MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Organisator van studiereis bedreigd

27 maart 2007 | in Politiek | 4 Reacties

Vlinderjacht in MarokkoDe organisator van de studiereis van Marokkaanse jongeren uit Rotterdam naar Marokko is bedreigd. Het Rotterdamse Milieucentrum, dat de trip leidde, ontving ‘zeer verontrustende’ e-mails en telefoontjes. Een deel hiervan was gericht aan de directeur.

De zestien jongeren, die hun reis gisteren beëindigden, legden een vlindertuin aan in het Marokkaanse Nador. Dit gebeurde met subsidie van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. De kosten voor de reis, evenals een eerdere trip van zestien Amsterdamse jongeren, bedragen 15.000 euro per project.

PVV-leider Geert Wilders en Leefbaar Rotterdam vinden de reizen, waaraan de tieners zelf 100 euro meebetalen, te duur. Wilders spreekt van ‘misbruik van gemeenschapsgeld’.

Volgens het Rotterdams Milieucentrum zijn die opmerkingen ‘olie op het vuur geweest’. ,,Het is enorm vervelend. Bovendien onterecht,’’ zegt voorzitter Crista Vonkeman. ,,De leugens die zijn verspreid, hebben nu geresulteerd in bedreigingen. Wanneer politici zich ermee bemoeien en verkeerde feiten presenteren, heeft dat gevolgen.’’

Er zijn 4 reacties

 1. samad
  27 maart 2007 om 10:32 uur.

  en al dat geld, dat geerdje ons kost wat is dat dan?

 2. Mustapha
  27 maart 2007 om 01:16 uur.

  Ewa daar hoor je niets over op tv….en als een allochtoon te laat zijn afvalbak op straat zet moet de hele wereld et weten…ye mensen.

 3. Riffia
  29 maart 2007 om 10:02 uur.

  Dank je wel Geertje, dit is allemaal dankzij zijn haatzaaiende leugens! Hij vertelde dat de jongens ook probleem jongeren waren.. en deze informatie heeft ie van de telegraaf de gootste leugenkrant in Nederland… sterker nog geen één van die jongen heeft een strafblad..

  Waar bemoeit hij zich toch mee, maar wel keihard ontkennen dat hij geen moeite heeft met moslims/marokkanen.

  En trouwens over die bedreiging hoor je niemand over.. Als het andersom was geweest dan was het wel weer een aandachtspunt voor geert in de kamer en voor de Telegraaf de aandachtspunt in de pers…

 4. Henk -Rotterdam
  29 maart 2007 om 12:57 uur.

  Oud Nederlands gezegde is
  “als is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaald hem wel”.
  Ook komen zo telkens weer de leugens en haatzaaiers praatjes van de Telegraaf en Wilders met CS uit.
  Alleen hullen ze zich dan in zwijgen en gaan op zoek naar het volgende smerige item op de zaak op scherp te zeggen.
  Maar ik leerde vroeger uit de Bijbel dat wie het zwaard opheft tegen anderen door het zelfde zwaard zal vergaan.

Plaats je reactie