MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet enkel halalvlees op bosklassen

13 februari 2007 | in Geloof, Maatschappij | 2 Reacties

etenLeerlingen van het Antwerpse stadsonderwijs, die onder de vorm van meerdaagse “bosklassen” op schoolkamp gaan, zouden enkel halalvlees op het menu krijgen. Afgelopen dagen ontvingen alle ouders hierover een brief. De ouders vinden de maatregel niet kunnen. “Het stedelijke onderwijs moet neutraal blijven en geen wet uit een bepaalde godsdienst volgen”, luidt het.

De Antwerpse onderwijsschepen Robert Voorhamme zegt nu dat de informatie in de brief aan de ouders niet klopt. Volgens hem is er een keuze en zijn enkel kip en kalkoen halal. Het zou gaan om een misverstand, zegt Voorhamme, en over enkele dagen krijgen de ouders een brief met de juiste informatie.

Het idee om halalvlees aan te bieden, zou gekomen zijn uit bezorgdheid dat moslimouders hun kinderen niet aan buitenschoolse activiteiten zouden laten deelnemen. Ze zouden vrezen dat hun kind varkensvlees krijgt voorgezet of eten dat niet volgens de moslimtraditie bereid werd, aldus vrtnieuws.net.

Er zijn 2 reacties

 1. frikadel_speciaal
  13 februari 2007 om 02:22 uur.

  mother fuckers, het zijn gewoon racisten die belgen. ze hebben echt geen leven en gen klasse en geenb stijl.

 2. Naaznien
  17 maart 2007 om 03:48 uur.

  jij hebt zeker wel klasse en stijl…
  kijk hoe je praat man! ga eerst normaal leren praten en kom dan je mening geven.

  Naaznien

Plaats je reactie