MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Keuze Afellay zege voor integratieproces

24 maart 2007 | in Sport | 28 Reacties

afellayDe keuze van PSV-middenvelder Ibrahim Afellay om het Nederlands elftal te verkiezen boven de nationale ploeg van Marokko, betekent een zege voor de multiculturele samenleving. Dat zegt de Marokkaanse oud-voetballer Mohammed Allach, die momenteel technisch directeur is bij VVV-Venlo, schrijft FCUpdate.

Volgens Allach is het feit dat jongens als Afellay en Boulahrouz in het Nederlands elftal spelen, goed voor de integratie. “Geen enkel integratieproject kan op tegen Afellay en Boulahrouz in het shirt van Oranje met de leeuw op de borst. Zoiets betekent de totale acceptatie. Het is toch fantastisch dat we Nederlandse jochies met het shirt van Boulahrouz zien lopen”, oordeelt Allach.

Er zijn 28 reacties

 1. affeleg
  24 maart 2007 om 11:25 uur.

  hahahhahahaha
  wat een grappenmaker
  donder op man

 2. Dordtenaar
  24 maart 2007 om 11:49 uur.

  Ik heb geen zin om hier op in te gaan maar ik neem aan dat jullie weten hoe ik me voel omdat ik toch wat schrijf.

  pffffffffff

 3. aisatti kiest voor marokko
  24 maart 2007 om 01:09 uur.

  laat deze gast zn bek houden aub met je blij doen

 4. Mo0tjuh
  24 maart 2007 om 01:44 uur.

  Geen enkel integratieproject kan op tegen Afellay en Boulahrouz in het shirt van Oranje met de leeuw op de borst.

  wahahah rot toch vieze kk jood, zehma allach is marokkaan rot toch op v ieze kontelikker. Affelay en boulahrouz weet dondersgoed dat ze liever voor marokko hebben gekozen maar ja, ze willen meer geld , maar boukahrouz had ookg een keus want marokko zag hem niet staan.

 5. zaka
  24 maart 2007 om 01:53 uur.

  domme reacties direct en er zullen zeker meer jaloerse reacties komen ik weet zeker dat elke nederlander met de gedachtes van dom blondje wilders zich zwaar ergert dat twee marokanen in het nederlands elftal spelen ,,, die jongens zijn de toekomst van de voetbalerij, en let maar op er zullen zelf meer komen ik heb zelf en neefje spelen bij ajax in de jeugd en zelf kiest ie graag later als het hem lukt voor het marokaans elftal dat is iemand ze eigen keuze ,,,, en dat mensen het zien als integratie dat vindt ik gewoon onzin , dus als ik op straat loop met en nederlandse elftal tinue dan ben ik geintegreerd , dat is toch niet logisch nadenken, om en voorbeeld te geven tijdje terug was er zon voetbal programma en ze hadden het toevallig over mbarke bousoufa en een analist zei zo van dat is nou zon speler die in het nederlands elftal hoort te spelen en hij zei ook zo van en ik hoop dat ie daarvoor ook kiest maar de grap is hij had allang ze besluit genomen voor marokko en dat vertelde iemand aan tafel bij hem , en die gast voelde zich genaaid let op de reactie wat ie toen zei ach hij is ook weer niet zo goed , dus ik moet het zogenaamd zo zien kies voor nederland dan ben je en top vent en zo niet dan ben je toch niet zo goed wahahah ,,,,,,,, en boulahrous en affelay hebben gekozen voor nederland niet omdat het hun land is dat weten ze zelf ook wel heel goed maar alleen om prestaties en om de wedstrijden die ze in europa kunnen spelen ik had anders gehandeld maar dat ben ik , ik vind zelf iemand die zegt ik kies voor nederland om de prestaties en en betere interland cariere niet goed wijs je bent marokaans dan kies je gewoon voor marokko al ben je hier geboren of je hebt en nl paspoort je blijft met hart en nieren marokaan hoe je het went of keert, en om de geheugen op te frissen nederland-marokko 1-2 , dan wil je zeggen marokko levert geen prestaties kijk maar naar de historie marokko is als eerste afrikaans land die mee deed aan en wk , we hebben spelers als mbarke bousoufa, hadji, aissatie {ze besluit genomen het wordt marokkoahha]boukhari, sektioui, en nog veel meer profs en vooral talenten hmmm dus jah wie het laatst lacht lacht het bst

 6. mhamed
  24 maart 2007 om 02:40 uur.

  waarom zal hij geen gelijk hebben????
  voetbal blijft iets tussen bal en spel!!!!

