MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Weer vrouwen achtergelaten in Marokko

07 maart 2007 | in Maatschappij, Marokko | 9 Reacties

Marokkaanse vrouwen In het jaar 2006 zijn zeker dertig vrouwen door hun Nederlands-Marokkaanse man achtergelaten in Marokko. Dat stelt de Stichting Steunpunt Remigranten (SSR) in de Noord-Marokkaanse stad Berkane in zijn jaarverslag dat later deze week naar het Nederlandse ministerie van Justitie wordt gestuurd. Het aantal meldingen in de afgelopen jaren is volgens SSR-coordinator Mohammed Sayem vergelijkbaar. In 2005 kreeg SSR 36 meldingen. Volgens Sayem ligt het aantal werkelijk achtergelaten vrouwen hoger.

Bij de Nederlandse ambassade in Rabat meldden in 2006 tien achtergelaten vrouwen zich. Het gaat om vrouwen die door hun echtgenoot onder valse voorwendselen worden meegenomen naar Marokko en die vervolgens worden achtergelaten, doorgaans zonder papieren. Een aantal achtergelaten vrouwen heeft kinderen met de Nederlandse nationaliteit.

Een kwetsbare groep zijn volgens de SSR vrouwen die naar Nederland komen voor gezinsvorming. De eerste drie jaar zijn zij voor een verblijfsvergunning afhankelijk van hun partner, aldus De Telegraaf.

Er zijn 9 reacties

 1. abdel
  07 maart 2007 om 11:16 uur.

  selam

  hadden ze zich maar moeten gedragen.

 2. karima
  07 maart 2007 om 02:05 uur.

  abdel
  moet je ook gedragen vrouw in marokko heeft geen rechten niks worden verkocht als een koe

 3. bibi
  07 maart 2007 om 02:35 uur.

  Ja tuurlijk he, rot toch op man Ab-del. Is wel te verwachten wat jij met je mokkel zal doen als ze volgens jou niet luistert. Goeie mannen zijn er voor goeie vrouwen en andersom!

 4. MO
  07 maart 2007 om 04:34 uur.

  Eerst ze hierheen halen en dan dumpen zeg.
  Echte lafaards zijn die mannen, ze zouden weleens al een andere meid hebben, daarom dumpen ze hun vrouw,
  Haat zulke mensen zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. studente
  08 maart 2007 om 08:12 uur.

  Sommige mensen en hun vooroordelen.. hadden ze zich maar moeten gedragen..?????

  Ik denk dat ze niets gedaan hadden.. en ook al.. wat geeft jou het recht om dit te doen.. snap dit totaal niet!

  Zeker een jong mokkel ernaast en geen zin meer in vrouwtje lief.. Walgelijk!

 6. abdel
  08 maart 2007 om 11:26 uur.

  selam

  heerlijk , jullie mening!

 7. samra
  08 maart 2007 om 09:12 uur.

  hahahah…..je hebt er wel lol in hé Abdel…..maar het is inderdaad schandalig…ik weet de reden natuurlijk niet…maar van wat ik heb meegemaakt geef ik de man meestal groot gelijk dat hij bij zijn vrouw weg gaat…maar wees een echte man en laat haar haar eigen leven leiden dan hier in Nederland…maar ja daar zijn jullie te trots voor. En het ergst is wanneer je de vrouw met kids en al dumpt hoe zit dat dan….die kinderen hadden zich ook maar beter moeten gedragen yek…

 8. Riffia
  09 maart 2007 om 10:20 uur.

  Nee dumpen en de kinderen afpakken dat is aan te raden.. Zulke mannen zijn helaas gewoon een naief iemand tegen gekomen, Naief in de zin van dat ze het daarbij laat zitten.. Maar goed ze zijn vergeten dat je niet eewig zult leven en boontje komt om zn loontje!

 9. abdel
  09 maart 2007 om 04:10 uur.

  selam

  chokran samra je begrijpt mij inchalah!

  fijn weekend

Plaats je reactie