MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rode Kruis: meer Marokkaanse vrijwilligers

09 maart 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis wil allochtone vrouwen meer bij haar activiteiten betrekken. Zo gaat de grootste vrijwilligerorganisatie van Nederland onder meer vrijwilligers van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse afkomst werven, coachen en inzetten binnen lokale Rode Kruis afdelingen.

Het Nederlandse Rode Kruis neemt deel aan het project Duizend en een kracht, een project waarin overheid en maatschappelijke organisaties vrouwen uit etnische minderheden stimuleert om vrijwilligerswerk te verrichten. Daarmee worden zij actief in de samenleving en vergroten zij hun kans op betaald werk.

Gisteren in de Paleiskerk in Den Haag, tijdens Internationale Vrouwendag en in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima en drie ministers ondertekenden een aantal ministeries een convenant met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Breda.

Er zijn 5 reacties

 1. karim
  09 maart 2007 om 01:31 uur.

  ik heb 2 x meegdaan als vrijwilliger voor het rode kruis, om heel eerlijk te zijn het maakt niet uit voor wie je vrijwilligerswerk doet. als je het maar leuk vindt en er zin in hebt , bij mij was dat niet het geval dus ben ik gestopt als ik ervoor betaald had gekregen deed ik het wel.

 2. dounia
  10 maart 2007 om 05:44 uur.

  Salam helikoem

  Nou ik zou het zo willen doen!
  Alleen ik durf niet Ik woon zelf in een kleine dorpje
  En ben een MOslima (HOOFDDOEK) dRAGER……….
  Ik weet niet Hoe ze gaan reageren WE hebben om de Hoek rode kruis
  Maar Ik weet niet….

  Graag wil ik het doen vrijwillig helpen …..
  Maar durf niet omdat ik bang ben om afgewezen te worden

  Liefst Dounia

 3. mister hehem
  10 maart 2007 om 10:03 uur.

  maak r het beste van dounia probeer eerst wie weet!

  Trouwens..weet je waar ze je zeker met open armen ontvangen
  islamic relief 100% geen twijfel, ze waarderen altijd hulp helemaal van een moslima!

  ma3a salama

 4. Mijanou
  12 maart 2007 om 11:33 uur.

  Lieve Dounia,

  Ik zou zeggen, gewoon doen! Het Rode Kruis staat juist voor iedereen open, en wil ook heel graag dat iedereen er zich thuis voelt! Mocht het je niet lukken bij het Rode Kruis om de hoek, of wil je liever eerst per email proberen, mail dan naar kenniscentrum@redcross.nl en je wordt zeker geholpen!!

 5. Khadija
  12 maart 2007 om 10:12 uur.

  Hallo,

  Ik vind dat iedereen die zich geroepen voelt, bij het Rode Kruis, moet gaan.
  Hoofddoek of geen hoofddoek, daar draait het niet om in het Rode Kruis, bekwaam zijn, mensen willen helpen, iedereen ongeacht ras, geaardheid, godsdienst, wil je je goed hart tonen, en wil je samen werken aan een goede hulpverlening, dan moet je bij het Rode Kruis zijn.

  Ik volg nu mijn cursus Verzorging bij het Rode kruis. Ik weet dat het gemakkelijk praten is, maar ik kan je zeggen, dat ik met open armen ben ontvangen. Ik ben ook van Marokkaanse origine.

  En ja ik draag een hoofddoek, dat hoeft toch geen probleem te zijn.

  Het draait om hulpverlening voor iedereen!

  Veel succes

Plaats je reactie