MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Het grote Moslim verkiezingsdebat op TV

13 november 2006 | in Politiek, TV | 8 Reacties

VerkiezingenIn een extra uitzending van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) vindt maandag 13 november een levendig debat plaats tussen politici en prominenten met een moslim achtergrond. De campagnes voor de verkiezingen van 22 november zijn in volle gang.

Maar het blijkt dat veel Nederlandse moslims vinden dat het buitenlandbeleid van Nederland te weinig aan bod komt.

Er heerst bij de moslimgemeenschap een beeld dat Nederland weinig kritisch achter de oorlogen van Amerika en Groot-Brittannië aanloopt. Door de Amerikaanse ‘War on Terror’ zijn er ook geluiden dat de democratische vrijheden in Nederland onder druk zijn komen te staan. In hun verkiezingscampagnes maken de politici hier maar weinig woorden aan vuil. De NMO gaat dat dus wel doen. Politicoloog Radi Suudi confronteert politici en moslims met zijn vragen en zal het debat verder in goede banen leiden. Wat hebben de politieke partijen de moslims en andere stemmers op deze onderwerpen eigenlijk te bieden?

De gasten zijn: Gerda Verburg (CDA), Aleid Wolfsen (PvdA), Harry van Bommel (SP), Famile Arslan (jurist), Tariq Shadid (Palestijns chirurg en publicist), Ozkan Golpinar (schrijver en journalist), Farah Karimi (scheidend GroenLinks politica en publicist), Ali Eddaoudi (Marokkaans geestelijk verzorger en publicist), Mohamed Amin Touhami, en Shervin Nekuee (socioloog en publicist).

Voor dit programma heeft de NMO een landelijke representatieve steekproef laten verrichten onder Nederlandse moslims. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens het verkiezingsdebat bekend gemaakt. Na de uitzending zijn de resultaten beschikbaar op de website van de Nederlandse Moslim Omroep.

Uitzending: maandag 13-11-2006 van 21.00 tot 21.50 uur op Nederland 2. Het programma wordt niet herhaald.

update:
Inmiddels is bekend dat dit programma wel herhaald wordt: vrijdag
17 november 2006 van 09.55 tot 10.45 uur op Nederland 2.

Er zijn 8 reacties

 1. studente
  13 november 2006 om 09:51 uur.

  Wel een leuk idee.. maar waarom niet wat meer politieke moslim sprekers zoals Naima Azough, Tofik Dibi (nieuwkomer) ed.

 2. samadie
  13 november 2006 om 07:37 uur.

  ik zou toch graar de kopstukken van de partijen zien, en geen plaats vervangers

 3. samadie
  13 november 2006 om 09:21 uur.

  nou ik had wat meer van verwacht, ben na 20 minuten afgehakt. het is geen debat. het is meer een soort AA bijeenkomst.

 4. Studente
  14 november 2006 om 10:32 uur.

  AA meeting ahha.. oke..
  Ik vond juist dat de sprekers politiek correct waren.. met name de politicussen.. en vooral de PVDA.. ik vond zelf de palestijn Tariq erg goed spreken.. neemt een duidelijke stelling in en met geen blad voor de mond.

 5. Saida
  14 november 2006 om 11:11 uur.

  Wat deed Arslan nou de hele tijd met haar mond? Ze trok steeds haar gezicht samen en omdan spastisch te grimmassen(?)
  (Als het onderwerp zo boeiend of vernieuwend is ga je op andere dingen letten)
  Halsema doet ook altijd zo raar.Ze wil als vrouw serieus genomen maar vindt tegelijk dat je als vrouw charmant moet zijn. Haar glimlach is mooier dan die van Arslan maar niet minder spastisch

 6. studente
  14 november 2006 om 02:41 uur.

  En ik vond dat ook uhmm.. ben zijn naam effe kwijt.. dat die jonge marokkaanse jongen het ook goed deed.. vooral zijn uitspraak: de sharia is een bron en toch is de sharia ene bron voor mij en niet voor anderen en ook omdat ik ook buren heb en daar respect voor heb.. atheist, christen ed.

 7. TITWANI
  14 november 2006 om 05:17 uur.

  tijdverspilling

 8. studente
  15 november 2006 om 10:12 uur.

  Toch had ik meer verwacht van dit debat.. nauwelijks een debat te noemen maar goed..

Plaats je reactie