MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Witteman komt op voor ‘knuffel-Marokkaan’

15 november 2006 | in Maatschappij, Media | 7 Reacties

Pauw en WittemanPresentator Paul Witteman is in Vara TV Magazine opgekomen voor Ali B. De Marokkaanse rapper kreeg kritiek nadat hij in het praatprogramma Pauw en Witteman minister-president Jan Peter Balkenende tutoyeerde en hem ‘een relaxte gozer’ noemde. Volgens Witteman heeft tutoyeren niets met gebrek aan respect te maken. Bovendien is Balkenende volgens hem wel gewend aan losse communicatie.

“De premier laat zich op tv tutoyeren (met je en jij aanspreken) door Katja, Bridget, Filemon, Sophie, eigenlijk door alle jonge tv-persoonlijkheden die hem op die wijze benaderen. Het leek Jeroen en mij te belerend om Ali B op dit punt te corrigeren”, schrijft de 60-jarige televisiemaker in Vara TV Magazine.

Vorige week verdedigde de ‘knuffel-Marokkaan zijn gedrag in een interview. Hoewel Ali voortaan probeert op zijn aanspreekvormen te letten, wilde hij niet respectloos overkomen, aldus nieuws.nl. Balkenende had het gesprek volgens Ali zelfs op prijs gesteld.

Er zijn 7 reacties

 1. aboe
  15 november 2006 om 10:06 uur.

  ali, voor de meeste mensen ben je niet meer dan een halvegare idioot die kleine kinderen het hoofd op hol jaagt. je bent net een stuk speelgoed, mensen gebruiken je even en gooien je daarna weg! je tijd van afgang komt nog!

 2. abdel
  15 november 2006 om 10:44 uur.

  Heeey Aboe…jaloerse kreng dat je bent. Aan aan het eind van de maand heeft hij een salarisstrookje van wat jij in drie jaaropgaves hebt staan. Iedereen in dit land wordt op de een of andere manier gebruikt. Of wil jij zeggen dat jij hartchirurg bent. Live and let live!

 3. Maghrebie
  15 november 2006 om 10:59 uur.

  Aboe,
  Terwijl jij je als zielige klagende nietsnut gedraagt, is hij tenminste bezig met zijn carriere. Hij heeft een doel in zijn leven en dat is succes maken in dingen die hij leuk vindt om te doen. Je kan alleen concluderen dat zijn succes alle verwachtingen heeft overtroffen. Erg geliefd bij de Nlers bij de Marokkanen.
  Ik ben trots op zo een ambassadeur die zijn achtergrond vooral niet heeft verloochend. In tegenstelling tot jou die zijn achtergrond alleen maar ten schande brengt.
  De afgang dat is ook het enige wat veel Marokkanen elkaar wensen. En dat zijn in mijn ogen de echte HELEgare idioten.

 4. TITWANI
  15 november 2006 om 12:15 uur.

  die ali b bemoeit zich met alles en iedereen.

  logicsh dat je gezeik krijgt.

  trouwens goed dat witteman voor moccro opneemt

 5. Choukri
  15 november 2006 om 12:46 uur.

  Ik heb die uitzending gemist en ik vind dat Ali B te ver is gegaan. Je spreekt de minister president niet op die manier al ben je het niet eens met zijn beleid.
  Dat anderen dat doen is geen reden om het te accepteren. Ik vind dat hij zijn excuses moet aanbieden aan de minister president.

  Beste Abdel
  Dat je een dik salaris hebt zegt niet dat je MP zo respectloos mag aanspreken. Die Ali B moet nog manieren leren.

 6. Maghrebie
  15 november 2006 om 01:24 uur.

  Choukri,
  ik vind het een grote onzin wat jij nu verkondigt. Excuces?!?!?! weet je wel wat je zegt?
  Hij heeft zijn mening gegeven, en niet eens met de intentie om te beledigen. En als hij hem wilt tutoyeren dan moet hij dat gewoon doen. MP is tenslotte geen god. Hoeveel satiere programma’s zijn er niet die iedereen en alles beledigen en belachelijk maken. Zelfs hare majesteit of de profeten ontkomen hier niet aan.
  Ali B weet heel goed wat hij doet en wat hij zegt.

  Dat onschendbare heilige imago die jij de MP wilt geven, past alleen in Marokko.

 7. MOJO
  04 december 2006 om 01:41 uur.

  waar zijn jullie allemaal mee bezig?
  laat die jongen zijn geld verdienen op zijn eigen manier.
  als zich als mafkees wil gedragen, laat hem dan.
  kijk Andre van Duin, hoe ver kon deze gast gaan? hij verdiende miljoenen door alleen mensen voor de gek te houden en tutoyeren. waarom zou deze mocro het niet kunnen.
  extra-tje: muziekstijl van Ali vind ik eingenlijk troep. maar hij moet zelf weten hoe hij zijn geld verdient. Ali ! als nog RESPECT !

Plaats je reactie