MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rappen voor rechtvaardigheid in Palestina

13 november 2006 | in Muziek, Politiek | 15 Reacties

Yes-ROp 10 december organiseert United Civilians for Peace het hiphop festival “Rap4Justice” in de Melkweg. Aan het festival zullen rappers uit Palestina, Israël en Nederland deelnemen. Van Nederlandse zijde nemen de Marokkaanse rappers Ali B en Yes-R samen met Lady D en Lange Frans & Baas B deel.

Uit Palestina en Israël komen de Palestijnse hiphopsensatie D.A.M, Ramallah Underground en Sagol. Vóór hun optreden worden beelden vertoond van de spraakmakende documentaire “SlingShot Hip Hop”, die in 2007 uitkomt. Met de filmmaakster en de rappers vindt een discussie plaats.

Er zijn 15 reacties

 1. tommy
  13 november 2006 om 01:24 uur.

  als nu hizbollah en hamas de wapens neerleggen is er vrede! als isreal zijn wapens neerlegt worden ze van de kaart geveegd.

  ga maar lekker rappen helpt toch niet.

 2. goodfellow
  13 november 2006 om 02:05 uur.

  Tommy…

  Ga even naar de bieb.. en duik eens in de boeken!

  Antwoord dan de volgende vraag:

  Wat is de oorzaak en het gevolg van de crisis in het midden oosten?

 3. Maghrebie
  13 november 2006 om 02:25 uur.

  Je hebt gelijk Tommy, die Palestijnen zijn in staat om met stenen en sovjet vuurwapens uit de jaren ’70 Israel uit de kaart te vegen. Misschien zetten ze hun veroveringen daarna voort naar de VS en Europa.

  Je moet wel een massa bedrieger zijn om zulke onzin te verkondigen, vooral gezien het feit dat de Palestijnen niet eens in hun primaire levensbehoefte kunnen voorzien.

 4. hamid
  13 november 2006 om 07:00 uur.

  Hij snapt het niet !! vlogens mij weet hij niet eens waar Breda ligt ! Typisch iets voor een schimmel -kaaskop, TEFOU

 5. Ashkan
  14 november 2006 om 12:50 uur.

  Beste Hamid,

  Wat jij doet is fout. Tommy mag een andere mening hebben dan jij hebt maar hij mag die ook gewoon uiten. Jij moet zijn mening respecteren net als hij de jouwe moet respecteren. Wat schiet je nou op met discriminerende uitspraken zoals schimmelkaaskop? Je laat daarmee alleen zien dat jij je standpunten niet met argumenten kunt onderbouwen maar met agressie en haat.

  Laat zien dat je inhoud hebt!

 6. mhamed
  14 november 2006 om 09:56 uur.

  tommy hopelijk maak je het niet mee wat de palestijnne dagelijks meekamen.
  en toch wil ik je het volgende zeggen,verdiep in de waarheid wat jou een beetje op de spoor kan brengen,tegelijketijd zeg ik ook tegen je ,zeg geen dingen waar jij geen verstand van heb.laters tommy

 7. tommy
  14 november 2006 om 12:13 uur.

  verleden tijd doet er niet meer aan toe. daar kan je niks meer aan veranderen. de vraag is wat kan je nu doen. isreal gaat nu eenmaal niet weg. nu kan je alleen maar de wapens neerleggen, maar dat zal hamas ,hizbollah en iran nooit doen

  ben het met het volgende ook wel eens.

  Geplaatst: Ma Nov 13, 2006 10:49 pm Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  Quote:
  De belangrijkste oorzaak van de kloof ligt volgens hen niet in de godsdienst en de geschiedenis

  De heilige boeken van de drie belangrijkste geloofsovertuigingen die hier in conflict liggen hebben alledrie hun portie haat en geweldoproep. Deze boeken liggen niet aan de bron van de kloof die tussen hen in aan het verwijden is.
  In de geschiedenis hebben we allamaal onze atrociteiten tegen de ander begaan. Hier kan het ook niet aan liggen.
  Israel en Palestina. Zijn staten bewoond met mensen. Dus ligt het aan de mensen dat er conflict ontstaat. Waarschijnlijk aan de interpretatie die de mensen aan heilige boeken en geschiedenis geven. Christenen en Joden nemen deze Heilige boeken al lang niet meer naar de letter op. Zij weten dat de tijden geevolueerd zijn en lezen deze boeken naargelang. De enigen die deze heilige boeken naar de letter interpreteren, als woord waar niets aan mag veranderd worden zijn de Moslims. Alle opreopen tot haat en geweld zijn voor hen nog evengoed geldig als was het 1400j terug, toen we juist uit het stenen tijdperk kropen.
  Geschiedenis. Christenen en Joden hebben een geschiedenis die niet al te best is voor mekaar. Dit is voor hen voorbij, het is het heden waar moet aan gewerkt worden. Niet zo voor de Moslims. Zij interpreteren feiten van duizend jaar geleden als vndaag gebeurd, en waar vandaag nog vergelding voor moet worden gegeven.
  ALs het niet aan de godsdienst en de geschiedenis liegt, kan het enkel zijn aan de mensen die deze geschiedenis en godsdienst niet los van het heden kunnen zien. Dat zijn de Moslims.

