MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse moslima vast in Engelse cel

03 december 2006 | in Maatschappij | 12 Reacties

Gevangenis MarokkoEen Nederlandse vrouw van Marokkaanse herkomst zit sinds 7 september in Engeland gevangen op verdenking van betrokkenheid bij ‘voorbereidende terroristische handelingen’ van haar Syrische echtgenoot. Het gaat om de 24-jarige uit Zutphen afkomstige Bouchra el H.

Dit maakte de advocaat van de vrouw, B. Nooitgedagt, zaterdagavond bekend in het NCRV-programma Rondom 10. Bouchra is daarmee de eerste Nederlandse moslima die wegens terrorisme in het buitenland gevangen zit

Haar Engels-Syrische man, de 27-jarige Yassin N., zit sinds 30 mei vast omdat hij terreurplannen zou hebben gemaakt. De Britse justitie verwijt de moslima dat zij de terreurplannen van haar echtgenoot heeft verzwegen. En dat is sinds 2000 strafbaar in Groot-Brittannië.

Er zijn 12 reacties

 1. Hans
  03 december 2006 om 08:34 uur.

  De “klopjacht”

  De klopjacht in europa op iedereen die moslim is,is begonnen door de politieke leugen machine van de ”wereldpolitie agent bush”.Mensen rechten worden geschonden alles onder het motto terroristen bestrijding.angst word de Europeese bevolking ingeboezeld.Terwijl in verhouding veel meer misdaden worden gepleegt in de bezette landen Irak,afganistan,Palestina,libanon enz.. door de westerse coalitie.maar daar kraait geen haan naar.Israel,en de Vs dwingen europa om mee te doen aan de heksenjacht tegen de moslim gemeenschap.
  maar Moslims steeds meer europeanen gaan achter jullie staan en zien in dat de argressie politiek van de Vs en Israel de verkeerde weg is.laten wij eurpeanen tegen de oorlogs zuchtende westerse politiek keren,en ons op nieuw richten met een wereld van vrede tussen moslims en europeanen.
  en laten we de argressie landen israel en de vs buiten sluiten als het kwaad.

 2. skery
  03 december 2006 om 11:07 uur.

  weer zo’n leugen om islam zwart maken

 3. love..zionisme
  03 december 2006 om 11:46 uur.

  we zijn aan de winnende hand….hihihihihi

 4. ab
  04 december 2006 om 01:12 uur.

  hans je heb gelijk dat twee terroristich landen hebben alles bang gemaakt
  amerika en haar 51 staat hebben de
  wereld onveilig gemaakt als je goed kijkt overaal zie teken van da joden bezig zijn islamitich landen te zwart te maken wij moslims voellen onze bedreigd dooor amerika in zionisten
  en helaas dat ouropeanen achteraan lopen blindelling
  hitler ha toch gelijk

 5. tommy
  04 december 2006 om 10:31 uur.

  kom nauw. hebben ooit eens gevraagt waarom het de moslims zijn en niet de chinesen of de russen. daar moet een rede voor zijn.

  kijk eens naar velen anti ilsma site. een groot deel zijn van ex-moslims.

  kijk eens naar de dreigenment vanuit het midden oosten. kijk eens naar all die aanslagen door moslims. al dat haat gepreek door imaams.
  nu in gaza vrouw wordt zoutzuur in het gezicht gegooid omdat ze geen burka dragen. in thailand worden scholen in brand gestoken, leraren vermoord omdat zij meisje les geven. moslims die moslim uitmoorden..etc.

  en dan vinden jullie gek dat mensen niet bang mogen zijn. het grooste deel van die angst wordt veroorzaakt door molims zelf.

  en daarnaast is irak, gaza kwestie. niet all schuld toe schuiven op dit voorval. stel voor het probleem is opgelost in irak en gza. zijn er nog molims die van uit hun geloof aanslagen zullen plegen.

 6. studente
  04 december 2006 om 01:12 uur.

  Tommy.. veel mensen maken de fout door cultuur en religie niet uit elkaar te halen. Helaas zijn op dit moment voornamelijk arabieren de zondebok, vroeger wwaren dat de christenen, de joden e.d. denk aan de tijd van Christus, de kruistochten, pedofiele katholieken en ga zo maar door..

  Je moet ook goed kijken wat de beweegredenen precies zijn van deze gestoorden.. sommigen hebben alles verloren door Amerika e.d. door de aanslagen en er is een verkeerd beeld naar voren gebracht over de Westerse wereld en dat niet alleen.. vaak in het verleden zijn er bommem enz.. gevallen met onnodige slachtoffers.. reactie van de regering.. too bad, we’re sorry! nee bepaalde mensen hebben dat niet gepikt.. dus ik snap dat sommigen gehersenspoeld zijn om dit soort aanslagen te plegen. En wat ik ook merk is dat de meesten die dit doen uit landen als Afghanistan, Irak e.d. komen en niet uit marokko of zo.. dus dan kun je religie er niet bij betrekken maar culturele, geografische, psychologische aspecten e.d.

