MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse Belg geïnfiltreerd bij al-Qaida

18 november 2006 | in Maatschappij | 11 Reacties

Een Marokkaanse Belg die in Brussel woont is zeven jaar lang spion geweest voor de Britse en Franse geheime dienst bij al-Qaida. Dat staat in een boek dat de man, Omar Nasiri, net heeft uitgebracht in verschillende talen. Nasiri – een valse naam – groeide op in België en bekeerde zich tot de islam. Via zijn broer kwam hij in contact met een islamitische terreurgroep, de Gewapende Islamitische Groep (GLA). Dat schrijven Het Belang van Limburg, La Libre Belgique en Le Soir zaterdag.

Nadat hij wapens heeft geprobeerd te kopen voor de terreurgroep, is hij in contact gekomen met de Franse geheime dienst. In ruil voor bescherming besloot hij door te gaan met de de aankoop van de wapens en tegelijk informatie door te spelen.

Niet veel later leerde Nasiri in Afghaanse kampen omgaan met wapens en explosieven en kreeg hij een basisopleiding in de aanmaak van chemische wapens. Daarna infiltreerde hij bij radicale moslimgroepen in Londen maar in 1998, na de al-Qaida-aanslagen op de Amerikaanse ambassade in Kenia en Tanzania, oordeelde de Britse geheime dienst dat hij gecompromitteerd was. Nasiri werd daarna naar Duitsland gestuurd, waar zijn carrière als dubbelagent ten einde liep. Dat schrijft Skynet.

Er zijn 11 reacties

 1. rachid
  18 november 2006 om 07:30 uur.

  ja ja
  maak maar de kat wijs

 2. souhaila
  18 november 2006 om 08:17 uur.

  echt he

  het zijn allemaal leugentjes joh niks van geloven

 3. samadie
  18 november 2006 om 09:20 uur.

  hij is bekeerd tot de islam?
  een marokkaan wordt geboren als moslim dacht ik ?
  waar klopt het verhaal/bericht niet??

 4. ML
  19 november 2006 om 01:27 uur.

  Waarom zou een Marokkaan geboren als Moslim worden?
  Marokkaan is een ethniciteit/nationaliteit, Islam is een geloof.
  Er zijn zeker ook genoeg Marokkaanse Christenen/atheisten/Joden.

 5. Toth
  19 november 2006 om 11:18 uur.

  De GIA is in het begin opgezet door de Algerijnse junta in samenwerking met de Franse en Britse (MI5) geheime diensten om het FIS te ondermijnen. De moordpartijen op weerloze Algerijnse burgers (vaak vlakbij militaire posten) waar dan zogenaamd het Algerijnse leger bescherming moesten bieden tegen de GIA (die door de junta zelf dus werden ingezet) moesten de Algerijnen om hun eigen vege lijf te redden naar de junta toe drijven.

  http://www.algeria-watch.org/en/articles/1997_2000/bombed_paris.htm
  http://www.algeria-watch.org/mrv/mrvmass/guardian.htm
  http://www.muslimedia.com/archives/oaw98/junta.htm
  http://www.mediamonitors.net/mosaddeq4.html

 6. mocro.S.A
  19 november 2006 om 12:58 uur.

  mocros geloof het niet propaganda

 7. samadie
  19 november 2006 om 05:55 uur.

  de precentage marokaanse joden of christen is net 1%.

 8. mhamed
  20 november 2006 om 05:30 uur.

  dit is weer zo een lul verhaal om te kunnen oordellen over ons.
  laten jullie niet gek maken mensen door dit dwaze media cultuur.

 9. zva
  21 november 2006 om 02:39 uur.

  makaroe wa makara allah wa allaho gairoe almakireen.

  groet

 10. karim
  21 november 2006 om 03:02 uur.

  Het is mogelijk. Elke organisatie ter wereld is te infiltreren. Zo gek is het niet.
  Spionwerk is niet zo bijzonder. Spionnen willen gewoon weten wat anderen al weten.

 11. Maghreb Magazine » Belgische ’spion bij al-Qaida’ liegt
  24 november 2006 om 01:23 uur.

  […] De Brusselse Marokkaan, Youssef El-Majda, die afgelopen week overal ter wereld in de media kwam als ’spion bij al-Qaida’ vertelt niet het ware verhaal, dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Marokkaan noemt zich nu Omar Nasiri en is een beruchte moslimterrorist die in België al tweemaal veroordeeld werd. […]

Plaats je reactie