MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet-westerse derde generatie groeit

02 januari 2007 | in Maatschappij | 6 Reacties

OudjesHet aantal mensen met één grootouder uit Suriname, de Antillen, Aruba, Turkije of Marokko groeit sterk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. Deze niet-westerse derde generatie bestond in 2006 uit meer dan 45.000 personen. In 2000 was dat aantal nog minder dan 25.000.

Personen die tot deze generatie behoren hebben tenminste één grootouder die niet in Nederland is geboren. Het grootste deel daarvan, 21.000 kinderen, heeft een opa of oma die in Suriname is geboren. De andere personen hebben vooral grootouders die geboren zijn in Aruba, de Antillen, Turkije en Marokko.

De ouders van deze personen zijn wel beiden in Nederland geboren. Om die reden worden zij tot de autochtone bevolking gerekend.

Er zijn 6 reacties

 1. brother
  02 januari 2007 om 02:49 uur.

  EN BLOEIT als een roos met doorns…..

 2. skery
  02 januari 2007 om 03:06 uur.

  heel goed

 3. Nadir
  02 januari 2007 om 06:45 uur.

  Met nadruk op “roos”…. Moge God hen beschermen (Allah I7fedhoem en Allah Isla7)

 4. khalid
  02 januari 2007 om 09:14 uur.

  lekker belangrijk

 5. Hichamx
  03 januari 2007 om 11:09 uur.

  -“De ouders van deze personen zijn wel beiden in Nederland geboren. Om die reden worden zij tot de autochtone bevolking gerekend-”

  Waarom dit onderzoek dan als ze toch autochtoon zijn? Totaal tegenstrijdig allemaal. Om toch maar even aan te geven dat ze nooit echt autochtonen zullen zijn? Het aantal mensen met één grootouder uit Suriname, de Antillen, Aruba, Turkije of Marokko groeit sterk, over een paar jaar krijgen we hetzelfde onderzoek met als titel “Niet-Westerse 20ste generatie groeit” Het aantal mensen met één over-over-over-over-over-over-over- overgrootouder uit Suriname, de Antillen, Aruba, Turkije of Marokko groeit sterk.

 6. studente
  04 januari 2007 om 03:29 uur.

  oke en wat hopen ze met dit onderzoek te bereiken..???????

Plaats je reactie