 7. Rif--Style
  04 december 2006 om 09:03 uur.

  tommy je kan heel blij zeggen irak en de gaza strook maar jij weet niet hoe dat komt of je wil het niet wten dat komt door de westerse landen en natruurlijk de land die denkt dat alles is amerika ik ben blij dat er zoveel doden zijn gevallen in amerika en ben voor bin laden omdat wij genoeg te slikken hebben gehad islam dit islam dat wij zeggen toch ook niet christus dit christus dat en als we de joden aanvallen omdat ze onze broeders aanvallen krijgen ze wapens van amerika en worden ze geholpen door engenland nederland denemarken enz mag allah swt alle mensen straffen die wat tegen de islam hebben mag wilders ook snel branden in de hel

 8. studente
  05 december 2006 om 09:40 uur.

  Rif-Style waarom verlaag je je tot zijn niveau.. zolang jezelf maar weet waar je in gelooft en dat de islam zeker geen geweldadige religie is.. hoef niemand wat te bewijzen..

 9. mhamed
  05 december 2006 om 11:55 uur.

  rif style…….ik begrijp je woede wil hoor.tommy is ook zo zielige jongen die amerika steunt om mensen zomaar te moorden helaas,
  hij tommy zegt de schuld ligt aan de moslims dat is de rede van oorlog in het midden oosten!!!!!wat doet isreal in palestina dan? heb jij daar een antwoord?
  hou je daar mee bezig want een antwoord zal je toch niet geven zolang jij het moorden goed vindt.

 10. r.o.
  06 december 2006 om 02:24 uur.

  Rif style,
  Je moet je niet verlagen totdat niveau, mensen als bin Laden zijn er ook op uit om andere moslims te vernietigen die niet aan hun eisen voldoen. Kijk alleen naar Marokko daar rollen ze de ene netwerk op na het andere. Die groepen zijn er alleen op uit om de Marokkaanse samenleving te ontwrichten. Marokko begint eindelijk een beetje op te klimmen economisch, dan willen dat soort groeperingen dat kapot maken. Wie lijdt daaronder? dat is de Marokkaanse bevolking. Kijk alleen wat er in Algerije was gebeurd, wil je dat we in Marokko zo’n samenleving krijgen, waarin vrouwen worden afgeslacht omdat ze geen hoofdoekje om hebben. Kijk alleen wat voor aanslagen er plaats vinden in Egypte, Jordanie etcc. De meeste slachtoffers zijn Arabieren, moslims, toeristen of liever gezegd onschuldige mensen die helemaal hebben misdaan.
  Als Bin Laden het zo goed heeft met de Islamitische bevolkingen, dan had hij de bevolkingen op een ander manier kunnen helpen b.v. economisch, Bedrijven opbouwen, ziekenhuizen investeren in opleidingen etc.. Nee, hij graait naar de wapens en daar geloof ik niet. Een groot voorbeeld is China, is niet de beste vriend van V.S, hoe pakt China het aan, niet naar de wapens grijpen, oorlog in de economie en dat winnen ze ook. Zij gebruiken tenmiste hun hersenen niet als mening van de Arabische leiders/ bevolking.

  Natuurlijk ben ik tegen het beleid van Bush, laten we een ding niet vergeten, een groot groep in Irak steun het beleid van Bush (Koerden en Sjiten). Laten we ons maar concentreren op ons zelf en Marokko, laten we eerst voor zorgen dat we onze maatschappelijke problemen hierin Nederland oplossen, daarna Marokko steunen in de positieve ontwikkeling die daar gaande is. Palestina etc.. steun ze met geld of economische ontwikkeling.

 11. mohamed
  06 december 2006 om 08:59 uur.

  niewe moslim giniratie overde hele werelden onze rechten zullen wei kreigen maar niet met geweld of schelden maar met leren en geduld en allah zal ons de teid seinen maar onder tussen moeten we aan ons islaam werken en sabr hebben ze zeggen blaffende honden beiten niet dus bleif niet blaffen maar ga aan jullie careire werken
  wees lief voor jullie moslims en heb me kaar lief want dat is wat nouw teld ze willen de moslims uit me kaar zetten maar dat lukt hun niet daarom moeten we elkaar hand in hand zetten en voor elkaar zijn en niet tegen me kaar zijn wie de top van de berg wil bereiken moetet kruipend doen daar mee wil ik zeggen wees attend en heb geduld en laat de woede je niet overheersen en je zult zien de hersennen van een persoon zijn ook zijn wapen ze hebben ook leren kruipen tot dat ze in onze moslims landen zijn binnen gedrongen we kunnen ook kruipen net als die genen die tegen de islaam zijn ik zal de namen niet noemen omdat het niet bellangerijk zijn de islaam is iets moois en daarom zal niemand op deze aarde het van ons kunnen pakken de gebeden van allah geven ons de sabr de bidden geeft ons de geduld en de koran geeft ons de weis heid alles wat van allah is is mooi schoon rein dus met onze zuiverheid en de respect die we met onze islaam hebben mee gekregen kunnen wei van de vijand overwinnen al die mooie dingen die wei van allah hebben gekregen zijn in de ogen van de vijand een wapen dus wei hebben geen wapens nodig maar sabr geduld en wij zein de winnaars de islaam

 12. studente
  07 december 2006 om 01:34 uur.

  R.O. mijn complimenten.. ben het zeker met je eens!

Plaats je reactie