MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Egyptische minister tegen dragen hoofddoek

19 november 2006 | in Geloof, Maatschappij | 35 Reacties

DocenteDe Egyptische minister van Cultuur, Faruk Hosni, heeft de sluier bestempeld als achterhaald. Hij ziet vrouwen met hun mooie haren als bloemen. Daarom zouden ze naar zijn mening hun haren niet moeten verstoppen en dus geen sluier moeten dragen. Verder stelt hij dat de “godsdienst tegenwoordig te veel belang hecht aan het uiterlijk”. Dat steeds meer Egyptische vrouwen de sluier dragen, ziet hij als een stap achteruit.

Hosni heeft de reputatie een vertrouweling te zijn van Suzanne Moebarak, vrouw van de president en zelf ongesluierd. Hij kreeg na zijn uitspraken veel kritiek uit binnen- en buitenland. Volgens de Egyptische oppositie ondergraaft de opmerking de fundamenten van de moslimmaatschappij. Het moslimbroederschap vraag het ontslag en wil de minister vervangen zien door iemand die de sharia respecteert, aldus HLN.be.

Ook geestelijken in andere landen halen uit naar Hosni. De groot-mufti van Saoedi-Arabië omschrijft de uitspraak als een ramp die de moslimwereld treft.

Er zijn 35 reacties

 1. samadie
  19 november 2006 om 05:40 uur.

  las het gister op aljazeera, en dat hij ook geen excuses zal bieden,
  zo te zien, begint de oorlog tegen de islam van binnenuit. straks worden de adan voor het gebed, ook verboden i.v.m. met geluidsoverlast.

 2. Wijze Mocro
  19 november 2006 om 08:25 uur.

  la illaha illa allah

  geen woorden …

 3. Bousta
  19 november 2006 om 09:30 uur.

  Hadou ALLAH, LAAHH ischat 3lieh

 4. ab
  20 november 2006 om 09:16 uur.

  vrouw van moebarak is geen moslima en die voerd de druk op de islam in dat land ,die man moeten ze meteen ontslagen
  na hoefdoek wat komt nog meer????

 5. Saida
  20 november 2006 om 09:52 uur.

  Toch vind ik de zaken die vanuit de islam worden bepaald schadelijker voor de Islam.
  Zoals verkrachte vrouwen bestraffen voor overspel. Dit zogenaamd om de zina/fitna te stoppen. Maar de dader loopt vrij en kan gewoon doorgaan met zijn praktijken. Ik hoor daar geen ophef over zowel bij de moderne als de fundamentalisten. Iedereen heeft de Islam beperkt tot de hoofddoek. Denk daar maar eens over na.

 6. Rif--Style
  20 november 2006 om 03:28 uur.

  la illaha illa allah mag allah ons snel op de rechte pad zetten ik dacht alleen dat amerika, isreal, londen en alle mensen tegen de islam waren zoeiets willen beramen gaat het nu om het geld een moslim land die hooddoekjes gaat verbieden mag die persoon die dat heeft toegesproken snel verbranden en onze geloof snel oppakken kijk hoeveel mensen er dood gaan voor ons geloof zoals palastina en irak alle mensen due de islam boven willen houden en er zijn moslims die het kapot willen maken zoals hirsi ali en nu de parlement van egypte

 7. mhamed
  20 november 2006 om 05:24 uur.

  geloof is iets speciaal’s als je gelooft heb je een doel…….in het leven.
  geloof je niet heb je toch een aardse doel……..in het leven.
  hoofddoekjes verbieden is ook een geloof in iets wat niet is………
  degene die dat verbied is vaak niet gelovig en wil ook niet geloven in iets wat wel is.
  egpyte, maroccoo,tunesia,enz enz enz enz verbieden het dragen van hoofdoekjes!!!!zij geloven niet ………….geloof is iets wat je moet doen en beleven al zegt de hele arabiche natie nee tegen.
  gelovigen hou jullie moed sterk en blijf standvastig aan ons normen en waarden van de islam.

 8. samadie
  20 november 2006 om 05:26 uur.

  saida, mag ik weten hoe jij aan deze regel komt ?
  ik ken het namelijk niet!
  en verkrachting wordt over het algemeen zwaar bestraft.

