MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Allochtonen krijgen vaker lager schooladvies

21 februari 2007 | in Maatschappij | 7 Reacties

Cito-toetsAllochtone kinderen krijgen in Amsterdam vaker een schooladvies dat niet overeenkomt met de uitkomsten van hun Cito-toets dan kinderen van autochtone afkomst. Dat blijkt uit het rapport ‘Basisschooladviezen en etniciteit’, dat de gemeente Amsterdam dinsdag buiten heeft gebracht.

Uit het onderzoek blijkt dat allochtone leerlingen die hoog scoren op de toets vaker dan autochtone leerlingen een lager schooladvies krijgen. De onderadvisering is bij Turken en Marokkanen het hoogst: 44 en 41 procent. Bij de Surinamers is het 34 procent. Bij Nederlanders ligt dat aandeel het laagst (28 procent). Zij krijgen vaker een ‘juist’ advies.

Verder blijkt uit het onderzoek dat een op de vijf (22 procent) een te laag advies krijgt, maar de onderzoekers hebben daarbij geen verschil tussen allochtone en autochtone scholieren kunnen ontdekken. In de groep die een te hoog advies krijgt (40 procent), zitten relatief weer veel allochtonen, aldus Nu.nl.

Er zijn 7 reacties

 1. nardjis
  21 februari 2007 om 09:01 uur.

  zit de hetze tegen allochtonen ook in het onderwijs?

 2. reio
  21 februari 2007 om 09:16 uur.

  dit speelt zich al veel langer
  is altijd al geweest dat bv marokkanen lagere school advies krijgen
  omdat die school bestuur al vanuit gaat dat de leerling niet slim genoeg is
  meestal mogen ze geen eens die cito toets doen

 3. mhamed
  21 februari 2007 om 11:39 uur.

  triest en hopeloos gebaar van de onderwijs!

 4. ziko
  22 februari 2007 om 12:10 uur.

  altijd zo geweest

 5. Choukri
  22 februari 2007 om 12:38 uur.

  Verbaast me echt helemaal niks en dan vinden ze het raar dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn op het VMBO.
  Stelletje racisten

 6. amazigh
  22 februari 2007 om 03:03 uur.

  is al heel lang aan de gang bv toen ik in groep 8 zat gaven ze me kader,daarnaa hadedn ze smoesjes van je mag wl naat tl blabla en nu ga ik havo doen .allemaal onzin,

 7. kano
  24 februari 2007 om 08:28 uur.

  in al die jaren was de overheid op de hoogte wat er gaande is met het onderwijs ze doen net als of (nu pas erachter zijn gekomen) ja ja ,stelletje hypokrieten.

Plaats je reactie