MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb neemt afscheid van Amsterdam

15 maart 2007 | in Politiek | 6 Reacties

Ahmed AboutalebStaatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken heeft woensdag afscheid genomen van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij noemde de drie jaar dat hij wethouder van Amsterdam was als de boeiendste periode van zijn leven, al waren ze niet altijd even gemakkelijk. ”Ik bevond me regelmatig in een spagaat en heb momenten van permanente slapeloosheid gekend,” kijkt hij terug.

Vooral op het gebied van integratie kreeg hij het moeilijk. ”Je doet het per definitie nooit goed. Als je kritisch bent ten opzichte van je eigen groep, ben je voor sommige mensen een held. Maar voor migranten ben je dan een bounty die zich slijmend omhoog werkt, vooral bij mijn optreden na de moord op Theo van Gogh. Maar als ik dan eens genuanceerd optreed, krijg je weer te horen dat je mensen de hand boven het hoofd houdt. Een recent voorbeeld daarbij is mijn rol bij de Assoena-moskee.”

Aboutaleb was de eerste Marokkaanse wethouder van Amsterdam. Hij bedankte de stad woensdag dat hij met zijn ”cultuur en achtergrond” deze kans heeft gekregen, aldus Het Parool. Burgemeester Job Cohen sprak lovende woorden over de PvdA’er. ”De bijdrage die je aan Amsterdam hebt geleverd, is van grote waarde. Amsterdam heeft turbulente jaren achter de rug, een tijd van fundamentele veranderingen. Jij was daarin een belangrijk anker, een boegbeeld. Je was een wethouder van alle Amsterdammers en verdient daarom ook een derde paspoort, een Amsterdams paspoort.”

Er zijn 6 reacties

 1. Maghrebie
  15 maart 2007 om 11:05 uur.

  Vooral de laatste zin is prachtig verwoordt.

 2. dubbelpaspoortgenoot
  15 maart 2007 om 11:16 uur.

  Als marokkaan zijnde ben ik zeer erg trots op de heer Aboutaleb, zijn meningen deel ik volledig met hem mee. Hij zegt gewoon waar het opslaat en zo hoort het ook, wij moeten zelf eigen fouten erkennen.
  Als elk buitenlander (marokkaan) eerst zichzelf bekrieteseert voordat ie de andren beschuldigt van het veroorzaken van de problemen, dan komen we heel erg ver.
  Ik bescherm de nederlanders niet maar we moeten eerst bij onszelf beginnen, dan zou je zeker NIET zo’n achterlijke zak als Wilders aan de macht krijgen.

 3. abid
  15 maart 2007 om 05:42 uur.

  juist!!!
  gelukkig zijn er mensne die het zelfde denken als dubbelpaspoortgenoot

 4. Trab
  15 maart 2007 om 06:11 uur.

  Helemaal mee eens dubbelpaspoortgenoot!!!

 5. iliass
  16 maart 2007 om 07:38 uur.

  Ik lees veel negatieve meningen over Aboutaleb van marokkaanse gemeenteschap , ik vind erg jammer dat zoveel mensen zo denken , ahmed durft alles te zeggen wat er op staat en ik ben trots op hem .

 6. kano
  17 maart 2007 om 12:48 uur.

  veel marokkanen zijn trots over aboutaleb hij is een goede voorbeeld voor de marokkanen

Plaats je reactie