 9. madmax
  20 november 2006 om 11:20 uur.

  laat die zogenaamde moslima’s toch lekker onderdrukt worden. laat ze toch die theedoeken dragen laat ze toch achterlijk blijven. de wereld gaat vooruit maar de moslims gaan achteruit en dat is al 1000 jaar bezig , o waar zijn de echte moslims die de wetenschap verwelkomen. o julie die hoofddoek dragen denken nou dat jullie de echte moslims zijn? nou dat dacht ik niet . de echte moslim is iemand die een goede hard heeft. daar beging je mee en niet een theedoek op je hoofd. zo dit wou ik even kwijt

 10. bobo
  20 november 2006 om 11:55 uur.

  man moet ook van (moslima ) vrouw af blijven klaar. waarom moet hij altijd de verantwoordlijkheid bij haar neer leggen hoofddoek dragen om je schooheid te verbergen moet niet altijd kijken naar vrouw als lustobject maar kijk naar vrouw als (vriend ) in , zus, moeder, partner,collega ect… ophouden met vrouw dit dat net als man( moslim) prefect is. dat is doel van hoofddoek toch??? als ieder zijn vernatwoordlijkheid dragt zou goed gaan met broer en zus vrouw en man.

 11. Ayman
  21 november 2006 om 04:14 uur.

  madmax, spoel je mond eerst en ga dan Nedelands leren praten.

 12. mhamed
  21 november 2006 om 11:35 uur.

  madmax.
  zolang jij theedoek vergelijkt met hoofdoek heb ik nog hoop voor je!!!!!!
  een ezel zoals jij zal zeggen madmax ga naar school… en kom er achter wat wetenschap en islam is en betekend!!!!!!!

 13. zva
  21 november 2006 om 02:37 uur.

  allah ziet alles en zijn oordeel (straf )zo snel mogelijk komen.

  groet

 14. khalid
  21 november 2006 om 03:08 uur.

  Doe niet zo paranoide. Niveau van sommige reacties is schrikbarend
  Hij mag ook een mening hebben. Of is het iemand met andere mening dan het MASSA automatisch slecht.

 15. larbi
  21 november 2006 om 03:13 uur.

  Lelijke vrouwen moeten verplicht het hoofddoek dragen

 16. khalid
  21 november 2006 om 03:55 uur.

  Wat de Nederlandse media niet vermeld is dat de minister inmiddels z’n biezen heeft gepakt en dat deze minister christelijk is.

 17. shemharosh
  21 november 2006 om 07:25 uur.

  Ik draag ook geen tulband en loop er niet bij als een Ali Baba.IS DIT EEN SLECHTE ARGUMENET!!!De hoofdoek is van de tijd dat mannen ook tulbanden droegen.Vroeger ook hier in Nederland droegen vrouwen hoofdoeken tot in de jaren 50 en 60 en de mannen droegen hoeden,het was echt een schande als een man of vrouw het huis uit liep zonder hoofdbedeking.Maar er bij lopen als een ninja of met een couscouspan voor je gezicht is echt te ver.Mensen dit dat doen moeten volgens mijn opgesloten worden in een gekke huis want ze sporen gewoon niet en het grappige is,is dat zulke mensen vreemd opkijken als ze niet meer mogen werken voor een klas of achter een receptie…in England was zo een gekke wijf verbolgen omdat ze niet als advocate mag optreden:zo van ik ben slim omdat ik een advocate ben ook loop ik er zo eng en dom bij….een schande.Weet je wat die mafketels doen? ZE DRIJVEN PORNO MET DE ISLAM!!! ze zijn zo sexueel gefrustreert dat ze in alles wat ze denken en willen niet boven hun navel kunnen komen met hun gedachtes,zo van:stel je voor dat als ik dit of dat doe te recht kom in een orgie,mijn handen zijn zo zacht en sexy dat er mannen hooploos op me gaan geilen als ik ze de hand geef,ze zullen me dan een bezemkast in sleuren…vrouwen zullen plat nat gaan liggen en smachten naar mijn zaad als ik ze maar aan kijk….dus doe maar niet!!….ALS DE ISLAM EEN VIJAND HEEFT DAT ZIJN HET DIE SPOKEN EN VOGELVERSCHRIKKERS WEL!!!…MET ZULKE “BROEDERS EN ZUSTERS” HEBBEN WE GEEN VIJANDEN MEER NODIG!!!…..Een berberse gezegde zegt:Jullie hebben het zo goed daarom doen jullie zo gek!

