MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kijken en bekeken worden op Hafla Chaabia

28 december 2006 | in Muziek | 21 Reacties

Hafla ChaabiaDinsdag vierde de Marokkaanse gemeenschap een eigen feest in de Bossche Maaspoort. Het Hafla Chaabia, een Marokkaans familiefeest, vond toen voor de zevende keer plaats. Voor de 2500 voornamelijk jonge Marokkanen was het een gezellig feestje onder elkaar met optredens van bekende artiesten uit het vaderland. “Ik kom puur voor de sfeer en de gezelligheid”, zegt de 28-jarige Ahmad uit Zwolle.

Toch is kijken en bekeken worden volgens het Brabants Dagblad waar het om gaat, net als op alle andere Nederlandse feesten. “Terwijl het publiek voor aan het podium uit haar dak gaat op muziek van Najat Aâtabou, de koningin van het levenslied en de Marokkaans-Franse groep Aflak, wordt er achter in de zaal flink gebeld met de nieuwste mobieltjes, pronken de dames met de laatste mode en doen de mannen zo stoer mogelijk. Wat dat betreft wijkt Hafla Chaabia weinig af van een doorsnee Nederlands feest”, aldus het Brabants Dagblad.

Er zijn 21 reacties

 1. brother
  28 december 2006 om 09:08 uur.

  [Wat dat betreft wijkt Hafla Chaabia weinig af van een doorsnee Nederlands feest].
  De journalist die het artikel heeft geschreven was er volgens mij niet bij. Uitgezonderd, Najat Aâtabou wel iets heeft van Corry Konings. Althans dat wolven geluid “Awoeeeeehhhhhh”.

 2. Hichamx
  28 december 2006 om 09:22 uur.

  Wauw wat een fantastisch artikel……en de conclussie schokkend………Marokkanen zijn net echte mensen …..WAUW!! …..Hulde aan deze geweldige research journalist……(mag in nu een emmer.*puke*)

 3. Youssef Ain Asserdoune
  28 december 2006 om 11:17 uur.

  Daarom is het juist HARAM om naar zulke zogenaamde feestjes te gaan. Alleen moenkar, waar gaat het om mensen?? meisjes versieren? zoveel mogelijk doen om jongensaandacht te trekken?? wat verwachten wij eingelijk van zulke mensen? zullen die in de toekomst goede ouders worden?? kunnen ze dan hun kinderen goed opvoeden?

 4. issie
  28 december 2006 om 02:05 uur.

  Was een dramatisch feest voor het geld. als je binnenkwam, stonk het naar de shoarma etc..
  Geluid was slecht en er ontbrak decoratie…..
  Amateuristisch geregeld! Het leek wel een schoolfeestje, maar wel gezellige mensen!

 5. fatifleur
  28 december 2006 om 03:28 uur.

  Hoezo worden dat wel goede ouders?
  alsof het naar een feest gaan betekent dat je slecht bent. erg kort door de bocht vind je ook niet. net zo valikant rechtse gedachten als wilders en de rest van zn GANG.

 6. Saida
  28 december 2006 om 03:41 uur.

  Hichamx

  Inderdaad.
  Er zetten ze ons neer als barbaren. Dat is geen ontwetendheid maar gewoon kennis over allochtonen. En als ze dan in aanraking komen met allochtonen en hun vooroordelen niet kloppen brengen ze het als breaking news. En wij moeten ons gevleid voelen.

 7. skery
  28 december 2006 om 09:56 uur.

  zulke feest waar marokkaanse vrouwen komen mij niet gezien

 8. Karim
  29 december 2006 om 12:37 uur.

  Wat allah (swt) heeft verboden, is in de ogen van koffar ongewoon en onmenselijk, en in zulke gevallen dit geval een feest (hafla chaabia) is het juist goed en wel menselijk, dat is nou wat ze integratie noemen, afstand doen van onze geloof, cultuur en onze identiteit laten afnemen. ik word er verdrietig van.

 9. Hichamx
  29 december 2006 om 09:45 uur.

  Saida onwetendheid is een zwakte, verdieping in de cultuur van “mede”bewoners hoort kennelijk niet bij een multiculturele samenleving.

