MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Theatergroep Amazigh: De Drie Zusters

05 november 2006 | in Amusement, Kunst | 9 Reacties

Theatergroep Amazigh: De Drie ZustersDe Drie Zusters van Theatergroep Amazigh gaat op 11 november 2006 in Stadsschouwburg te Utrecht in première. De voorstelling is tot maart in diverse plaatsen in Nederland te zien. Op dit moment hebben de repetities plaats in Utrecht.

In het stuk vertellen drie zusters en twee broers hun jeugdherinneringen en familieverhalen. Verlangens en dromen uit heden en verleden komen aan bod. Regisseur Chaib Massaoudi legt de worsteling bloot die het individu heeft met de keuze tussen blijven en weggaan. Hij liet zich inspireren door het beroemde toneelstuk De Drie Zusters van Anton Tsjechov, waarin de zussen hier eveneens mee worstelen.

De totstandkoming van De Drie Zusters is bijzonder. In het voorjaar 2006 zijn de acteurs geselecteerd en hebben een serie workshops in fysiek theater en improvisatie gevolgd. Via improvisatie is gezocht naar persoonlijke herinneringen, ambities en dromen. Deze zijn in de voorstelling verwerkt. Dit levert een palet op aan beeldende verhalen over het eten van fruit, spelen, jeugdliefdes, familiefeesten, afscheid nemen van een familielid, de worstelingen en toekomstdromen.

De Drie Zusters is een productie van Stichting Amazigh voor Theater en is mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en het VSB Fonds.

Er zijn 9 reacties

 1. khalid
  08 november 2006 om 12:47 uur.

  jah mensen dat gaat de goede kant op bradas. mlih mlih eindelijk theater vor de mocros. hmdl hmdl

 2. studente
  08 november 2006 om 03:14 uur.

  Er zijn ook theaterstukken die je ook kunt zien.. maar je bedoelt zeker een marokkaans theaterstuk volgens mij.. maar goed..

 3. Esma
  12 november 2006 om 11:12 uur.

  Hoi mensen!! Wie van jullie is naar de Theatergroep Amazigh ”de 3 zusters” geweest. Ik heb er wel over gelezen, maar ik zou graag jullie reacties willen weten. Ik wil er namelijk zelf ook naar toe gaan.
  Ik hoor graag van jullie.
  XXX
  Esma

 4. Freek Berrier
  13 november 2006 om 09:53 uur.

  Afgelopen zaterdag ben ik naar de premiere van Drie Zusters geweest. Om maar met de deur in huis te vallen: het was een bittere teleurstelling.
  Hoewel de de thema’s goed te herkennen waren en het spel af en toe best aardig, was het grote manco: het ontbreken van ook maar enige dramatische spanning, kortom het was oersaai.
  Een aantal van mijn leerlingen uit 4havo (ik ben docent ckv) had de volgende reactie: wanneer dit theater is dan hoeft dat voor ons niet meer. jammer, een gemiste kans.

 5. studente
  15 november 2006 om 10:13 uur.

  Oke ja.. helaas das jammer..

 6. abdel
  15 november 2006 om 12:18 uur.

  hee studente

 7. Laila
  16 november 2006 om 11:55 uur.

  Ik ben ook naar de voorstelling geweest. Ik vind het heel mooi en artistiek gedaan. Het is anders dan een normale theaterstuk, en daarom bijzonder interessant. Het is een toneelstuk waarbij je zelf moet nadenken. Als je dat niet doet dan begrijp je het niet en dat verklaart ook de reacties van anderen. Zij dachten waarschijnelijk dat het een toneelstuk was,waarbij je lui achterover in je stoel zakt en dat zij je amuseren. Als jullie gaan moet je goed naar het verhaal luisteren en goed opletten wat er omheen gebeurd. Kortom: het is een heel leuk theaterstuk waarbij je je hersenen moet gebruiken 😉
  XxxX
  Laila

 8. mahmoet
  16 november 2006 om 12:51 uur.

  Hoi Laila,
  ik ben het zeer met je eens. Ik ben zelf ook geweest, en ik vond het heel mooi. Het gaat over een broer die zijn familie verlaat, en de 3 zussen die met hun verleden strijden. Heel mooi!!
  Groetjes, Mahmoet

 9. khalil
  26 november 2006 om 03:25 uur.

  ik ben nog niet in staat geweest om een bezoek te brengen aan dit theaterstuk maar gezien de (positieve) reacties wordt het hoog tijd ..

Plaats je reactie