 18. souhaila
  21 november 2006 om 08:02 uur.

  ja maar de regel is er nog steeds tog

  madmax
  jij zegt dat de echte moslima niet iemand is die een hoofddoek draagt maar die gene die een goed hart heeft
  nou jongen kan het dan niet zo zo zijn dat je een goed hart kan hebben en een hoofddoek kan dragen
  want die hoofddoek zegt niks over je innerlijk
  hoofddoek dragen is een regel in de islam maar niet iedereen houd zich aan alle regels dat kan bijna niemand dan wil ik niet zeggen dat je dan een slecht persoon bent
  ik zeg alleen dat het alleen allebij kan

 19. madmax
  22 november 2006 om 12:05 uur.

  souhaila
  o, dus jij kent de hele heilige koran uit je hoofd. tjonjonge wat knap zeg. nou ik kan je dit vertellen er is niemand maar dan ook niemand op deze wereld die mij kan bewijzen dat een vrouw een hoofddoek moet dragen in de heilige koran staat. en wat mij verbaast is dat deze zogenaamde moslims die zo agresief reageren. waarom , 1 zijn jullie zo ban dat jullie de controle verliezen over jullie vrouwen.
  of 2. jullie kunnen niet tegen de waarheid. of 3. jullie zijn een stelletje loezers. of 4. jullie snappen er geen reet van over de islam.
  of . 5 jullie zijn gewoon een steletje domkopen (andere woord voor leeg hoofden).

 20. bobo
  22 november 2006 om 02:08 uur.

  ja ik wil het ook graag weten of hoofddoek in de koran staat volgens mij niet ik hoop dat iemand me helpt in welke sora is dat?????

 21. mhamed
  22 november 2006 om 05:27 uur.

  ha ha ha ha madmax jij bent echt lachwekend, zo dom en nog doen of je slim bent dat is pas leeg hoofd. hoofdoek…………
  als jij niet weet of het instaat of wel, reageen dan niet eikel.
  zo dom als een ezel dat je bent , met je controle verliezen!!!!!!!!!!
  moslims zullen nooit controle verliezen behalve zo een eikel als jou natuurlijk wel.

 22. Ayman
  22 november 2006 om 06:15 uur.

  tuurlijk staat het in de quráan

 23. souhaila
  22 november 2006 om 06:33 uur.

  madmax
  jongen of jij het nou wilt geloven of niet de hoofddoek hoort bij ons geloof
  ik weet niet wat jij er tegen heb maar ik zeg alleen dat het hoofddoek dragen er niks mee te maken heeft of je een slecht of goede persoon bent dat die hoofddoek niks zegt over een persoons innerlijk en dat je daar dan ook niet op moet oordelen

  ik weet niet in wat voor sorat het staat …. maar ik heb van thuis mee gekregen dat het bij mij geloof hoort en heb het de immam vaak genoeg horen zeggen

 24. khalil
  26 november 2006 om 03:28 uur.

  ik snap niet helemaal saida waar je dit vandaan haalt betreffende verkrachting je moet je informatie gerichter halen voordat je alles onwetend uitfloept

 25. Suzy
  02 december 2006 om 11:23 uur.

  Geloof het of niet, in de Heilige Koran staat het absoluut niet! Er is wel een spreuk vanuit de Koran waarvan veel moslims zeggen dat dit het bewijs is, namelijk:
  “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig.” {Hoofdstuk Al Ahzab vers 59)

  Maar als je het vers goed leest, staat er helemaal niets in over een hoofddoek. Je moet het ook goed in de context plaatsen. In die tijd, liepen sowieso alle slavinnen, met hun bovenlijf naakt rond. De niet-slavinnen, vrouwen, droegen een soort van doeken of andere kledingstukken rond hun bovenlijf met een zeer diep decollete. Zo diep, dat de borsten vrijelijk rond bungelden. Dus, met een kleed over hun heen hangen, wordt bedoeld over hun lichaam, niet hun hoofd.