  Karim/ Youssef Ain Asserdoune wat is het toch met jullie gasten die alles maar dan ook alles als haram bestempelen, in de tijd van onze profeet (vrede zij met hem) waren er niet eens dergelijke feesten. als jullie denken dat dit Haram is dan is dit toch persoonlijk, ieder van ons wordt persoonlijk op zijn daden op deze wereld beoordeeld voor allah (swt). Waarom inmenging en beoordeling door jullie, het is niet aan jullie, geen enkele moslim mag een andere moslim beoordelen, dat is pas Haram. En wat een onzin om direct te roepen dat naar een feest gaan afstand doen van je geloof en identiteit is. Het is juist een plicht om van het leven te genieten, het is immers het mooiste geschenk die ons gegeven is. Altijd bitter op alles en nog wat HARAM blijven roepen is verkeerd, leef zoals jij denkt dat je als moslim moet leven maar ga niemand voorschrijven of voor iemand bepalen hoe hij moet leven, en vooral niet naar jullie voorbeeld . Only god can Judge me!

 10. brother
  29 december 2006 om 12:03 uur.
 11. mhamed
  29 december 2006 om 12:04 uur.

  waar hebben jullie het over dames en heren????
  feesten waar drank de meesster is wordt volgens onze geloof een zonde beschrijven in de heilige qoran.
  wij kunnen heel lang hier over zeiken en doen, maar het blijft haram.
  voor de mensen die toch naar dat soort feesten gaan, hopelijk worden hun ogen op tijd open en hun verstand zal ze leiden, amien.

 12. Saida
  29 december 2006 om 12:07 uur.

  Hichamx

  Onwetendheid mag dan wel een zwakte zijn maar op de een of andere manier hebben Nederlanders het tot een symbool van hun superieuriteit gemaakt.
  En op een of andere manier werkt het ook. Want wanhopig om erbij te horen blijven we het ze uitleggen.

 13. Youssef
  29 december 2006 om 12:40 uur.

  broeders en zusters,

  Laat ons niet voor de gek houden. Genoeg dubbel moraal. Alle jongens inclusief de broers van de dames die naar zulke feesten gaan, zien de meisjes die daar rond lopen als hoeren. De meisjes weten dat ook maar het laat hen koud. Zij willen feesten zelfs tussen de pooiers. Zolang dat de thuisfront het niet weet en hun toekomstige partner er niet achter komt.
  Wakker worden zuster. Hoe kan je jongens vermaken terwijl je weet dat je in hun ogen kahba bent en dat zij je nooit als levenspartner zullen beschouwen.
  En jullie broers hoe kan je de toekomstige moeders van onze kinderen vervuilen. waarom doen jullie iets die jullie niet jullie zusters gunnen. Het is misselijk . Ik neem het de organisatoren van zulke feesten ook kwalijk. Meestal zijn het uitkeringsgerechtigden die dagelijks die overdag slapen en ’s avonds in cabarets te vinden zijn. Laat ons aub iets moois maken van onze levens en de weg van de duivel vermijden.

 14. Saida
  29 december 2006 om 07:56 uur.

  Youssef

  Misschien moeten die mannen ophouden de vrouwen te zien als hoeren.

  Laster en roddel zijn zware zondes in de islam. Je mag niet spreken over waar je geen weet van heb. Ik vind het wel merkwaardig dat je mensen op de Islam wil wijzen met onislamitische wijze.

  Een hoer is een vrouw die sex heeft tegen betaling. Dat is een zware beschuldiging waar je vroeg of laat rekenschap voor moet afleggen.
  Ik denk dat als mannen zich daar bewust van zijn dat ze niet zo gretig zullen zijn met etiketten plakken.
  Ik zie zulke beschuldigingen ook dan als een probleem van degene die ze uit.