 8. Ashkan
  14 november 2006 om 12:47 uur.

  Kijk zo kan het ook!
  Op deze manier kun je elkaar overtuigen en respecteren.
  Niemand weet alles… we kunnen allemaal van elkaar leren (op een normale manier)

 9. mooie leven met slechte vervullingen
  14 november 2006 om 02:00 uur.

  Voor alle duidelijkheid Israel bestaat niet (in ieder geval niet in het gebied van Palastina)

  Lang voor de tweede wereld oorlog was Palestina een normaal Islamitisch land, maar een tijd er na werden de joden door Engeland naar Palestina gestuurd om daar een goede bestaan te leiden. Daar konden de moslims wel mee leven. Alleen na een paar jaar werd het volgens GB en VS tijd dat er iets ondernomen moest worden. Dus besloten ze de joden te helpen om een eigen staat te richten in Palestina. Zo hebben ze zich daar standvastig gevestigd en probeerden ze de Palastijnen te verdrijven, en dan hadden ze het lef om ook nog Egypte en het Jordaanoever te veroveren. Jammer genoeg bleek dat niet makkelijk te gaan zoals ze dat gedaan hebben met Palestina. Egypte weerde ze weg en Jordanie ook, omdat zij veelmankracht hebben. Om Palestina te redden deden ze (Arabische landen) niets anders dan om de tafel heen zitten en vooral niets doen.

  Het zogeliefde product dat bepaalde mensen tot waanzin drijft.
  Ooit is er door een verscheuring van de menselijke hersenen een bevolking aangewezen om het hoofd te zijn van een bevolking. Waarna dat hoofd het veel te nauw nam en het hoofd van alle bevolkingen wil zijn. Waarom, omdat het hoofd zijn prittige uiteenspattend hersenen de verkeerde richting heeft laten functioneren. Dat hoofd zat voor duivelse kenmerken. Hij wilde graag intreden als de duivel van d mensheid. Na lang zijn nek ver boven zijn gemiddelde te hebben uitgestoken is hij tot een welgemeend besluit voor zichzelf uitgekomen, maar niet alleen dat, hij heeft ook de hele bevolking van die landen met zich mee getrokken. Tot waar is die nek uitgekomen, hij is uitgekomen tot het land waar het belangrijke product en waar de bevolking erg goed samen kan leven. Zonder menselijke duivels en of jaloezie. Maar dat stond de duivel niet zo aan. Dus moest er snel wat worden ondernomen, hij is het opperhoofd dus iedereen zal mee instemmen als hij te werk gaat. Wat blijkt ook. Na veel kennis te hebben genomen en voor zich zelf achter is gekomen dat hij het product wil hebben. En hoe. In een impuls heeft de duivel gehandeld. Het was een stille maar duidelijke oorlog voeren. Stil wil betekenen dat hij niet bevestigd dat hij oorlog aan het voeren is, maar duidelijk is wel dat hij de welgestelde bevolking aanvalt met ruwe waarde. Van hele aarde weet iedereen wie de duivel is en waar hij mee bezig is. Maar niemand wil initiatieven nemen om de duivel halt toe te roepen.

  Ik en velen met mij snap toch echt niet wat de joden in Palestina doen, en wat ze nou eigenlijk precies willen bereiken.

 10. mhamed
  14 november 2006 om 02:51 uur.

  israel als dat bestaat moet weg!tommy.
  dan kunnen we verder praten.zoniet jij en ik zullen nooit respect voor elkaar hebben punt uit.