  Als je deze bovenstaande uitleg niet gelooft, heb ik hier nog wel iets wat nog veel overtuigender is.
  http://www.submission.org/Dutch/dress.html

  Citaat hieruit:De Koran is erg duidelijk over kledingvoorschriften voor gelovigen. Vernieuwingen en verzinsels hebben de Hijab (hoofddoek) geïntroduceerd in de Islam (Onderwerping). De Hijab is een traditie van hoofdbedekking die z’n oorsprong vindt in oude beschavingen en die niet ondersteund of bepleit wordt door de Koran. Einde citaat.

  De link is erg goed om te lezen en zeer leerzaam, zeker voor moslims en moslima’s die nog steeds overtuigd zijn dat het dragen van een hoofddoek verplicht is. Dan zeg ik, lees de koran nog eens goed. Het hele hoofddoekbeginsel is dus ontstaan uit een cultuur en niet uit de religie. De Koran is het woord van Allah, dus niet te verwerpen, en het allerhoogste. Islamitische geleerden die met bepaalde hadiths lopen te roepen, wees daar voorzichtig mee. Want van de Koran weet je dat dit het allerhoogste is en er zijn vele hadiths die eigenlijk zijn gebaseerd op halve en hele onwaarheden.

  Dus, moslims en moslimas, tijd om zelf eens dit mooie geloof te gaan bestuderen en u niet te laten leiden door zogenaamde islamkenners, die er hadiths bijhalen die er niet toedoen.

  Trouwens, uit de hier bovenstaande reacties blijkt al, dat er vele moslims en moslimas zijn, die maar wat roepen en doen, omdat ze het van horen zeggen hebben. Neem nou Souhaila, zij weet helemaal niet in welke sura het zou staan, maar volgens haar hoort de hoofddoek bij het geloof, omdat haar ouders en de iman dat zeggen…………………………………

  Mag ik nog even opmerken, dat er veel imans zijn, die eerst een zeer losbandig leven hebben geleid om daarna zich om te laten turnen tot iman en eigenlijk vaak zelf niet goed weten wat nu wel of wat nu niet van het geloof moet of kan. Ik zeg het voor de zoveelste maal, loop nou niet allemaal als makke schapen achter de kudde aan, maar bestudeer de Koran ZELF!!!!

 26. Suzy
  13 december 2006 om 10:48 uur.

  Of dit bericht en mijn bovenstaande commentaar wordt slecht gelezen, of iedereen is geschrokken van het feit dat het dragen van een hoofddoek helemaal geen verplichting is van de Islam en ook niet zodanig in de Koran staat…

 27. brother
  13 december 2006 om 12:26 uur.

  Er zitten hier en daar waarheden in je verhaal Suzy, maar je overdrijft.

  De hoofddoek is niet iets wat alleen van de “cultuur” komt zoals je het omschrijft. Denk aan de streng gelovige nonnen die wat hebben opgepikt van de echte religie die Jezus heeft gepredikt.

  Ten tweede het wordt niet alleen door imam’s bevolen maar ook door alle Oelamaa’s. Dit zijn mensen die hun hele leven lang de studie religie hebben bestudeert, letter voor letter, en erover gefilosofeerd.

  De hadith’s zijn overleveringen die door de naaste profeet zijn verteld. Er zitten wat vervormingen in dezelfde onderwerpen omdat ieder het op zijn manier interpreteerde, maar inhoud en resultaat is steeds hetzelfde.

  Conclusie: In de Islaam dient de vrouw zich te bedekken incl. hoofdoek, dit is door onze machtige Allah bevolen. In de Qoraan staat niet letterlijk op van: “vrouwen dienen hun haren te bedekken met een hoofddoek”, maar de vers verwijst naar ook haren bedekken.

