MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko op weg naar afschaffing doodstraf

04 februari 2007 | in Marokko, Overheid | 4 Reacties

CCDHMarokko zal waarschijnlijk nog voor april de doodstraf afschaffen. Dat verwacht Driss Benzekri, voorzitter van de Raadgevende Raad voor de Mensenrechten (CCDH). De CCDH is een belangrijk adviesorgaan van de Marokkaanse regering.

De koning staat achter de afschaffing van de doodstraf. Het ziet ernaar uit dat er ook in het parlement overeenstemming over bestaat, stelde Benzekri op het 3e Mondiale Congres tegen de Doodstraf, dat de afgelopen dagen in Parijs plaatsvond.

Marokko zou het honderdste land zijn dat de doodstraf afschaft en het tweede lid van de Arabische Liga, na Djibouti in 2003. De doodstraf is sinds 1993 niet meer uitgevoerd in Marokko, hoewel nog ongeveer 130 mensen tot de zwaarste straf werden veroordeeld.

Er zijn 4 reacties

 1. momo
  05 februari 2007 om 12:20 uur.

  klinkt goed ik hoop dat ze dood straf gaan afschaffen is niet manselijk en niet van deze tijd

 2. brother
  05 februari 2007 om 06:03 uur.

  We moeten niet kijken of het van deze tijd is of niet. Doodstraf hoort nu eenmaal bij Sharia en dient uitgevoerd te worden mits er voldoende eerlijke bewijs is voor degene die het moet ondergaan. Denk wel dat indien iemand de doodstraf krijgt, hij voor die daad niet meer terecht gesteld (kafara) wordt in het hiernamaals. Allah heeft het niet voor niets opgenomen in de Islam.

 3. marijnt
  06 februari 2007 om 11:30 uur.

  Ik ben tegen de doodstraf. Dit is dus in mijn ogen een zeer goede ontwikkeling. Als iemand een misdaad heeft begaan die gewoon heel erg is. Opsluiten zonder kans op vervroegde vrijlating. In het hiernamaals zal allah swt het eindoordeel vellen over deze persoon.

 4. Abdel
  06 februari 2007 om 03:50 uur.

  selam

  doodstraf of geen doodstraf misdaad zal nooit ophouden!
  marocco wil alleen maar internationaal gezien een veer op haar hoed zetten.

  waarom schaft amerika de doodstraf niet af ?

Plaats je reactie