MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

SMN roept Marokkanen op om te stemmen

19 november 2006 | in Politiek | 11 Reacties

VerkiezingenHet Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) roept alle Nederlandse burgers van Marokkaanse afkomst op om naar de stembus te gaan. Op de site van het SMN is een speciale pagina opgezet waarin Marokkaans-Nederlandse politici die zich kandidaat hebben gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november zich voorstellen.

“Naast het feit dat u hiermee gebruik maakt van uw democratische recht is uw stem tevens bepalend voor de politieke koers in de komende jaren” schrijft het SMN op haar speciale webpagina. Eerder deed de Landelijke Moslims Jongeren Organisatie (LMJO) een dringend beroep op moslim jongeren om te gaan stemmen op 22 november.

Ook de Arabische Europese Liga (AEL) heeft haar aanhangers opgeroepen te stemmen, maar geeft ook een stemadvies: GroenLinks. GroenLinks toont de meeste raakvlakken met de visie van de AEL op een sociaal en rechtvaardig Nederland schrijft Elsevier daarover. De AEL zegt zich ernstig zorgen te maken over de Nederlandse maatschappij en de positie van de allochtonen.

Er zijn 11 reacties

 1. Nihad
  19 november 2006 om 11:25 uur.

  NU SP!

 2. skery
  19 november 2006 om 01:19 uur.

  als je gaat stememn je stem gaat gelijk rechtspartij wat voor nut heeft het om te stemmen

 3. karim
  19 november 2006 om 02:18 uur.

  Skery, ben je dom of doe je gewoon dom. je moet ook straks niet klagen als CDA of een van de ergere rechtse partijen groter worden.

 4. Bousta
  19 november 2006 om 04:04 uur.

  SMN, LMJO, AEL allemaal non-organisaties die geen enkel doel dienen en slechts een handjevol mensen vertegenwoordigen. Bij stemmen spelen persoonlijke motieven een rol en dat is bij iedereen verschillend. Echter onder de huidige omstandigheden moeten we primair stemmen op een partij die de belangen van de moslims het meeste behartigt, daarna komen de persoonlijke belangen. Mijn advies: Stem strategisch en stem PVDA. Alleen als deze partij de grootste wordt komen we uit de spiraal van islam-fobie. Kom op mensen wees goede Moslims en ontwikkel jezelf want de Islam staat voor ontwikkeling en vooruitgang in de lijn van de soenna van onze profeet(saws). Wij moeten als Moslims eenheid laten zien en ons AANTAL strategisch inzetten.

 5. Sarah
  19 november 2006 om 07:59 uur.

  Salaam,

  Bousta ik ben het met jouw opmerkingen eens. Als we nu geen geluid laten horen dan moeten we de komende 4 jaar ook niet klagen. Ik stem PvdA omdat het op dit moment het beste/meest strategische is om te doen. Mijn stem gaat naar een moslim op de lijst….we moeten elkaar steunen en een keer ophouden elkaar aan te vallen. We worden al genoeg aangevallen door niet-moslims laten we elkaar dan tenminste helpen.

 6. Abdel Nur Malik
  20 november 2006 om 12:11 uur.

  Stem strategisch op wat? De AEL heeft absoluut gelijk als ze de Pvda als een rechtse partij neerzetten. Ze hebben geen alternatief, weigeren arbeidsdiscriminatie te bestraffen, willen een taaltoets voor onze kinderen als ze 3 zijn en hebben meegeholpen aan aannemen van alle antiterrorisme wetgeving.

  Zijn we al die voorbeelden van mensen vergeten die ten onrechte zijn opgepakt door politie. Het Marokkaanse gezin in Utrecht bijvoorbeeld of de Irakese huisvader van 2 jaar terug.

  Mensen denk toch alsjeblieft na. De PvdA is niet sterk voor ons, maar dankzij ons. Ik stem GroenLinks en niet omdat de AEL mij vertegenwoordigt, maar omdat ik hun analyse in het geheel onderschrijf.

  Zie hun analyse: http: //www.arabeuropean.org/dutch/newsdetail.php?ID=126&PHPSESSID=0d418f97c5f88bb9da623971accd1554

 7. Saida
  20 november 2006 om 12:08 uur.

  Vorige verkiezingen hebben mensen ook strategisch PVDA gekozen en toen heeft Balkellende strategisch VVD gekozen.
  Iets met een ezel en een steen…….

 8. Bousta
  20 november 2006 om 03:28 uur.

  Als je moet kiezen voor twee slechten, kies dan voor de minst slechte. Een partij kan nooit en te nimmer op alle vlakken 100% moslim, allochtoon vriendelijk zijn. Dit kan ook niet om dat dit een niet-islamitisch land is.

 9. thug life
  20 november 2006 om 06:30 uur.

  smn who the fuck is smn aan alle mocros ga niet stemmen het verandert niks aan de manier hoe ze over ons denken voor hun ben je een k.t mocro en je blijft een k.t mocro .ook niet op de mocros gaan stemmen die op de lijst staan het is gewoon propaganda van de nederlanders onze ouders waren k.t mocros voor hun nu zijn wij k.t mocros en onze kinderen zijn ook k.t mocrotje voor hun.met andere woorden er verandert niks aan de manier hoe ze ons behandelen als wij gaan stemmen

 10. zva
  21 november 2006 om 02:38 uur.

  SP denk ik
  groet

 11. swa
  08 februari 2007 om 04:48 uur.

  ey swa maakt niet uit als de cristenunnie maar niet wint we zijn rog moslims

Plaats je reactie