MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko op literatuurfestival Winternachten

26 november 2006 | in Kunst, Literatuur | 5 Reacties

WinternachtenOp literatuurfestival Winternacht I wordt dit jaar voor het eerst kunst en literatuur uit Marokko op een veelzijdige manier getoond. Berberse poëzie, Gnawa blues, islamisme en het Tamazight. Wat is Berbers, wat is Marokkaans?

Jonge Marokkanen in Nederland ontmoeten kunst en literatuur uit het land van herkomst.

De nieuwste editie van Winternachten internationaal literatuurfestival in Den Haag vindt op 10 – 14 januari 2007 plaats. Een avontuurlijk programma op vijf podia met Berberse poëzie, schrijvers op het Wereld Ganzenbord, muziek uit Cuba en Marokko, een zoektocht naar de ziel, films en meer.

Er zijn 5 reacties

 1. Kamal
  29 november 2006 om 06:50 uur.

  Kan iemand mij in contact brengen met de organisatie? Ik heb veel interesse in kunst en cultuur en ben van Marokkaans komaf. Dus.. Je kan me hiermee een groot plezier doen. Alvast bedankt…
  Kamal

 2. Yasmine
  02 december 2006 om 04:45 uur.

  Hai Kamal,

  Check de site van winternachten.nl, daar kun je uitgebreide info vinden over de winternachten in januari.

  Yasmine

 3. studente
  04 december 2006 om 04:04 uur.

  Wat leuk zeg!

 4. skery
  06 december 2006 om 07:52 uur.

  nou ik heb wat beters te doen hoor lekker becardi drinken en vrouwen versieren(geen marokkaanse) die hoef ik ze niet ook niet als ik ga trouwen dan naar kunst kijken

 5. Sihem
  16 juli 2007 om 12:05 uur.

  ok,
  niet dat we benieuwd waren naar je reactie als niet moslim, maar ok we vinden het prima zo..geen 1 marokaanse zou iemand willen als jou..gr.

  en voor de rest, ik zou graag meer weten, hebben ze een eigen website, want ik ben echt weg van kunst en vooral cultuur 🙂 alvast bedankt

  wasalaam o3likom

Plaats je reactie