MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje importeert meer groenten uit Marokko

14 maart 2007 | in Economie, Marokko | 6 Reacties

marokko landbouwDe export van groenten en fruit uit Marokko naar Spanje is in de laatste vier jaar bijna verdrievoudigd. In 2006 exporteerde Marokko 118.128 ton groente en fruit naar Spanje tegen 42.260 ton in 2002, aldus de Spaanse organisatie Fepex. Daarmee wordt Spanje een steeds belangrijker bestemming voor Marokkaanse groenten. Maar Frankrijk blijft wel veruit de grootste importeur met 745.903 ton.

De sterke toename van de Marokkaanse export komt mede door de verruimde mogelijkheden van het Associatie-Akkoord met de EU. In februari is een nieuwe onderhandelingsronde gestart voor een vernieuwd akkoord dat in 2008 moet ingaan.

Marokko heeft de Europese Commissie voorgesteld om alle tuinbouwproducten op te nemen in de liberalisering van de handel die in 2013 volledig moet zijn. Brussel gaat daar niet mee akkoord en wil de douane-heffingen per product bekijken en geleidelijk afbouwen. De import van ‘gevoelige’ producten zou dan nog niet vrijgegeven worden, aldus zibb.nl.

Er zijn 6 reacties

 1. soufian
  14 maart 2007 om 08:49 uur.

  ja voor een prikkie worden de groenten en fruit aan spanje verkocht en spanje verpats ze weer voor het 3 dubbele door aan de eu, wat een mafkezen. en ze halen de sticker eraf van maroc en zetten er espagne op heel slim.

 2. kano
  14 maart 2007 om 04:39 uur.

  dat is wat marokko kan produceren alleen tomaten en sinsappels meer niet wat een vooruitgang zeg

 3. samra
  14 maart 2007 om 10:21 uur.

  Mensen toch…….het is een beginnetje…jullie hebben gezien de omzet die Marokko dankt aan de Marokkanen uit Europa is tegenwoordig lager dan de omzet die Marokko maakt door buitenlandse toeristen. Ewa ja wat vinden jullie dat ze de fruit en groente maar in eigen land moeten laten? Marokko is een beetje traag, stukje bij beetje klimt het op. Ik vind het niet kunnen dat wij hier gaan praten over zaken die in Marokko gebeuren en dan lekker verder gaan met ons leven hier. Ewa als jullie denken dat Marokko alles voor een prikkie verkoopt en dit erg vinden doen er dan wat aan. De mensen in Marokko moeten zwoegen voor een klein beetje salaris, een baan van 9 tot 5 is daar niet voor iedereen weg gelegd. Het klein beetje dat je kan krijgen om je gezin te onderhouden pakken ze met beide handen aan. En vergeet niet het leven in Marokko lijkt voor ons goedkoop maar als je daar woont dan piep je wel anders, ik denk dus niet dat Marokko haar groente en fruit bijna gratis weg geeft!!

 4. Saida
  14 maart 2007 om 11:07 uur.

  Ik begrijp het niet. Spanje en Marokko zijn toch juist concurrenten???

 5. abdel
  15 maart 2007 om 10:47 uur.

  selam

  spanje doet dit heel slim.
  de groenten en fruit van uit marocco zijn veel gezonder dan die van europa.
  spanje gaat steeds meer vastgoed bouwen , dus landbouw verdwijnt.
  en als er dan toch een buurland is die genoeg heeft , waarom zou je dat niet inkopen , en doorverkopen aan de rest van europa voor de prijs die spanje bepaald.

 6. MOCRO
  15 maart 2007 om 03:23 uur.

  En dan als ze helemaal afhankelijk zijn van maroc kunnen wij weer de prijzen naar boven trappe !! ze weten wat ze doen geloof me

Plaats je reactie