 28. abdel
  13 december 2006 om 12:45 uur.

  selam

  hallo suzy , ik vind het onbegrijpelijk dat je moeder van je houdt !!!
  jy gaat vanuit een vertaalde koran in het nederlands een stukje kopieeren en hier plakken , en kom je mij ( jou docent ) vertellen dat een hoofdoek niet vermeld staat in de koran.

  en kom je ook nog met een link naar de smerige film die gemaakt is door een oplichtster ( die jullie nederlanders goed genaaid heeft ) die ik niet zien wil.
  moet het dan volgens jou ( die het niet waard is om te aanbidden ) duidelijk vermeld staan, dan pas gaan jullie akkoord ( en zullen jullie ongelovigen nog niet geloven ) .

  Dus omdat in de bijbel niet staat vermeld dat je geen seks met kleine kinderen mag hebben doen jullie het toch!

 29. Suzy
  14 december 2006 om 10:17 uur.

  Abdel, als jij schrijft dat ik een link heb geplaatst naar een film door Ayaan Hirsi Ali, dan heb je het goed mis. Het heeft er in de verste verte niet mee te maken. Dus, je verzint maar wat en verder is jouw stukje beneden alle peil………, vooral de laatste alinea. Toen ik in de Maghreb was, had ik juist een moedig stuk in een nationale krant aldaar gelezen. Dit was naar aanleiding van de arrestatie van een echtpaar, die tientallen kinderen hadden misbruikt. In dit stuk werd geschreven, dat er duizenden slachtoffertjes zijn, die zijn misbruikt door bijvoorbeeld hun vader, een ander familielid, of iemand die met kinderen werkt (bijvoorbeeld leraar). Het blijkt maar weer, dat deze perversheden, niet strict alleen in westerse landen gebeuren, maar over de hele wereld. Eigenlijk geef ik hierbij nog te veel eer aan jouw stukje, wat elk niveau mist……………

  Wat betreft Brother, heeft er al iets meer over nagedacht en ook zijn eerlijke visie hierover heeft geschreven en oprecht gelooft dat het zo in elkaar zit. Daar kan ik alleen maar bewondering voor opbrengen, want ik moet helaas al aan teveel vrienden en kennissen dingen uitleggen over hun geloof de Islam, omdat ze zelf alleen maar dingen herhalen die ze hebben gehoord, zonder de bronnen te hebben geraadpleegd.

  Maar ik betwijfel Brother of jij de link ook hebt gelezen, want als je je alleen baseert op mijn verhaal, dan vind ik toch echt die link toch zeer de moeite waard. .

  Wat betreft de nonnen, niets staat in de bijbel, dat er nonnen moesten komen en dat zijn hun haar moeten bedekken met een doek. Dit hebben de katholieken in die tijd zelf bedacht. Sterker nog, de reden waarom monniken en nonnen bijvoorbeeld geen relatie mochten hebben en niet mochten trouwen, is door de katholieke kerk verzonnen, om zo als diegene komt te overlijden, de eventuele erfenis niet naar vrouw en of kinderen gaat, maar geheel terecht komt bij de katholieke kerk. Dus dit heeft geen religieuze achtergrond, maar puur een economische!

  In het geval met het aanbevelen door wat jij zegt alle imans (is niet waar, er zijn imans die juist vertellen wat ik geschreven heb), en dat betreft ook alle Oelamaa’s. Je moet niet vergeten, dat de laastste honderden jaren, de islam nogal fundamentalistischer is geworden. Het zijn natuurlijk alleen maar mannen, die op klassieke islamitische scholen, elkaar navolgen en geen eigen interpretatie meer hebben. Je zegt dat ze met elkaar erover filosoferen, dat klopt, maar de trend van de laatste paar honderd jaar is er één van stilstand en niet van vooruitgang en de meesten praten elkaar na. Als jij als kind naar zo’n koranschool gaat en daar gedrild wordt, is het moeilijk om als volwassene je eigen filosofie erover te verkondigen. Je hoofd zit dichtgetimmerd en je moet achter de kudde aan lopen.

