank in Utrecht. Die verzocht de gemeente Roosendaal te bemiddelen in het conflict. Die poging heeft bijna een jaar later tot een akkoord geleid in de vorm van een grondruil.

Er zijn 4 reacties

 1. hatice
  08 oktober 2006 om 03:14 uur.

  jah zekers er moeten meer moskeeen komen hier in nederland. Hier in venray is net een nieuwe gemaakt mooi. zo moet het ook

 2. NASS
  11 oktober 2006 om 10:11 uur.

  Nu nog CHABAB die de moskee vullen

 3. Samira
  11 oktober 2006 om 10:26 uur.

  Goed punt want kunnen Moskeeën bouwen maar als ze enkel met de Ramadan vol zitten zoals de Kerken met Kerstmis lijkt me dat niet noodzakelijk.

 4. Jan
  16 september 2007 om 12:31 uur.

  Wat een onzin. Ga eerst eens werken en draag belastingen af in plaats van af te geven op de werkende Nederlander maar wel accepteren dat van hun belastinggeld deze rotzooi wordt gebouwd. Ik zou me doodschamen als ik als allochtoon in Nederland zou leven en zou direct teruggaan naar waar ik hoor. Als had ik het er nog zo slecht.

Plaats je reactie