 11. Toth
  14 november 2006 om 06:03 uur.

  De Israelische bezetting en de etnische zuiveringen door Joods terreur van 1948 en 1967 zijn niet het enige probleem. Het concept van een Joodse staat is inherent racistisch en is onverenigbaar met de wereldorde.

  Israel is een land geboren in bloed, bedrog, massale verkrachtingen, biologische oorlogsvoering, terrorisme, etnische zuiveringen, collaboratie met het nazi-regiem (veel meer dan alleen de “Transfer Agreement” waarmee de zionisten voorkwamen dat Hitler in 1933 werd afgezet), terrorisme in verscheidene landen tbv immigratie – bijv. Irak (“How The Haganah and Mossad eliminated Jews” door Naeim Giladi)

  Enfin Israel verschilt wat dat betreft niet zoveel van andere landen, maar het verschilt wel van alle andere landen in die zin dat het gebaseerd is op een racistische grondslag die Joden, ook niet-Israelische Joden een andere en hogere status en bijhorende rechtspositie geeft dan Palestijnse burgers van Israel en dan bedoel ik niet de Palestijnen in de bezette gebieden, die helemaal geen rechten hebben. Een staat moet de rechtspositie van haar burgers uitsluitend en alleen baseren op burgerschap en niet op etniciteit of een of ander vaag gedefinieerd afgeleid concept daarvan. Doet het dat niet, dan wordt zo’n staat zelf illegitiem en zou ook illegaal moeten worden verklaard en waarvan het bestaan niet zou mogen worden erkend door de internationale gemeenschap.

  Met betrekking tot letterlijke interpraties van teksten is de realiteit uiteraard compleet anders. Juist de orthodoxe pro-Israelische alsook de orthodoxe anti-Israelische Joden beroepen zich op de letterlijke teksten van de Torah. De evangelische christenen, dominionisten, de aanhangers van George W Bush, de “rapture-christenen” beroepen zich op letterlijke teksten van de Bijbel.

  Maar de politieke mainstream en de strategie van de zionistische propaganda volgt die lijn natuurlijk niet. Een van de reden waarom men niet graag meer gebruik maakt van Bijbelse teksten, vooral de Pentateuch is omdat de stand van zaken in de archeologie dusdanig is dat de Joodse geschiedenis niet meer is dan een voetnoot van de Palestijnse geschiedenis. De zaak is compleet uit proporties gehaald door de Eurocentrische interpretaties die steeds liggen onder de internationale concensus in de academische historische discussies. De interesse in de Joodse geschiedenis is altijd vele malen groter geweest dan de Palestijnse vanwege de impact die het via het christendom heeft gehad op onze geschiedenis. Daardoor is een compleet vertekend beeld ontstaan dat pas sinds de jaren 80 van de vorige eeuw een beetje is begonnen recht te trekken. En het beeld dat aldus ontstaat past niet goed in de historische claims van het zionisme, waarbij we het nog niet eens hebben over de twijfel die bestaat over de herkomst van de Ashkenazische Joden die waarschijnlijk eerder in Oost-Europa moet worden gelokaliseerd.

 12. tommy
  14 november 2006 om 07:12 uur.
 13. Mo
  14 november 2006 om 11:41 uur.

  beste Tommy handjes en kusjes helpt niet. so simple is het niet, Tommy!

 14. BeLaLiM
  23 november 2006 om 09:57 uur.

  vOlgens mij komt er oowk niksz van in met rappen.
  De rappers rappen om aandacht te trekken en zijn gevoel in te zetten.
  Als ze nauw allebij vrede maken is het helemaal goed maar om vrede te krijgen moet één van hun wel een stap er voor zetten.
  Waarom nauw gevecht terwijl er vrede is op aarde?
  Als jullie er mee eens zijn zie k het 😉
  Geslacht: meisje….

 15. skery
  06 december 2006 om 10:45 uur.

  domme achterlijke nep nederlander

  Bijna 40% van de grond waarop de Israëlische kolonies op de Westelijke Jordaanoever zich bevinden, is «op totaal onwettige manier» afgenomen van Palestijnse grondeigenaars. Dat blijkt uit een rapport van de Israëlische ngo Vrede Nu dat geïllustreerd wordt met luchtfoto’s. «Israël heeft als een maffiastaat privéland gestolen», luidt het. Het zou gaan om 61 km² land. De grootste kolonie op de Westelijke Jordaanoever zou voor 86,4% op Palestijnse grond staan

  isreal wil midden -oost bezetten zoals ook syrie minder heb je nog wat op te zeggen

Plaats je reactie