MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Premier Verhofstadt stelt reis Marokko uit

12 november 2006 | in Marokko, Overheid | Reageer

Gevangenis MarokkoDe Belgische premier Guy Verhofstadt heeft zijn reis naar Marokko afgezegd, nadat bekend werd dat de Marokkaanse regering een aantal amendementen wilde aanbrengen op een akkoord over het uitzitten van de straf door Marokkaanse veroordeelden in het land van herkomst.

Eind oktober was er tussen een Belgische en Marokkaanse delegatie een akkoord geparafeerd dat een automatisme zou instellen voor het overbrengen van Marokkaanse veroordeelden naar hun land van herkomst om hun straf uit te zitten. In het akkoord waren een aantal criteria opgenomen die vervuld dienden te worden om het automatische in werking te doen treden. Zo mocht de betrokkene onder meer geen enkele band met België hebben, moest de veroordeling definitief zijn en mocht hij geen geldige verblijfstitel hebben schrijft Het Laatste Nieuws.

De vergadering van de Belgisch-Marokkaanse Hoge Commissie afgelopen vrijdag in Rabat werd daarom uitgesteld.

Plaats je reactie