MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aandacht voor verzorgen eerste generatie

24 februari 2007 | in Maatschappij | 3 Reacties

eerste generatieHet bestuur van de Marokkaanse Vereniging in Meppel gaat de komende jaren bijzondere aandacht schenken aan het verzorgen van een plezierige en waardevolle oude dag voor de eerste generatie Marokkaanse Meppelers. Het bestuur praat onder meer met de gemeente, Woonconcept en Stichting Welzijn over allerlei voorzieningen.

Het bestuur is van mening dat er een moment komt waarop ook de Marokkanen in aanmerking willen komen voor een plaats in een verzorgingshuis. Volgens het bestuur zou gedacht kunnen worden aan een vleugel bij een bestaand verzorgingshuis. Aan het personeel is ook gedacht. Zo worden Meppelers van Marokkaanse afkomst gestimuleerd bij hun keuze voor een opleiding om ook aan verzorgende beroepen te denken.

Het verzorgen van de oudere Meppeler Marokkanen moet voor een deel op een andere manier gebeuren dan bij de autochtone Meppelers. “Ze willen niet gewassen worden door een vrouw. Dat mag niet van het geloof. Daarmee moet je wel rekening mee houden,” aldus voorzitter Mohamed in Meppeler Courant.

Er zijn 3 reacties

 1. samra
  25 februari 2007 om 11:27 uur.

  De ouderen van hun oude dag laten genieten door ze in een verzorgingstehuis te stoppen…sorry hoor maar alles behalve dit voor mijn ouders. Ik bouw wel een vleugel in mijn huis, daar kunnen ze dan samen met hun kleinkinderen van genieten.

 2. Studente
  26 februari 2007 om 05:25 uur.

  Aan de andere kant snap ik het wel.. oudere mannen en vrouwen die niemand hebben om ze te helpen… waar gaan zij heen..?????

  Maar ind.. je eigen ouders stop je niet in een bejaardentehuis.. een beetje onmensenlijk noem ik dat..

 3. boschenaar
  26 februari 2007 om 06:23 uur.

  ten eerste je stopt je moeder of je vader niet in een verzorgingstehuis dat bestaat niet kan niet en mag niet.

Plaats je reactie