MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Symposium: De 1001 gezichten van Marokko

15 februari 2007 | in Maatschappij | Reageer

De 1001 gezichten van MarokkoWat is “de” Marokkaanse cultuur? Wie is “de” Marokkaanse Nederlander? Op het Symposium: ‘De 1001 gezichten van Marokko’ wordt de enorme veelzijdigheid van de kleurrijke Marokkaanse cultuur en haar invloed op Nederland belicht.

Arabisch versus Berbers, de rol van de islam, raï, de orale literatuur, het is allemaal weer terug te vinden in de Nederlandse samenleving. In winkelstraten nemen Marokkaanse ondernemers een steeds prominentere plaats in. Ook omgekeerd doet de invloed zich gelden: bv. het geld dat Marokkanen massaal overmaken naar hun herkomstland.

De 1001 gezichten van Marokko

Donderdag 15 februari 07
13.00 – 15.30 uur
Zaal DZ 1 Universiteit van Tilburg
Toegang gratis

Dagvoorzitter: Tim van der Avoird, hoofd Centrum voor Kennistransfer UvT, Jehan Edriouch, studente UvT, voorzitter JS Den Bosch

Sprekers:
Mohammed Benzakour, schrijver, columnist
Mohammed Cheppih, Islamdeskundige
Tamim Chebti, Marokko Fonds

Panelleden:
bovengenoemde sprekers
Herman Obdeijn, Universiteit van Leiden
Samira El Kandoussi, columniste
Ahmed Dadou, debater Het Lagerhuis

Plaats je reactie