MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aandacht voor Marokko in Winternachten

06 december 2006 | in Amusement | 3 Reacties

WinternachtenIn het programma van het komende Winternachtenfestival is er veel aandacht voor Marokko en vooral de Berberse cultuur. Speciale gast bij het festival, dat loopt van 10 tot en met 14 januari, is de Berberse dichteres Fadma el Ouariachi. De uit het Rifgebergte afkomstige dichteres zal op 12 januari optreden in een programma met onder andere Abdelkader Benali en Khadija al Mourabit. Verder zal ze een kleine column verzorgen op de cultuurpagina’s van het Algemeen Dagblad.

Op het Winternachtenfestival komen bijna honderd schrijvers, dichters, muzikanten, filmers en wetenschappers af. Ze komen ondermeer uit India, Egypte, Indonesië, Marokko, Suriname, de Antillen, Zuid-Afrika. Zo gaan ze uit hun werk voorlezen, hoofdrollen spelen in gesprekken, debatten, concerten, publieksdiscussie en filmprogramma’s.

Er zijn 3 reacties

 1. studente
  06 december 2006 om 11:23 uur.

  Winternachtenfestival lijkt me zeker leuk en interessant ja..

 2. skery
  09 december 2006 om 10:36 uur.

  ik heb wat beters te doen

 3. Nadir
  10 december 2006 om 06:08 uur.

Plaats je reactie