MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

GroenLinks: wel discriminatie arbeidsmarkt

10 november 2006 | in Carriere, Maatschappij | 6 Reacties

GroenLinksNederlandse (autochtone) jongens hebben ruim twee keer zoveel kans op een stageplek als Marokkaanse jongens. Dat stelt GroenLinks, die de proef op de som nam door zowel Nederlanse als Marokkaanse jongens te laten bellen naar 62 bouwbedrijven.

Van de Nederlandse jongens werd 39 procent uitgenodigd, van de Marokkaanse 17 procent. GroenLinks liet vorig jaar al onderzoek uitvoeren naar discriminatie op de arbeidsmarkt, maar omdat het kabinet het probleem blijft ontkennen is opnieuw onderzoek gedaan.

Er zijn 6 reacties

 1. Youssef Ain Asserdoune
  10 november 2006 om 01:50 uur.

  Zulke dingen kunnen alleen het verschil tussen Allochtonen en Autochtonen nog groter maken. De overheid doet er niks of nauwlijks aan om dat probleem op te lossen, en blijft altijd de schuld geven aan allochtonen dat ze hun situatie niet willen verbeteren, dat veel Moslims jongeren zich”Jihadizeren en crinminilaseren”….. Stel je voor, als een jongen die overal solliciteert en nergens heen wordt aangenomen, dan gaat het volgens mij het haatgevoel tegenover het hele land alleen maar vergroten, onder die omstandigheden kan je van alles van die jongen kunnen verwachten, wraak zal voor hem dus de oplossing zijn!!
  Willen jullie de hele samenleving in mekaar brengen, zorg dan eerst dat verschillende rassen in dit land gelijk worden behnadeld en de resultaat zul je na paar jaartjes zien. Gewoon investeren in die jongens, die zijn de toekomst!

 2. mocro.S.A
  10 november 2006 om 12:10 uur.

  het gebeurt nog steeds en het zal altijd zo blijven.dat wij geen werk van hun krijgen om dat wij mocros zijn.terwijl onze vaders zich kapot hebben gewerkt voor hun.wij maken het mee maar onze kinderen maken het niet mee.wij gaan het hun vertellen wat ze te wachten staat in dit anti mocro land

 3. Hamid
  10 november 2006 om 01:03 uur.

  Zo zit het eenmaal in elkaar. Trg naar 1960 toen onze ouders als gastarbeiders naar nl kwame, waar ze hard moesten werken om het crisistekort aan arbeidskrachten te vervullen. Maar onze ouders waren duidelijk voor een korte tijd nodig want zodra het goed met de economie ging verwachtten ze dat de gastarbeiders weer trgkeerden naar eigen land. Nu bleek dat hiervan helemaal geen sprake was, werden de marokanen voor veel dingen ontoereikend gesteld. Onze generatie is duidelijk gesegregeerd, dit komt mede dankzij de hollanders. En nu komt verdonk met het beleid dat mijn vader en moeder ouders moeten lere, wesch moet ik lache wela, me vader heeft zich dood gewerkt en toen was het lere van de nlse taal niet relevant, nou in onze marokaans wijk hoef je de nlse taal niet te kenne, mij vader red zich wel met zn arabisch en berbers. maar wij zijn degenen die op moete staan en diplomas hale , die nls late zien wat we waard zijn hun uitlache

 4. abdel
  10 november 2006 om 01:07 uur.

  selam

  Er was een tijd dat de joden ook geen werk vonden en zelfs geweigerd werden om deel te nemen aan de maatschappij
  Hen antwoord daarop was: niet met gebogen hoofd en toegeven aan hen die jou hen wil willen opleggen, maar rug recht en strijden.
  Met strijden bedoel ik hier samen werken en streven naar vooruitgang.
  Zie wat ze nu bereikt hebben !?
  Tegen iedere Marokkaan wil ik zeggen: als je geen toegang krijgt bij een werkgever ( en die keuze mag hij hebben ) tot werk, dan zul je zelf werk moeten creëren.

 5. Ikram
  12 november 2006 om 06:43 uur.

  Ewa jaa Zooo ZIt het in elkaar hea….

 6. mhamed
  13 november 2006 om 10:49 uur.

  zal iemand nou de waarheid willen zeggen of niet.
  wij zijn ook niet zo positief bezig,waarom moeten wij helaas altijd in het nieuws zijn,,,,,,,,,,,,,,los daarvan doen wij ook niks aan de negetieve spiraal,,,,,,,,,,ja onze ouders hebben heel hard gewerkt ja nog steeds zijn ze actief!!!!!!!
  wij moeten andere houding nemen zodat we kunnen spreken.

Plaats je reactie