 15. TRAAN-in-Het-OOG
  30 december 2006 om 12:37 uur.

  Ma3isch Laat die pooiers, drugsdealers en die geile geld sletjes maar genieten. Hun genot is tijdelijk. Ze zullen later zich zelf tegen komen en dan met hun sletterige partner (als ze die hebben) nog vele kop jaren mee leven en zeggen . Was k maar vroeger vesrtandig geweest en ze zullen ook zeggen ,Kijk naar die slimme verstandige meiden die vroeger zich beheersten en zich goed gedroegen. Kijk ze eens hoe gelukkig ze nu zijn. En zij die hun jeugd helemaal hebben uit gespaced, zullen de bittere en hatelijke tijden tegemoet komen.
  Ik zou zeggen tegen de klootzakken en pooiers en drugdealers.
  Geniet van de Sataan en versier, verkracht en veel neukplezier gewenst met jullie gewillige slachtoffertjes. Geniet ze Maar Denk Wel dat je word De Engelen die naast je staan alles Rapporteren aan Allah. EN dat ALLAH exact ziet wat je aan t kloten bent. EN voor de sletterige meiden die dollars tekentjes hebben in hun ogen en zich graag THA BITCH genoemd willen worden, Omdat ze het hen lukt om zich te verhuren of te verkopen voor geld en beltegoed en andere hebbedingtjes en matrialisme. Geniet van je bitcherige acties en ook voor jullie geld. SPACEM M lekker. SCHEIT aan idereen!! IS JOu leven toch ? NIEMAND Moet zich bemoeien met wat je doet toch. ONLY GOD CAN JUDGE YOU !!!! OOK VOOR JULLIE GELD ALLAH ZIET STAP VOOT STAP WAT ER IN JULLie HOOFD EN DADEN AFSPEELT.

  FEITEN ACHTER ELKAAR:
  * De organisatoren van zulke feesten zijn de grote lasten dragers. Natuurlijk verdienen zijn daarmee charisma en veel geld als organisatoren van de feest bezoekers. Maar jammer dat zij de nadelige gevolgen niet kunnen zien.
  * De singels,getrouwde en gescheiden mannen die van zulke feesten gebruik maken met de intentie om dronken te worden en onze marokaanse schoonheden/zusjes en dochters te misbruiken enkel voor sex, die zullen…… je weet wel!
  * EN voor de Marokkaanse dames die zich daar goedkoop gedragen en de concurrentie aan gaan met hun vriendinnen wie de leukste ,knapste en rijkste jongen kan krijgen. Zij hebben geen zelf repsect en hebben geen eigen trots. Mochten zij toch denken dat ze daar wel zelfrespect en trots hebben. Dan moeten ze zich maar afvragen hoe hun eigen moeder zou voelen en denken over dochterslief die daar zit te shaken met dr lichaam.

  Mohiem beste landgenoten,

  We houden veel van elkaar, maar te gelijk haten we elkaar als marokkanen. Als iemand de islam aanvalt. Zijn wij als eerste die gek lopen te schreeuwen, maar wij doen alles wat haraam is en niet geoorloofd is in de islam. Hoe zie jij het…..?

  Verder beste chill meiden en jongens en broeders en zusters en alle andere gestoorden.
  WAT willen we NU bereiken met zulke activiteiten.
  Wat wille die mannen bereiken???
  Wat willen die meiden bereiken??
  JONEGNS WILLEN SEX SEX SEX SEX EN NOG EEN SEX
  EN DE DAMES WILLEN OOK SEX SX EN PRONKEN MET MATRIALISME >

  En dan je neukt elke dag met de lekekrste gozer of dame . Of je hebt de duurste kleding en autos ???

  Denk je daarmee zehma een goed en gelukkig leven te leiden EN NOG HET PARADIJS IN TE GAAN.

  WALLAH ALS ONZE OUDERS ALLEMAAL TOT IN DETAILS WETEN HOE HUN kinderen leven en doen en laten doen hier. Zouden ze vol zich vol tranen over geven en volledige spijt hebben dat zij zulke kinderen op aarde hebben voortgepland. De meeste ouders weten het wel wat er gebeurt, maar niet over hun eigen kids.

  MOHIEM RABBI IS GROOT EN HIJ VERGEET NIEMAND DIE HEM NIET VERGEET.

  DUS GENIET SPACE EN VOLG JE FRIENDS EN JE ZAAIT WAT JE HEBT GEOOGST.

  Voor diegene die oogklepen hebben en niet snappen wat ik hier typ. Graag wil ik hen d emoeite besparen om geen scheld en dicussie met mij te voeren. WIl je toch een Discussie met me. Dan mij jij van mij de discussie Winnen.

