MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meeste jongeren in grote steden allochtoon

11 januari 2007 | in Maatschappij | Reageer

AllochtonenHet aantal niet-westerse allochtonen neemt steeds verder toe. In Amsterdam zijn er de meeste allochtone jongeren, ongeveer 55 procent. Ook in Rotterdam is meer dan de helft van de jongeren allochtoon. In die steden is het aandeel van de niet-westerse allochtonen onder de jongeren nog nooit zo groot geweest. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Verder meldt het CBS dat Op 1 januari 2006 ongeveer een op de drie inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een niet-westerse achtergrond had. Tien jaar geleden was het nog iets meer dan een kwart, vijf jaar geleden lag het rond de 30 procent.

Het aandeel allochtonen van de eerste generatie neemt volgens het CBS wel af, maar dat van de tweede generatie blijft groeien. Dat zou komen doordat veel niet-westerse allochtonen zich in de gezinsfase bevinden. De allochtone jongeren van de tweede generatie wonen vooral in de grote steden.

Plaats je reactie