MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zorgtoeslag Marokkanen fors omlaag

29 december 2006 | in Gezondheid, Marokko | 10 Reacties

ZorgtoeslagZo’n achttienduizend Nederlanders die in het buitenland wonen, krijgen komend jaar beduidend minder zorgtoeslag. De bijdrage wordt namelijk afgestemd op kosten in het woonland. Dat volgt uit een wetsvoorstel dat minister Hoogervorst (Volksgezondheid) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De minister wil de toeslag, voor mensen met lage inkomens, afstemmen op de gemiddelde zorgkosten in het woonland. En de prijs van huisarts en ziekenhuis zijn elders meestal lager dan in Nederland.

Marokkaanse (en Turkse) remigranten die recht hebben op zorgtoeslag, krijgen de grootste financiële tegenvaller voor de kiezen. Verscheen er bij Marokkaanse echtparen over 2006 nog maximaal 1150 euro op de rekening, komend jaar houdt dat op bij 15 euro.

Er zijn 10 reacties

 1. hassanhasson
  29 december 2006 om 06:26 uur.

  remigratie neverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!de betaalde premie wil ik tot aan de laatste cent terug op mijn rekening, nadien kan men de ziekelijke rodehond krijgen

 2. Hichamx
  29 december 2006 om 09:32 uur.

  Wat een lachertje, deze remigranten hebben hard gewerkt voordat ze terug zijn gegaan naar Marokko. Een van de redenen dat de eerste generatie een slechtere gezondheid heeft dan hun autochtone leeftijdsgenoten is dat deze eerste generatie zwaar werk (gastarbeid) heeft geleverd om Nederland op te bouwen. Hun bedankje krijgen ze nu dus van de Nederlandse overheid , alsof het een kadootje is, ze hebben hier hard voor gewerkt en hebben recht op deze zorgtoeslag. En uit welke bron haalt de minister het bedrag van 15 Euro op jaarlijkse basis? Iedereen die ook maar ooit medicijnen heeft gehaald in Maroc of bij de dokter is langs is geweest weet dat je zo door de 15 Euro heen bent, in Marokko betaal je letterlijk voor alles, zelfs als een ambulance je moet komen halen moet je vet betalen. Als ik remigrant was zou ik die 15 euro gewoon terug laten storten, het is gewoon een belediging, alsof we er blij mee moeten zijn. Deze maatregel suggereert weer eens dat we profiteurs zijn.

 3. mhamed
  29 december 2006 om 11:55 uur.

  daarom zeg ik tegen mensen die nog denken om terug te gaan naar het land van herkomst……..denk goed na wat je gaat doen……want nederland is rijk geworden door armen kaal te plukken zoals gastarbeiders…….. die juist nu terug zijn naar hun land.

 4. Mohamed
  29 december 2006 om 12:44 uur.

  Het beleid van dit rechts kabinet wordt weer duidelijk. De gastarbeiders die dit land hebben gemaakt zoals het nu is worden zwaar beloond. 15 Euro koop je nog geen paracetamol mee. Meneer Hoogervoorst zou eens zelf in Marokko, Turkije en of in een ander land moeten gaan kijken en met de mensen praten waar het om gaat en hen niet alleen als cijfers te zien. Ben benieuwd wie het voor onze ouders gaat opnemen in de politiek. Zal het de SP zijn die vele stemmen heeft gekregen uit deze groep. Zullen het onze eigen Marokaans Nederlandse vertegenwoordigers zijn of doen zij niet aan cleintisme. Ik heb weinig hoop maar roep met name de Marokaanse en Turkse Nederlandse parlementariers op om te vechten voor de rechjten van onze ouders. en mensne dit heeft niks te maken met clientisme. Dit heeft te maken met rechtvaardigheid!!!!!!

 5. Henk -Rotterdam
  29 december 2006 om 05:30 uur.

  Het is te gek voor woorden dat dit infantiele figuur die de zorg naar de klote heeft geholpen dit uit zijn demissionaire strot weet te krijgen.
  Hij schijnt nog steeds niet te begrijpen wat de status op dit moment is van dit zooitje ongeregeld dat zich kabinet durft te noemen,het heeft geen bevoegdheden en mag al helemaal geen voorstellen indienen bij de kamer die betrekking hebben op nieuwe aangelegendheden.
  Daarnaast de mensen die hier gewerkt hebben en hebben meegeholpen het land in de jaren 50/60/70 op te bouwen gewoon recht op deze zaken en zonder kortingen.
  Dat is opgebouwd verleden en daar kan niemand aankomen ook die zak van Hoogervorst niet

 6. analist
  30 december 2006 om 02:20 uur.

  prima begin, het is een zorgverzekering, deze verzekert zorg en is geen lijfrentepolis.

  En tegen hassanhasson zou ik zeggen, bedankt voor je bijdrage, zo werkt dat in nederland.

  Lijkt me prima om dat ook te doen met uitkeringen, kinderbijslag enz…

  Mooi signaal.

 7. wegpiraat
  30 december 2006 om 08:51 uur.

  analist niks intressant in rechte media wegwezen

 8. Jan de Voogd
  19 januari 2007 om 01:09 uur.

  De zorgtoeslag wordt voor Marokko en diverse andere landen geheel afgeschaft miv 1.1.2006. Dit betekent een maximale daling van 1155 Euro naar nihil (voor een (r)emigrantenechtpaar met nederlands pensioen in Marokko).
  Het staat in wetsontwerp 30918 (dat overigens nog niet is aangenomen).
  Zie ook http://www.monitor.nl/ziek (buitenlandforum) voor recente uitgebreide discussies over de zorgtoeslag in 2007

 9. Jan de Voogd
  01 mei 2007 om 08:24 uur.

  Blijkens nieuwe regelgeving zal de zorgtoeslag ook voor Marokko blijven bestaan althans als de 2de Kamer de aatste voorstellen op ontwerp 30918 aanneemt. Voor 2006 bestond recht op de volledige zorgtoeslag als woonde men in Nederland (hetgeen nogal overdreven lijkt tegen de achtergond van het feit dat de nominale component in de zorgbijdrage met een woonlandfactor van 0,0125 niet hoger kon zijn dan 12 Euro per persoon).
  Voor 207 zou de woonlandfactor ook op de zortoeslag worden gezet, waardoor de maximale zorgtoeslag ong. 15 Eurp p.p. wordt. ZT is aan te vragen bij de Dienst Toeslagen van de belastingdienst : zie http://www.belastingdienst.nl

 10. Jan de Voogd
  05 juni 2007 om 07:17 uur.

  Zie
  http:// http://www.monitor.nl/ buitennl/
  onder de draad “Brief aan griffie ABRS 04.06.07 16:44:04” de heldere brief van Huub Frantzen over hetgeen de ABRS te wachten staat wegens materiele rechtsweigering aan hem. Betreft “niet- ontvankelijk heidsuitspraken” van ABRS op 25.04.07 terzake van de eis vrijgesteld te worden van betaling van “verdragsbijdrage” art. 69 ZVW aan Nederland

Plaats je reactie