 16. Karim
  30 december 2006 om 03:05 uur.

  HICHAMX lees nogmaals mijn bericht voordat je begint te praten over dingen die ik helemaal niet gezegd heb.

  ik zei:

  Wat allah (swt) heeft verboden, is in de ogen van koffar ongewoon en onmenselijk, en in zulke gevallen dit geval een feest (hafla chaabia) is het juist goed en wel menselijk, dat is nou wat ze integratie noemen, afstand doen van onze geloof, cultuur en onze identiteit laten afnemen. ik word er verdrietig van.

  dus ik vind het gewoon niet leuk dat het zo moet zijn. en ik ga echt niet vertellen hoe iemand volgens de islam moet leven, want ik beschik niet over voldoende kennis om mijn broeders en zusters te vertellen wat juist is en niet juist. ik laat het een imam over. tenslotte wil ik wel zeggen dat allah (swt) ons aanspoort om onze broeders en zusters erop te wijzen wat harem en halal is.

  dus begrijp eerst wat je leest AUB. dat noemen we begrijpend lezen.

 17. Ezzin-Fi-QaLBI
  30 december 2006 om 03:56 uur.

  Even snel een reactie plaatsen..
  mensen die zich aangesproken voelen en weten dat de advertentie van ”traan in het oog” over hun gaat.. weten diep in hun hart dat hij gelijk heeft hoe harder je ontkent en scheld hoe meer je het bevestigd..
  dus ga bij je zelf na denken waar je zelfrespect, respect voor je ouders, maar het allerbelangrijkste respect voor je geloof Allah(swt) is gebleven…
  Allah gaat niet vragen hoeveel jongens je hebt gehad, hoe knap je mannetje was,of je een mooie auto hebt gehad…
  Ik heb een vraagje aan de meisjes die wedstrijdjes spelen onderling in hun zogenaamde vriendenclubje worden jullie nou niet moe..
  waarom zo ver gaan voor zo iets laags en NIKS..
  denken jullie dat die jongens waar jullie mee gaan of die jullie hebben gehad trots op jullie zijn..die bezems gebruiken jullie om aan hun trekken te komen..
  jullie zijn niks meer en niks minder dan alleen lust voor hun..
  die schoften denken zolang het mijn zusje niet is is er geen probleem..
  voor die bezems die zich aangesproken voelen jullie beseffen niet dat die meisjes ook broers hebben… En die broers zijn jullie matties of braddasss
  Het zijn jullie zusjes die jullie gebruiken en misbruiken..
  i.p.v dat jullie ze het goede pad opsturen… oF juist negeren en afwijzen..
  laten jullie ze dieper zinken maar jullie vergeten dat jullie meezinken…
  en meisjes uitschelden als ze wat slechts doen kijk eerst na jezelf en oordeel dan over een ander…zorg eerst dat jouw zondes vergeven worden kijk dan na een ander en oordeel dan over een ander..
  en even voor de duidelijkheid voor diegene die znoen krijgen bij het lezen van mijn advertentie.. bespaar je moeite om te schelden,beledigen etc HET DOET ME NIKS!!
  als er gescheld word bevestigd het voor mij alleen maar meer dat het jullie raakt!!
  verder wens ik iedereen het beste en hoop dat Allah(swt) onze zondes zal vergeven en onze goede daden zal accepteren!!
  3ied mubarak!!! 🙂

 18. Realist
  30 december 2006 om 07:55 uur.

  Wallah d’siwreth a TRAAN-in-Het-OOG. Zo is het maarnet. Gelukkig ben ik niet de gene die zich schuldig moet voelen maar toch plaatsvervangende schaamte moet opvangen, voor wat mijn geliefde en tegelijkertijd gehaate landgenoten. Vergeet niet dat de heer vergevensgezind is.

 19. bibi
  02 januari 2007 om 12:07 uur.

