MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Celstraf geëist voor opgeven valse identiteit

14 oktober 2006 | in Maatschappij | 7 Reacties

RechtbankTegen een 47-jarige Marokkaanse man is vrijdag drie jaar cel geëist voor identiteitsfraude. De man zou acht jaar lang onder een valse identiteit een verblijfsvergunning in Nederland hebben gehad. Hij is nog steeds Nederlander, maar dreigt die status alsnog kwijt te raken als de rechtbank in Middelburg in zijn zaak uitspraak doet.

De verdachte kocht acht jaar geleden een vals Spaans paspoort en wist daarmee een verblijfsstatus in Nederland te krijgen. Niet lang daarna trouwde hij onder de valse naam met een vrouw in Nederland, aldus nieuws.nl. Zij kregen een kind en scheidden later van elkaar. In 2003 liet hij zijn zus uit Marokko overkomen. Hij deed voorkomen alsof hij met haar is getrouwd en zo kreeg ook zij een verblijfsvergunning.

“Zij mocht op het kind passen, zodat hij en zijn ex konden blijven werken. Het is puur winstbejag geweest, want zo wisten ze te genieten van de Nederlandse welvaart”, zei de officier van justitie. De rechter doet op 25 oktober uitspraak.

Er zijn 7 reacties

 1. Big-Mo-Ovn
  14 oktober 2006 om 01:01 uur.

  Wollah dit is fatahhet, doe normaal man, gwoon zin leven is een grote leugen.
  dan leef je tog ook niet lekker, bljif dan liefer in maroc :S

 2. soufian
  14 oktober 2006 om 02:15 uur.

  wat maakt dat uit, die man wil ook een beter leven. hirsi ali heeft ook gelogen over haar identiteit en die mag wel blijven!!! is toch niet eerlijk?

 3. SAMADIE
  14 oktober 2006 om 02:48 uur.

  ik denk dat die man gewoon effe bij de vvd moet gaan, en slechte over de islaam praten enzo, dan mag hij gewoon blijven

 4. Omar
  14 oktober 2006 om 06:14 uur.

  Die man doet ent als wat vele miljoenen mensen in 3e wereld doen. Op een creatieve manier een betere leven krijgen.So what, hij is een held voor zijn familie. Hij heeft niks immoreels gedaan.

  Hij is geen drugsdealer of Shell medewerker of zo

 5. Benzian
  15 oktober 2006 om 01:18 uur.

  Moge degene die hem afwijzen harstikke kapot vallen !!!

 6. ik
  15 oktober 2006 om 01:20 uur.

  Het is onaanvaardbaar om te liegen om een beter leven te krijgen. Hoe zou de maatschappij eruit zien als iedereen zou liegen om er beter van te worden. Het antwoord op deze vraag weten we allemaal.
  aan de andere kant:
  Waarom zouden wij deze man (en de rest van zijn familie) geen betere leven gunnen. Maar heeft het iets met gunnen te maken? of heeft het te maken wat wij moreel onaanvaardbaar vinden (liegen dus).
  Je zou je zelf ook de vraag kunnen stellen of het geloof (Islam) het toestaan om te liegen om er financieel beter op te worden? Ik denk het niet.
  Om te zeggen dat iedereen het doet en waarom ik ook niet, is geen argument waarmee je de massa zult overtuigen.
  En degenen die het niet immoreel vinden om te liegen? nou, daar heb ik niet veel op te zeggen. Dat zegt op zichzelf al heel veel.

 7. fouzie
  17 oktober 2006 om 09:39 uur.

  wat on zin kijk naar hir she ali dan ze moeten aitijd morokaane hebbben

Plaats je reactie