MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Utrecht focust op Marokko in februari

27 januari 2007 | in Amusement, Kunst | 2 Reacties

Focus MarokkoIn het kader van ‘Focus Marokko’ organiseert de gemeente Utrecht in samenwerking met Stichting Chahrazad gedurende de hele maand februari culturele activiteiten die in het teken staan van de Marokkaanse cultuur, waaronder een vertoning van de bekroonde film ‘Indigenes’, tentoonstellingen en een muzikale avond.

‘Focus Marokko’ kwam tot stand in samenwerking met een breed scala aan partners in Nederland en Marokko. In Marokko waren het Ministerie van Cultuur, musea, cultuurinstituten en -historici betrokken bij het project en in Nederland musea, Nederlands-Marokkaanse organisaties en het wetenschappelijk onderwijs.

‘Focus Marokko’ is een project dat door het Wereldmuseum Rotterdam is ontwikkeld. Naast een vaste collectie in het museum, is er ook een reizende tentoonstelling gemaakt. Deze komt in februari naar het Utrechtse stadhuis. De website www.FocusMarokko.wereldmuseum.nl biedt cultuurhistorische achtergrondinformatie bij de tentoonstelling.

Er zijn 2 reacties

  1. Karima
    27 januari 2007 om 01:32 uur.

    Leuk programma. Lees net op hun site http://www.utrecht.nl/internationaal/agenda dat op 25 februari Nass el Ghiwane naar Utrecht komen. Heb kort gelden hun documentaire op Al jazeera gezien. Super dat ze komen!!!

  2. Mounia
    28 januari 2007 om 05:11 uur.

    Ow echt waar? Wat leuk ik kom zeker….!!!! Eindelijk weer eens een origineel artiest uit Marokko!!! Hoe laat begint het????

Plaats je reactie