MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse kinderen krijgen slechtere zorg

04 januari 2007 | in Gezondheid | 5 Reacties

KinderenDe kwaliteit van zorg voor niet-westerse allochtone kinderen in Nederland laat soms te wensen over. Nathalie Urbanus-van Laar, die promoveert aan de Universiteit van Amsterdam, constateert dat zij minder frequent continue zorg ontvangen.

Zo komen deze kinderen minder vaak bij de oogarts terecht nadat op het consultatiebureau een lui oog is gesignaleerd. Ook wordt vaker laat vastgesteld dat ze suikerziekte hebben, waardoor ze op het moment van de diagnose in een slechtere gezondheid verkeren.

Dit laatste geldt vooral voor kinderen van Turkse en Marokkaanse afkomst, schrijft zij in haar proefschrift ‘Ethnic inequalities in quality of care for children in the Netherlands’.

Er zijn 5 reacties

 1. mhamed
  05 januari 2007 om 04:52 uur.

  das leuk als we dit nog ook bij hebben. staks is geen ene nederlander te vertrouwen!!!!!!

 2. khalid
  06 januari 2007 om 03:12 uur.

  wat voor slechte zorg man kijk naar mijn prada en kijk naar jou zoons schoentjeh no time hahah taz ralikoem k.t hollanders slechte zorg

 3. skery
  06 januari 2007 om 12:37 uur.

  dat waren ze al niet te vertrouwen

 4. Saida
  06 januari 2007 om 01:59 uur.

  Wat verwacht je dan weet je hoeveel banen afhankelijk zijn van ontspoorde Marokkaantjes.
  Wie moet anders de hypotheken betalen van al die deskundigen, beleidmakers, hulpverleners en niet te vergeten derde rangspolitici????!

 5. who
  07 januari 2007 om 06:36 uur.

  kom nauw. als het kind geen goede zorg krijgt , ligt dat aan de ouders. wat slechte zorg in nederland, je bedoelt slechte ouders.

Plaats je reactie