MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zoetermeerders naar ‘tante in Marokko’

24 oktober 2006 | in Maatschappij, Marokko | 1 Reactie

Marokkaanse ster moet stralenEen groep van 29 Zoetermeerders is afgelopen zaterdag naar Marokko vertrokken voor een ontmoetingsreis. De groep ‘Samen naar Mohameds tante in Marokko’ van Geloven in Zoetermeer probeert een week lang met tal van bezoeken en gesprekken begrip te krijgen voor het land, waar ongeveer 500 stadgenoten vandaan komen.

De reis is een initiatief van Mohamed Chhayra uit de wijk Oosterheem schijft het Algemeen Dagblad. Hij wil Zoetermeerders – letterlijk – bij zijn tante in Marokko uitnodigen. Met het idee om te laten zien hoe Marokko er volgens hem echt uit ziet. De Zoetermeerse dominee Jaap van der Linden reageerde direct enthousiast en zo ontstond het idee van de reis.

Er worden religieuze instellingen bezocht, gesprekken gevoerd met vrouwen- en mannengroepen en als het schema het toelaat is er ook tijd voor historie en cultuur. Later deze week is er een gesprek met de ministers van integratie en godsdienst. Zondag 29 oktober keert de groep terug. De ervaringen die de Zoetermeerders opdoen tijdens de reis worden gebundeld en binnenkort aan minister Verdonk van vreemdelingenzaken overhandigd.

Er is 1 reactie

 1. mostapha
  26 oktober 2006 om 01:09 uur.

  Hoera !!!!lang leve de marokkaanen,
  We zijn een trots wolk .Ik hoop dat ons land vooruit gaat
  dan keer ik terug,want ik ben het hier beu!Wij hebben ook een prachtig land
  we moeten alleen nog verenigen en samen ons land opbouwen,en voor dat
  geertje wakker is van zijn dromen ,zijn we weg!

Plaats je reactie