MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse en Nederlandse videokunst

29 oktober 2006 | in Film, Kunst | Reageer

Marokkaanse en Nederlandse videokunstDe tentoonstelling Attitudes van curator Alite Thijsen biedt de meest actuele en interessante videokunstprojecten van Marokkaanse kunstenaars op dit moment. Naast gevestigde namen is gekozen om werk van jonge Marokkaanse videokunstenaars te laten zien. Toonaangevend zijn Mohamed Bouyzgarne en Mallah E.M. beiden geboren en getogen in Marokko en nu in Nederland om hun studie voort te zetten.

Het idee voor de tentoonstelling Attitudes is ontstaan tijdens het FIAV (Festival International d’Art Video) in Casablanca. De curator van Attitudes Alite Thijsen ( beeldend kunstenaar-publicist) toonde op het FIAV haar werk en gaf samen met Ineke Bakker – een aantal one minute workshops in samenwerking met het Sandberg Instituut. Hoewel goed ingevoerd in de actuele Marokkaanse kunstscene was Thijsen toch aangenaam verrast door het werk en de inzet van de jonge Marokkaanse videokunstenaars en de pittige discussies tijdens het festival.

Naast gevestigde namen zoals Brahim Bachri , Jeroen Kooijmans en Wineke Gartz is werk van jonge Marokkaanse videokunstenaars als Mohamed Bouyzgarne en Mallah E.M. te zien. Beiden geboren en getogen in Marokko en nu in Nederland om hun studie voort te zetten. In het werk van Mohamed Bouyzgarne zijn herinnering en hoop sleutelbegrippen. Muziek is de gids. Het onderweg zijn naar?

Open: tot 12-11
Woensdag t/m zaterdag, 13 – 18 u en zondag 14 – 17 uur
DE VEEMVLOER, Van Diemenstraat 410, Amsterdam

Plaats je reactie