MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tentoonstelling: Youssouf Amine Elalamy

08 januari 2007 | in Kunst | Reageer

ElalamyVia zijn literaire commentaren maakt de Marokkaanse schrijver en beeldend kunstenaar Elalamy zijn scherpe analyses zichtbaar in collages. In Marokko heeft dit geleid tot het censureren van zijn beeldend werk. Zijn werk is nu in Nederland te zien.

Humor en zelfspot worden moedig en intelligent gebruikt bij het neerzetten van een ‘ander beeld’ van Noord West Afrika.

Elalamy verblijft gedurende twee weken in Den Haag, in een samenwerkingsproject tussen Winternachten en de Vrije Academie, waaraan ook de Berberse dichteres Fadma el Ouariachi deelneemt. Op 11 januari om 17.00 uur is de opening van de tentoonstelling van Elalamy door Asis Aynan. De tentoonstelling loopt tot 11 februari.

Op 16 januari om 20.00 uur is er een lezing door Charlotte Huygens, conservator islamitisch cultuurgebied, over hedendaagse kunst in Marokko. Youssouf Amine Elalamy geeft een toelichting op zijn werk. Fadma El Ouariachi uit Marokko draagt haar eigen
poëzie voor in het Tamazight.

Plaats je reactie