MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse nog steeds niet begraven

18 maart 2007 | in Maatschappij | 5 Reacties

Habiba YaakoubiDe Marokkaanse familie van de vorige maand overleden Vlaardingse agente heeft de hulp van commissaris van de koningin Franssen ingeroepen om haar begraven te krijgen. Het lichaam van de vrouw staat al ruim een maand boven de grond.

Volgens de Volkskrant ruziën de familie en haar ex-man om het lichaam van de dode agente.

De 32-jarige agente overleed op 12 februari. Haar ex-man wilde haar laten cremeren, omdat de vrouw dat zou hebben laten vastleggen. Maar haar moeder, een gelovige moslim, bestreed dat de handtekening onder de wilsbeschikking van haar dochter was en deed aangifte van valsheid in geschrifte. Verder eiste ze een onderzoek naar de doodsoorzaak.

Een eerste kort geding verloor de moeder. In een tweede kort geding, opnieuw aangespannen door de familie van de vrouw, bepaalde de rechter op 23 februari dat het lichaam tot ten minste 1 mei niet gecremeerd zou mogen worden. Dat bood de ruimte om alle beschuldigingen te onderzoeken. In de tussentijd, zo bepaalde de rechter, mocht de familie de vrouw een, eventueel tijdelijke, begrafenis geven.

Er zijn 5 reacties

 1. Youssef Ain Asserdoune
  18 maart 2007 om 03:09 uur.

  Allemaal onzin, die vrouw was te zien geen Moslima, had een vriendje, Nederlander ook nog, woonde met hem samen, totaal Haram maar dat is niet de vraag.
  Ze had vasgesteld dat ze geremeerd wou worden,ok is goed, laat haar maar door de vuur omheen,iets wat ze vrijwel al meemaakt nu al en waar zij spijt van krijgt in haar nieuwe wereld.
  Zania+kafira+crematie???? je weet het wel!

 2. rachidd
  18 maart 2007 om 02:50 uur.

  Emanicipatie van de marrokaanse vrouw begint zijn eerste vruchten af te werpen…….

 3. Mia
  19 maart 2007 om 01:19 uur.

  Ja Rachidd, typisch dat een geemancipeerde Marokkaanse vrouw na haar dood nog door haar familie geschoffeerd wordt… Tegen haar geemancipeerde leven konden ze niets doen, dan maar haar laatste wil dwarsbomen. Lijkt het net of ze toch nog wat over haar te vertellen hadden.

 4. rachidd
  19 maart 2007 om 02:48 uur.

  Mia,

  In het islamtisch geloof wordt het verbranden van een mens als iets negatiefs gezien, ik weet niet wat jou geloof is of wat jou ideeën zijn over dit leven dat jij respect hebt voor het verbranden van een mens….

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat haar moeder JUIST veel om haar dochter geeft. Als ze haar wilde schofferen dan zou ze het goed vinden dat zij verbrand wordt.

  Ik ga ervan uit dat jij geen moslim bent en gebrek aan kennis hebt over dit geloof.

 5. Mia
  20 maart 2007 om 11:53 uur.

  Rachidd,
  Ik ben inderdaad geen Moslim, maar een Christen. Ik pretendeer ook niet veel over de Islam te weten. Maar ook in het Christendom is cremeren niet gewenst, en ik zou dat zelf ook niet willen. Maar ik vind dat de laatste wil van een overledene dient te worden gerespecteerd, ook al is dat niet de wens van de nabestaanden. Dat Habiba’s familie niet wist dat zij gecremeerd wilde worden, geeft aan hoe goed ze haar kenden. Haar familie houdt meer van Allah, dan ze van Habiba houden, terwijl Habiba niets met de Islam van doen had. Respecteer haar wens en niet je eigen verlangen.

Plaats je reactie