MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kunstmarokkanen krijgt vervolg in Marokko

25 maart 2007 | in Kunst, Marokko | Reageer

KunstmarokkanenOp 12 april aanstaande wordt Troc Art geopend in de Villa des Arts in Casablanca, Marokko en reist daarna door naar Rabat. Troc Art is het vervolg van Kunstmarokkanen in Marokko en wordt mede mogelijk gemaakt door: HGIS-Cultuurmiddelen, Mondriaan Stichting, Fondation ONA, de Nederlandse Ambassade te Rabat, Kosmopolis, Marokko Fonds.

Van september 2005 t/m februari 2006 organiseerde Stichting Upstream met veel succes in zeven Nederlandse steden de expositie Kunstmarokkanen. Doel van het initiatief was om hedendaagse Marokkaans-Nederlandse kunstenaars in de gelegenheid te stellen om door middel van een kunstwerk hun visie te geven op hun culturele achtergrond.

Dankzij de samenwerking met de Fondation ONA wordt deze expositie, aangevuld met een achttal kunstenaars uit Marokko, vanaf april onder de naam Troc Art in Casablanca en vanaf juni in Rabat gepresenteerd. De curatoren van Troc Art zijn Abdellatif Benfaidoul en Abdelaziz Taleb (Videokaravaan) en Tania Bennani Smires (Fondation ONA).

Troc Art omvat naast een kunsttentoonstelling ook een aantal ronde-tafelgesprekken over ‘de culturele identiteit’ en ‘de relatie tussen cultuur en economie’. Troc Art wil een structurele uitwisseling op cultureel én economisch gebied tussen Nederland en Marokko bewerkstelligen. De ontmoeting tussen Nederlandse kunstenaars van Marokkaanse afkomst en jonge Marokkaanse kunstenaars, tussen de Marokkaanse en Nederlandse culturele wereld en tussen kunstenaars en het bedrijfsleven staat centraal.

Plaats je reactie