MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Najib presenteert ‘Rap Around the World’

15 november 2006 | in Amusement, Maatschappij | 4 Reacties

Najib AmhaliDe Marokkaanse standup comedian Najib Amhali zal binnenkort de tweede editie van het educatieve jongerenprogramma ‘Rap Around the World’ presenteren. Amhali treedt daarmee in de voetsporen van rapper Ali B, die de eerste editie van Rap Around the World presenteerde.

In de tweede editie van Rap Around the World, die als serie door MTV wordt uitgezonden, staat geweld tegen kinderen en jongeren centraal en wordt aandacht gevraagd voor de miljoenen kinderen en jongeren wereldwijd, die gebukt gaan onder geweld. Zo ontmoet Najib Amhali in Burkina Faso onder meer meisjes die heel jong zijn uitgehuwelijkt en meisjes die te maken krijgen met besnijdenis.

Plan Nederland en MTV bundelden vorig jaar ook al de krachten in de eerste editie van het succesvolle muzikale jongerenproject Rap Around the World, waarin rapper Ali B verslag deed van zijn ontmoetingen met kinderen en jongeren in zeven ontwikkelingslanden. Ook in de tweede editie van Rap Around the World is rap en hiphop de internationale taal waarin het verhaal van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden wordt verteld.

In de zesdelige serie, opgenomen in de studio met een live publiek, ontvangt Najib Amhali onder andere Ali B, Raymzter, Brace, Bolle Tim en Lady Di – de Nederlandse rappers die mee hebben gewerkt aan de eerste editie van Rap Around the World en op uitnodiging van Plan Nederland een bezoek brachten aan ontwikkelingslanden. Voor de tweede editie van Rap Around the World bezoeken Amhali en de rappers Typhoon en Melodia Burkina Faso, reist rapper Appa naar Sierra Leone en gaan Negative en Rosana Salden naar Ghana. In de studio zullen ook zij verslag doen van hun ontmoetingen met nationaal en lokaal raptalent en met jongeren die overleven in een wereld vol geweld.

Rap Around the World met Najib Amhali maakt deel uit van de landelijke campagne van Plan Nederland ‘Stop geweld tegen kinderen wereldwijd’ en is vanaf 20 november te zien op MTV.

Er zijn 4 reacties

 1. antwerpboy
  15 november 2006 om 12:28 uur.

  Waarom gaan ze niet naar Marokko. Daar heb je ook geweld tegen jongeren

 2. 100%amazigh
  15 november 2006 om 02:12 uur.

  GOED INITiATIEF

 3. Saida
  16 november 2006 om 03:43 uur.

  Najib Amhali ging toch een programma prestenteren bij de VARA ala Kopspijkers?!
  Daar heb ik niks meer van gehoord. Maar ik zie wel de ene witte nutteloze talkshow na de andere en dan maakt de kleur van onze kijk en luistergeld niet uit.

 4. Choukri
  18 november 2006 om 12:26 uur.

  Ik heb inderdaad veel verwacht van NAjib op tv, maar het viel tegen. Hij presenteerde Nl loopt warm of zoiets en ik vond het maar niks.
  Die man moet doen waar ie goed in is en dat is cabaret

Plaats je reactie