 7. MO
  24 maart 2007 om 02:41 uur.

  Donder op eikel, ik schaam me voor jou en hen die Oranje boven hun eigen land kiezen en dat noem je integratie a sukkel.

  Ze hebben zich gewoon verkocht zeg en wat denken ze dat ze hiermee bereikt hebben trouwens?
  Neem een voorbeeld aan Ismael Aissatie die dacht tenminste na?
  Maar ja is hun keus moet ik toegeven.

 8. maastricht
  24 maart 2007 om 02:55 uur.

  Mohammed Allach. schaam je voor je daden.
  Slijmturk

 9. Karim
  24 maart 2007 om 06:49 uur.

  morgen weer een dag.deze hollanders willen helemaal niet dat we integreren maar willen dat we opdonderen

 10. anti-affelay
  24 maart 2007 om 10:35 uur.

  fuck hem
  zijn coach heeft met hem gepraat hij zij tegen hem
  affelay is dom denk je hij gaat spelen hij gaat hele tijd op de bank zitten want van basten is een kk jood en vooral een rassist hij laat aleen hollanders spelen

 11. Chamakh
  25 maart 2007 om 12:47 uur.

  affelay wil dit jaar kaas vreten

 12. ibo
  25 maart 2007 om 12:23 uur.

  ahahhahaha f*ck jullie jullie zijn allemaal nix je moet slim zijn okal speel je nie hij verdiend wel geld a mattie maare is wel een landveraaier;)

 13. Hafid
  25 maart 2007 om 04:28 uur.

  wat praten jullie als jullie in zijn schoenen stonden zouden jullie het zelfde doen a levenloze mensen

 14. rachid
  25 maart 2007 om 08:43 uur.

  Ten eerst respect voor Mohammed Allach, een hoop Marokkaanen en Marokkaanse prof voetballers kunnen een voorbeeld nemen van deze man. Hij is wel de eerste allochtone directeur van een prof voetbalclub.
  Hij doet veel voor gehandicapten en ook in Marokko.

  Deze uitspraken bedoelt hij echt niet zo jongens. Waarschijnlijk werd hem gevraagd wat hij vond van de keuze van Affelay en daarop antwordt ” top-punt van integratie”. Media verdraait het toch altijd.
  Kijk Affelay en Boulahrouz blijven in de ogen van vele Nederlanders, Marokkaanen, allochtonene met dubbel nationaliteit. Vreemd eigenlijk dat geeryje nog niks over gezegd heeft. De keuze van Affelay en Boulahrouz is puur uit eigen belang, niet uit integratie of liefde voor Nederland.

  Maar nogmaalg, respect voor Mohammed Allach, respect voor hem als persoon, kijk niet al;leen naar de woorden die in de media komen te staan, kijk naar zijn daden. Vele Marokkaanse internationals kunnen een voorbeeld nemen van hem.

 15. kano
  26 maart 2007 om 02:44 uur.

  die jongens hebben hier hun opleiding voetbal gekregen dus van de nederlandse staat (de kosten enzovoort) dus de marokkaanse bijdrage was NUL deze jongens hebben gelijk dat ze voor de nederlandse elftal hebben gekozen en als je omhoog wil klimmen dan moet je juist voor een Europese land gaan voetballen en niet voor een afrikaanse land die alleen van je wil gaan profiteren ( dus jij bent klaargestoomd door nederland en jij staat klaar)kijk naar de gare elftal van marokko vandaag tegen zimbabwe 1-1 gespeelt zeer matig voetbal zonder toekomst iedereen is een dief de trainer het bestuur de voetbalbond enz. hoe wil jij hoog komen in zo”n elftal ik denk dat Boulaouroz en afelay erg slim zijn dat ze voor de nedrlandse elftal hebben gekozen en ik ben helemaal eens met de technisch directeur van de VVV. het is ook goed voor de marokkaantjes hier in nederland ze moeten ons moeten ons niet zien alleen als criminelen maar ook als voetballers en politicus en zangers enz.

