MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aangifte tegen bestuur islamschool

15 maart 2007 | in Geloof, Overheid | 4 Reacties

Staatssecretaris Sharon DijksmaStaatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs laat aangifte doen tegen de Stichting Islamitische Scholen Helmond. Ze vermoedt dat de stichting strafbare feiten heeft gepleegd bij de besteding van overheidsgeld dat ze krijgt voor twee scholen die ze beheert in Helmond en Roermond. Dijksma heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Zij wil het verkeerd bestede geld terughebben. Om verdere onrechtmatigheden te voorkomen houdt het ministerie voorlopig de rijksbekostiging in. De doorbetaling van de salarissen aan de directie en het overige personeel wordt wel gegarandeerd.

Volgens Dijksma is de school in Helmond kwalitatief goed. De leerlingen mogen niet de dupe worde van het malverserend bestuur, stelt ze. De school in Roermond gaat aan het einde van het schooljaar dicht omdat er te weinig leerlingen op zitten.

Welk bedrag met de fraude is gemoeid is nog niet bekend. Het ministerie wil nog geen details geven over wat er precies is gebeurd.

Er zijn 4 reacties

 1. nado
  15 maart 2007 om 09:41 uur.

  toedeeet !!!

 2. taz
  15 maart 2007 om 07:24 uur.

  als ik me geld verkeerd besteed krijg ik tog ook niet terug

 3. JOAN
  16 maart 2007 om 04:42 uur.

  Aan Pakken die Hap!!!

 4. Maghreb Magazine » Dijksma wil schoolbestuur laten ontslaan
  23 oktober 2007 om 01:03 uur.

  […] Eerder deed het ministerie van Onderwijs al aangifte wegens de onrechtmatige besteding van overheidsgeld. Dijksma vindt dat het onderwijs aan de leerlingen van SIS Helmond niet gediend is „met het aanblijven van bestuurders die zo in opspraak zijn geraakt”. Het fraudeparket van justitie heeft de aangifte nog in onderzoek. Dat schrijft De Telegraaf. […]

Plaats je reactie