MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Celstraf voor oudgevangenen Guantanamo

14 november 2006 | in Maatschappij, Marokko | 3 Reacties

Gevangenis MarokkoDrie Marokkaanse gevangenen die hebben gezeten in het Amerikaanse strafkamp Guantanamo Bay op Cuba zijn in Marokko veroordeeld tot gevangenisstraffen. Eén van de oudgevangenen is veroordeeld tot 5 jaar wegens het stichten van een criminele organisatie, een tweede kreeg 3 jaar wegens het vervalsen van documenten. De derde was beschuldigd een trainingskamp te hebben opgezet maar ontkende er zelfs ooit maar geweest te zijn, dat schrijft Emea.nl.

Marokko had om de uitlevering van de drie gevraagd op grond van eigen verdenkingen. Het proces had volgens de Marokkaanse autoriteiten dan ook niets te maken met de beschuldigingen op grond waarvan ze opgesloten zaten in Guantanamo Bay.

Er zijn 3 reacties

 1. Toth
  14 november 2006 om 07:11 uur.

  De weggelaten alinea’s zijn tamelijk relevant:

  De drie werden gevangen gehouden op Guantanamo Bay op grond van geheime besluiten van de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse Hoge Raad dwong de regering de besluiten in heroverweging te nemen waarna ze werden uitgeleverd aan Marokko.

  Een van de drie beschuldigde overigens de Amerikanen hem gemarteld te hebben na zijn gevangenhouding in Afghanistan. Hij zou als gevolg van die martelingen ook onterechte bekentenissen hebben afgelegd.

  http://www.cageprisoners.com/articles.php?id=17485

  Of hebben ze geweigerd zich te laten gebruiken als agent provocateurs?

  “…In NOVA vertellen Mohamed Ouzar, Mohamed Mazouz en Brahim Benchekroun dat ze na hun vrijlating uit Guantanamo konden kiezen uit meerdere landen, voornamelijk uit het Midden-Oosten en Nederland. Daarbij werd flinke druk op hen uitgeoefend om niet terug te keren naar Marokko. Daar liepen ze volgens de CIA de kans gemarteld te worden. In de door de CIA voorgestelde landen zouden ze een verblijfsvergunning en werk krijgen. De mannen zijn niet op die voorstellen ingegaan en uiteindelijk uitgeleverd aan Marokko.” – NOVA, 30 juni 2005

 2. Karim M.
  14 november 2006 om 04:37 uur.

  wayoow toth, je moet je eigen website beginnen, haha

 3. mohammed
  16 november 2006 om 01:57 uur.

  alsof guantanamo bay nog niet erg genoeg is
  nog ff de marokkaanse gevangenis in
  dat is echt geen pretje vooral als ze echt onschuldig zijn is het triest voor die jongens

Plaats je reactie