 16. kano
  26 maart 2007 om 02:49 uur.

  ZAKA

  ik wil je wat zeggen Egypte was de eerste land die meedeed met de WK in 1934 en niet marokko

 17. am
  26 maart 2007 om 03:47 uur.

  hy is nog niet helmaal gintregreerd zolang hyb nog geen varken vlees eet en israel erkend en zij vrouw met strakke broek loopt
  dddddddom ven afeley hou je vaderlands vlag omhoog kost wat kost

 18. Marokkaanse
  26 maart 2007 om 05:32 uur.

  over bouhalarouz moeten we niet eens beginnen hij heeft nooit de kans gekregen om voor marokko te spelen en afellay als dit zijn keuze is laat hem dan met rust Wat zouden jullie doen als jullie in zijn schoenen zaten

 19. mocro
  26 maart 2007 om 11:06 uur.

  ZAKO
  marokko was wel als eerste afrikaans land dat meedeed met je egypte

 20. Relaxtro
  27 maart 2007 om 02:27 uur.

  @Mocro, Egypte deed mee aan de wk 1934 in Italia, het eerst volgende Afrikaanse land dat aan een wk deel nam was Marokko in 1970 (in Mexico).

  Ik vind dat voetballers zelf de keuze moeten mogen maken, en wees er vooral trots op dat je een kind van twee culturen bent.

 21. mohamed
  27 maart 2007 om 03:54 uur.

  het is de keuze van afellay en niet die van ons mensen waarom altijd zo negatief zijn toekomst is hier niet in marokko en van ons allemaal als je denkt dat je een toekomst in marokko hebt dan moet je maar daar gaan maar ik denk dat niemand daar zal gaan alleen voor de vakantie dan wees blij voor die jongen hij heeft tenminste een toekomst…..

 22. kano
  27 maart 2007 om 08:03 uur.

  MOCRO

  ga even sportgeschidenis studeren

 23. said
  28 maart 2007 om 07:50 uur.

  Ik denk dat jullie de tekst verkeerd begrijpen, bekijk het eens van de andere kant. NU zijn marokkanen ook goed genoeg voor het Nederlands elftal, dat was voorheen bijna onmogelijk. De nederlandse samenleving ziet eens marokkanen in een ander daglicht, accepteren ons en wij marokanen krijgen een extra impuls om ook goed te scoren in het leven. Het is een win, win situatie. Dit is geen geld keuze geweest maar een rationele keuze.

  Daarbij is een keus voor het Marokkaanse elftal NU een domme keus
  .
  1. Fakhir is een trainer die echt weinig kaas heeft gegeten van europese spelers en spel.
  2. De marokkaanse voetbalbond ligt nog steeds op z’n gat(vriendjespolitiek).
  3. Voor europese voetballers bij grote clubs is het programma van het Marokkaanse elftal bijna niet te combineren.(vliegen naar Afrika, 6 uur vliegen, slechte hotels, militaire escortes, onveilig dus en dan weer terug naar europa en weer spelen bij je eigen club?)
  4. In afrika is nog steeds veel corruptie, ook in voetbal, scheidrechters etc.
  5. Heb je de velden wel eens gezien waar de voetballers op moeten spelen, zelfs een doorsnee amateurclub in Nederland heeft een beter veld.
  6. Het Afrikaanse spel is veeeeeeeel Fysieker, blessure gevoeliger en dus gevaarlijker voor Europese Marokkaanse voetballers.

