MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Unie: geen moskeeën als illegale banken

29 oktober 2006 | in Geloof, Maatschappij | 6 Reacties

GeldDe Unie voor Marokkaanse moskeeën in Amsterdam en omstreken (UMMAO) zegt erg verrast te zijn door berichten dat er moskeeën zijn die gebruikt worden als illegale bank om geld te versturen naar Marokko. “Wij herkennen ons als UMMAO absoluut niet in deze berichtgeving,” aldus een woordvoerder.

De Unie voor Marokkaanse moskeeën twijfelt aan de juistheid van de berichten en ook aan het onderzoek van bankenlobbyclub NFX. Ook maakt de UMMAO zich ernstig zorgen om hoe het nieuws in Nederlandse kranten werd gepresenteerd. “Koppen als ‘Moskeeën maken illegaal geld over naar Marokko’ zijn schadelijk voor de verstandhouding, beeldvorming en cohesie in onze samenleving, “ aldus een woordvoerder op AT5.

Er zijn 6 reacties

 1. arradi
  29 oktober 2006 om 11:36 uur.

  De Nederlandse media zijn er alleen op uit om de kloof tussen de moslims en de nederlanders verder te vergroten.
  Door hun uitlatingen over de moslims (de maffia in hun boze ogen) wordt er goed naar hun programma gekeken. en hoe meer ze negatief over de Marokkanen en de moslims spreken hoe meer ze scoren.

 2. tawan
  30 oktober 2006 om 12:03 uur.

  als je toch zo word neergezet
  dan ben ik maar zo
  Klaar
  gewoon gek doen met ze allen

 3. skery
  30 oktober 2006 om 07:12 uur.

  arradi juist je hebt het door

 4. karim
  30 oktober 2006 om 11:53 uur.

  wanneer memen wij het recht in onze handen, wordt wakker moslims.

 5. C L O S E R » Blog Archive » Marokkanen in de diaspora: transnationalisme en geld
  31 oktober 2006 om 03:44 uur.

  […] Het zou natuurlijk best kunnen dat de onderlinge verrekening tussen moskeeen aldaar en hier verboden is, dus dat voorbehoud maak ik even (hoewel op basis van het rapport dit niet gesteld kan worden). Mijn ervaring is dat moskeeen inderdaad wel geld overmaken, maar dat doen via money transfer (MTO): dan staat het wel onder toezicht en zou het toch legaal moeten zijn denk ik. […]

 6. ali
  01 november 2006 om 04:54 uur.

  er wordt jaarlijk voor 200 miljoen overgemaakt via banken en andere officele instelling naar marokko.

  en nog een hele grote som geld via illegale wegen

Plaats je reactie