  Gelukkig hebben wij daar geen last van als we uit gaan!! Niet iedereen gaat met iemand als hij / zij uit is. Er zijn genoeg jongens die stoer zitten te doen en nog nooit iemand gehad hebben dus kom op zeg. En als meiden het net zo leuk vinden als jongens waarom zouden meiden er dan niet heen gaan.. In Amsterdam door de stad rond paraderen is dan toch ook precies hetzelfde daar is zelfs koopzondag en moet je kijken wat er aan hoofdoeken rondloopt, heeft dat wel zin dan, hoort dat allemaal wel zo?!?!!?
  Kijk ook eens naar hoe sommige moslimmeiden erbij lopen zuurstok rose van top tot teen met hoofddoek is toch opvallend hoef je niet voor naar een feest te gaan!

 20. Maghreb Magazine » Dit jaar geen Hafla Chaabia
  13 november 2007 om 12:11 uur.

  […] Hafla Chaabia is het grootste Nederlands-Marokkaanse concert dat jaarlijks gehouden wordt. Het evenement is altijd een groot succes geweest, maar de organisator Abdel Razak Chraou is van mening dat het tijd is voor iets nieuws. […]

 21. CialisPils
  16 december 2010 om 10:57 uur.

  http://radiohead.emiforums.com/lofiversion/index.php/t8318.html
  [u][b]BUYING CHEAP CIALIS[/b][/u]
  [center][url=http://www.newviagraforum.medsjoy.biz][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_viagra.jpg[/img][/url][url=http://www.newviagraforum.medsjoy.biz][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_levitra.jpg[/img][/url][url=http://www.newviagraforum.medsjoy.biz][img]http://www.blogs.medextreme.com/image/buying_cialis.jpg[/img][/url][/center]
  [b]PURCHASE CIALIS – 1.55$ per pill BUY CHEAP GENERIC CIALIS BUY GENERIC CIALIC air travel[/b]
  [url=http://radiohead.emiforums.com/lofiversion/index.php/t8320.html]cyalis BUY[/url] – BUY GENERIC CIALIS online CHEAP
  BUYING CHEAP CIALIS – $1.55 per pill BUY GENERIC CIALIS online CHEAP GENERIC CIALIC BUY
  online BUYING LOW-COST GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC lowest prices
  BUYING GENERIC CIALIC lowest price
  [url=http://softro.clicdev.com/f/index.php?trk=softro&s=cddc3874dfd924462776f615f4b3481f&showtopic=41&st=75]CHEAP BUY GENERIC CIALIS[/url] – BUY GENERIC CIALIS prescription
  BUYING CHEAP CIALIS – $1.55 per pill cyalis BUY BUY LOW-COST GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC online CHEAP
  mail BUYING GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC air travel
  drd BUYING GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC GENERIC CIALIC
  [url=http://darkfantasy.clicdev.com/f/index.php?trk=darkfantasy&showtopic=4752&st=30]GENERIC CIALIS money BUY[/url] – drd BUY GENERIC CIALIS
  BUYING CHEAP CIALIS – $1.55 per pill BUY GENERIC CIALIS CHEAPEST low price GENERIC CIALIC BUY
  BUYING CHEAP GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC prescription
  BUYING GENERIC CIALIC without prescription
  BUYING GENERIC CIALIC not prescription
  BUYING GENERIC CIALIC no prescription
  BUYING online BUYING GENERIC CIALIC
  [url=http://forums.ariethmu.com/topic/10303-cheap-cialis-online-buying-155-per-pill-buy-generic-cialis-cheapest-online-buy-generic-generic-cialic]BUY GENERIC CIALIS visit your doctor online[/url] – BUY GENERIC CIALIS lowest prices
  BUYING CHEAP CIALIS – $1.55 per pill BUY GENERIC CIALIS air travel BUY GENERIC CIALIC not prescription
  CHEAP GENERIC CIALIC BUYING online now
  BUYING GENERIC CIALIC visit your doctor online
  BUYING GENERIC CIALIC CHEAPEST now
  BUYING GENERIC CIALIC on line now
  GENERIC CIALIC money BUYING
  book BUYING online BUYING GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC GENERIC CIALIC online
  GENERIC CIALIC on line BUYING
  h h BUYING script sec GENERIC CIALIC
  BUYING GENERIC CIALIC now
  BUYING GENERIC CIALIC BUYING GENERIC CIALIC
  h h BUYING GENERIC CIALIC
  free GENERIC CIALIC BUYING online

Plaats je reactie