MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stimuleren transnationaal burgerschap beter

09 februari 2007 | in Maatschappij, Overheid | 1 Reactie

integratieGied ten Berge, medewerker Pax Christi en Edien Bartels, docent antropologie aan de VU in Amsterdam, menen dat onder Marokkaanse Nederlanders beter een transnationaal, i.p.v. een nationaal burgerschap kan worden gestimuleerd.

Zowel de Nederlandse overheid als (Marokkaans)Nederlandse niet-gouvermentele organisaties, zoals het Handels- en Investeringscentrum Noord-Marokko en het Transnationaal Debat Marokkaanse Migratie: Al Monadara, zouden moeten streven naar meer samenwerking.

Het huidige beleid aangaande de Marokkaans-Nederlandse betrekkingen is juist gericht op het zoveel mogelijk doorsnijden van de banden met het land van herkomst. Volgens Ten Berge en Bartels zou de Nederlandse overheid in de eerste plaats meer steun en aandacht moeten geven aan het stimuleren van ontwikkelingsprojecten vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. In de tweede plaats is het goed om een transnationaal burgerschap onder Marokkaanse Nederlanders te bevorderen, waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor beide samenlevingen als vanzelfsprekend worden gezien.

Hiermee kan de huidige migratiecultuur van Marokkaanse jongeren worden bestreden en kan er worden gestreefd naar meer werkgelegenheid in Marokko.

Er is 1 reactie

  1. klaas
    10 februari 2007 om 01:28 uur.

    en een verder voordeel is dat het veel makkelijker is om ze na een tijdje weer terug te reintegreren in marokko

Plaats je reactie