  Religie is nu éénmaal altijd in beweging en in dit aspect staat de Islam eigenlijk al tijden stil. Het is juist Mohammed, die eigenlijk stelt, dat deze religie een levende religie is. Nu lijkt het een religie te zijn geworden, althans, als ik kijk naar de moslims in mijn omgeving, van alleen maar regels volgen. En meestal weten ze niet waarom, alleen maar dat het ergens in de Koran zou moeten staan. Alleen waar, dat weten ze niet.

  Een ander voorbeeld, ik weet dat er vele hadits zijn over het leven van de profeet Mohammed. Daarom weten wij eigenlijk heel goed, hoe Mohammed er uit zag, want dat staat tot in detail beschreven. Dus vanaf 1400 jaar geleden (onstaan Islam) tot ongeveer 200 jaar geleden zijn er vele afbeeldingen gemaakt van Mohammed. Dat was toen heel gewoon. Maar nu zullen vele moslims zeggen, dat kan toch niet? Je mag Mohammed niet afbeelden, dat is haram! Maar dat was dus tot zo heel kort geleden eigenlijk, niet het geval.

  Maar dit is juist een gevolg van het fundamentalistischer worden van de Islam, de conservatieve stromingen binnen de Islam hebben de laatste honderden jaren de macht eigenlijk overgenomen en hun interpretatie wat volgens de Islam wel en niet mag, is nu bijna algemeen geheelgoed geworden binnen de moslimgemeenschap. Juist omdat de Koran en de hadits vaak moeilijk zijn te volgen, worden de gelovigen misleid, niet bewust misleid, want ik neem aan dat de imans en de oelamaa’s dit doen vanuit oprechtheid. Maar ook zij zijn slachtoffer geworden van de conservatieve stroming.

  Trouwens, als iemand nog een hadit wil lezen, een goede selectie is de Tuin der oprechten.

 30. moslima
  14 december 2006 om 11:51 uur.

  in de koran staat niet specifiek een hoofddoek, maar als een vrouw/meisje zijnde ben je verplicht om je haar, oren en je hals te verbergen. hoe zou je dat voor elkaar kunnen krijgen zonder een hoofddoek.

  volgens mijn bronnen is het woord “hoofddoek” niet verplicht, maar een hoofddeksel wel. met alle respect maar ik snap echt niet hoe dames naar buiten kunnen zonder zich (netjes) te bedekken. ik voel me juist veiliger met een hoofdoek.

 31. abdel
  14 december 2006 om 12:09 uur.

  selam

  suzy ik zal het je proberen duidelijk te maken voor de laatste keer : je bent werkelijk dom , en een opstoker.

  er zijn twee reden dat ik niet met jou ga Discussiëren over het geloof ( de islem ) waar in ik probeer te geloven ,en na te volgen.

  reden 1 : jy beschikt niet de intiligentie om met mij te discusieren.
  reden 2 : jou doel is om mij ,die beter weet dan jy , onzeker te maken omtrent mijn geloof .
  de laatste reden begint aardig te lukken vooral bij de marokkaanse vrouwen ( die pas echt kudde dieren zijn )

  als wij het in nederland hebben over vrijheid van mening :
  waarom val je ons dan lastig ?
  als we het hebben over democratie :
  waarom wil je mij opleggen wat jy vind , of mij te gedragen zoals jy vind ?

  als een vrouw een hoofddoek wil dragen : wie ben jy dan om haar dat te verbieden ?

  suzy , mijn advies is : ga je laten onderzoeken , want je bent niet gezond bezig.

  waarom maak je je niet druk om israel , die hopeloze bombardeert.
  waarom maak je je niet druk om de democratie van nederland: waar de euro door je strot is geduwd , en de nieuwe zorgstelsel , en ieder nieuw europalid staat erbij komt waar jy voor moet betalen.

  nee suzy wil zich storten op de moslims , lekker die mensen hun vuile was ophangen , die moslim vrouwen overtuigen dat ze moeten worden zoals ons , seks hebben met wie je wil , dronken worden wanneer je wil.

  suzy , jaren geleden hebben de christenen zich gestort op de islem en zich zogenaamd verdiept in die geloof , met als doel : de moslims te doen geloven dat waar zei in geloven niet gezond voor ze is , dat waar zei in geloven niet van god afkomt , enz,enz.

  suzy de islem zal nooit ophouden te bestaan , jy wel!!!

  prettige dag verder

 32. Suzy
  14 december 2006 om 07:13 uur.

  Abdel, al weer schrijf jij met ontzettend veel fouten. Het is niet erg als je bijvoorbeeld dyslectisch bent of weinig opleiding hebt genoten. Maar het is wel erg als jij bijvoorbeeld schrijft dat ik zou willen dat moslim vrouwen dronken moeten worden etc.