  Vergeet niet dat de taal ook een bariere vormt daar de meeste spelers niet eens fatsoenlijk Marokkaanse kunnen spreken.

  Dit alles bij elkaar is natuurlijk jammer voor ons dat wij in Marokko niet kunnen genieten van Afelay, maar zie hem niet als een landverader, alsjeblieft….
  We kunnen ook van hem hier genieten in Nederland.

  Zie hem als een HELD, Net als de algerijnen in Frankrijk ZIZOU als voorbeeld zien. Stel je eens voor dat ZIDANE voor ALGERIJE had gekozen. Dan was Frankrijk niet eens WK kampioen geweest en had niemand Zizou gekend.

  Dus, Affelay, doe je best vriend en maak de winnende treffer in het EK!!!!!

 24. VENI VIDI VICI
  29 maart 2007 om 07:06 uur.

  WIE BEN IK OM EEN OORDEEL TE VELLEN OVER IEMANDS KEUZE.

  He luister als marokkaan zijnde in dit land zal en wil ik nooit als eerst voor nederland kiezen maar wel als tweede dus na marokko, waarom omdat ook al heb ik naast de marokkaanse (hecht ik meer waarde aan omdat het tenslote mijn geboorte land en mijn wortels liggen er nog steeds) ook de nederlandse nationaliteit en beheers het ABN beter dan de gemiddelde nederlander wordt ik gezien en aangeduid als ALLOCHTOON want mijn ouders zijn en blijven marokkaanen.

  Dat ik nooit voor nederland op de eerste plaats zal kiezen, kies ik zelf voor en ook kies ik er zelf voor om de wens en keuze van zowel Afellay en Boulahrouz te respecteren en niet mezelf als een hater (ik bedoel er niemand mee) te gedragen en allemaal onzin ga uitkramen dat is nergens voor nodig als Afellay en Boulahrouz niet vergeten wat hun normen en waarden zijn en hun cultuur en geloof en waar hun wortels liggen, wie ben ik dan om een oordeel over hun keuze te maken.

  Het enige wat ik kan doen en wat mij geloof mij opdraagt is hen hier in geluk en het best te wensen.

 25. VENI VIDI VICI
  29 maart 2007 om 07:10 uur.

  VENI (ik KWAM) VIDI (ik ZAG) VICI (iK OVERWON)

 26. ----
  06 april 2007 om 10:56 uur.

  ibrahim is egt dom die ezel wie kiest er nou voor oranje

 27. S.
  09 april 2007 om 03:38 uur.

  Ik weet niet waarom sommige hier hartstikke negatief reageren op de keuzes van de jongens, maar naar mijn gevoel hebben ze een goeie keuze gemaakt. By the way het was HUN keuze en niet de onze.
  Ik ben persoonlijk trots op ze! Als ze weer eens een wedstrijd spelen vertel ik met trots tegen mijn medemens (of het nou Nederlanders, Marokkanen of ‘wat dan ook’ zijn ) hoe goed ze het hadden gespeeld.

 28. ImAnE
  29 april 2007 om 12:27 uur.

  uuhhhmm IBO jij zei “ahahhahaha f*ck jullie jullie zijn allemaal nix je moet slim zijn okal speel je nie hij verdiend wel geld”………………. a mattie drm juist hij kon beter voor de Marokkaanse elftal kiezen want dan kon hij ook nog eens gaan SPELEN…… ennuuh by the way hij verdient zoiezooooo genoeg want hij speelt bij PSV…… tenzij hij egt helemaal is verkaast en maar niet genoeg kan krijgen (gierig)…………………….. Maar hoe dan ook snap hem egt nie hoe hij voor de nederlanders het gekozen…….. ahchoemaaa dat hij zich nog durft te vertonen onder de marokkanen……

  maja was mijn mening dus jah soo d8 hij ook zeker nl is vrij keus ttrrrrr aa sukkel…..

  mensen sterven voor hun land en hij komt niet eens voor hun op als het om voetbal gaat he’s just a fake mocro wahahahah

  laterssss mensen

Plaats je reactie