MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Andere therapieën proberen voor Sanae

31 december 2006 | in Gezondheid, Maatschappij | 7 Reacties

Sanae AddaDe vader van Sanae had gedacht dat na de intensieve therapie van de afgelopen jaren Sanae misschien wel een beetje zou kunnen praten en echt contact zou kunnen maken. Maar zover is het nog lang niet. De vierjarige Marokkaanse Sanae Adda uit Helmond kan je met een glimlach aankijken, maar eigenlijk kan ze niet veel meer dan met haar hoofd draaien en een beetje brabbelen.

Sanae raakte in coma na een koortsstuip en stuiptrekkingen toen ze anderhalf jaar was. Daaruit werd ze zwaar gehandicapt wakker. Van hyperbare zuurstoftherapie lijkt ze op te knappen, maar de therapie wordt niet vergoed door de verzekering. Om de therapie te betalen, – 120 euro per uur en Sanae gaat drie keer per week – zijn er het afgelopen jaar verschillende acties gehouden. Zo ging een deel van de opbrengst van de Miss Marokko Verkiezing in Nederland naar Sanae. Bijna achttienduizend euro staat er nu op de rekening van Sanae’s stichting, aldus het Eindhovens Dagblad.

Genoeg voor heel wat zuurstofsessies, maar vader Miloud wil andere therapieën proberen. “In Tsjechië experimenteren ze met een soort robotpak, met dat pak kan ze even normaal bewegen. En met dolfijnen zwemmen, daar hebben kinderen als Sanae ook veel baat bij. De een wordt er rustig van, de ander gaat beter communiceren”, aldus Miloud. Hoewel de vader hogere verwachtingen had van de zuurstoftherapie, gaat Sanae toch wel vooruit: “Ze kan bijvoorbeeld al een beetje zelf eten.“

Er zijn 7 reacties

 1. skery
  31 december 2006 om 11:00 uur.

  insh allah wordt ze beter

 2. ali baba zonder rovers
  31 december 2006 om 11:53 uur.

  mskiena allah ichafieha insa allah

 3. skery
  31 december 2006 om 02:36 uur.

  insh allah komt het goed

 4. karim
  31 december 2006 om 05:23 uur.

  incha allah komt het goed, ik bid voor haar.

 5. lemar
  01 januari 2007 om 06:46 uur.

  ik vindt dit heel erg voor dit meisje en dr ouders en moge allah deze steunen indeze moeilijke tyd ik vindt dat wij marokanen goed moeten nadenken en meer moeten doen voor dit kind dit is ook onze kind zij hoort ook bij onze gemeenschap laten we ons n keer van n goede kant LATEN ZIEN en die17000 euro vindt ik belachelijk weinig waar blijven de rijke marokanen die hebben helaas liever n villa in marokko en n dure huis .in marokko. ik hoop dat we wakker worden eb het leven voor deze mensen aangenameer maken we hebben geld dat weten jullie ook wel komt goed inshallah uiteindelijk is hij degen die beslist over leven en dood

 6. Saida
  02 januari 2007 om 03:34 uur.

  Hoewel de aanleiding zeer triest is, is Sanae een bewijs dat Marokkanen wel degelijk zich kunnen organiseren en elkaar helpen.
  Er was heel veel georganiseert om geld in te zamelen voor Sanae.
  Insha Allah gaat dit steeds vaker gebeuren en wordt het in de media gebracht.

 7. sel
  04 januari 2007 om 12:40 uur.

  ik hoop inshallah dat dit meisje beter wordt maar sorry LEMAR sommige rijke marokanen die weten niet eens dat dit meisje bestaat er moet meer publiciteit en op tv en zulke dingen dan word ze denk ik wel geholpen (met geld)ook bij de moskees.ik zelf kom net op deze site en ik leest het ook voor het eerst maar ik hoop inshallah en ik bid ook voor haar dat ze ooit weer beter wordt. groet

Plaats je reactie