  Ik weet niet of jij nu een zogenaamde troll bent, die dit alleen maar doet om ergernis op te wekken, door expres onwaarheden en vulgariteiten te schrijfen. Maar ik ben met jou helemaal klaar. Ik ben Allah niet en mag dus eigenlijk niet over jou oordelen, maar je mist werkelijk elk niveau. Dus ik ben helemaal klaar met jou.

 33. Suzy
  14 december 2006 om 08:01 uur.

  Is natuurlijk schrijven met een v, niet met een f

 34. michel
  14 december 2006 om 11:05 uur.

  Ik vind deze discussie ontzettend interessant en ik bewonder Suzy om haar ogenschijnlijke kennis en wijsheid. Ik heb zelf helaas te weinig kennis van de Koran om te kunnen beoordelen of zij de waarheid spreekt.

  Maar Suzy spreekt de taal der intellectueel hoogbegaafden, en die zijn altijd op zoek naar kennis en waarheden waar discussies bestaan.

  Suzy, ben je zelf Moslima?

 35. Suzy
  14 december 2006 om 11:12 uur.

  Beste Moslima, in welke teksten ben je tegengekomen, dat o.a. het hoofd bedekt moet worden? En normaal gesproken kunnen en konden vrouwen in Nederland gemakkelijk zonder hoofddoek over straat lopen.

  De voorschriften, daar staat dus niet in dat oren, haar en nek moet worden bedekt, maar wel het volgende en aangezien dit uit de link komt, die ik eerder al genoemd heb, kan ik het maar het beste citeren:

  begin citaat:
  God, de Genadevolle, gaf ons 3 basisregels voor de kledingvoorschriften voor vrouwen in islam (onderwerping),,

  (1) De BESTE kleding is gepaste (rechtschapen, bescheiden) kleding

  (2) Wanneer je je kleedt, bedek je borst (boezem).

  (3) Verleng je klederen

  Terwijl deze basisregels niet genoeg zijn voor diegenen die God niet vertrouwen, weten de WARE gelovigen dat God GENOEG is. God had ons meer details kunnen geven tot het punt van grafieken, ontwerpen en kleurindelingen, maar God, de Genadevolle, wil ons precies deze basisregels meegeven en de rest aan ons overlaten. Na deze 3 basisregels is elke vrouw zich meer bewust van haar omstandigheden en kan ze haar kleding naar haar situatie aanpassen. Iedere toevoeging aan deze basisregels in de Koran is een poging om God te verbeteren of Zijn genadige ontwerp te veranderen.

  We zijn alleen verplicht om de regels van God te volgen, net als Zijn boodschapper deed. Vernieuwingen en verzinsels die duizenden regels aan de kledingvoorschriften van vrouwen hebben toegevoegd, zijn niet anders dan verafgoding en zouden verworpen moeten worden.

  BLIJF BIJ GOD, bij Hem zijn de winnaars.

  Moge God ons zegenen met Zijn genade en Zijn leiding. ”
  Einde citaat.

  Het is nu inderdaad voor veel vrouwen in bepaalde gebieden in vooral de grote steden inderdaad soms zeer vervelend om zonder hoofddoek te lopen, omdat je door bepaalde mannen lastig wordt gevallen en zonder enig respect wordt behandeld.

  Moeten vrouwen door dit soort lieden nu om veilig op straat rond te lopen, met een hooffdoek lopen, terwijl uit mijn eerdere bijdragen juist staat dat het absoluut geen verplichting is?
  De wereld op zijn kop!

Plaats je reactie