MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koning wijdt 3.1 Mn dollar aan ziekenhuis

05 april 2007 | in Marokko | 1 Reactie

koning Mohammed VIKoning Mohammed VI heeft woensdag een lokaal ziekenhuis met een totale waarde van USD 3.1 miljoen in Tamellalt, (provincie van Kalaa Sraghna, 300 kilometers aan het Zuiden van Rabat), ingezegend. Het ziekenhuis dat genoemd is naar Prinses Lalla Khadija omvat een gebied van 4,600 vierkante meters en herbergt een noodsituatie-, een geneeskunde-, een chirurgie- en een kindergeneeskundeafdeling. Daarnaast is er ook een operatiekamer.

Het is de bedoeling dat het medisch centrum, dat ten goede zal komen aan 26.000 mensen, de gezondheidsdiensten zal balanceren, de druk op de andere ziekenhuizen in de provincie gaat verminderen en dat het gaat helpen de gezondheidssector te decentraliseren. De provincie van Kelaât Sraghna waarvan de bevolking wordt geschat op 800.000 inwoners, telt 135 artsen, dat is 1 arts per 5.961 mensen, en 92 ziekenhuizen (een ziekenhuis per 8.358 patiënten). De bedcapaciteit van deze instellingen bedraagt 462 bedden, d.w.z. 1 bed per 1.563 mensen.

Om de kwaliteit van de medische diensten te verbeteren in de regio zullen verscheidene projecten gerealiseerd worden onder de naam Nationale Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH). In het kader van de INDH zal een zekere USD 23.8 miljoen worden toegewijd aan de provincie voor de periode van 2006-2010, dat schrijft het Marokkaanse persbureau MAP.

Er is 1 reactie

  1. studente
    07 april 2007 om 09:41 uur.

    Dit is zkr een goede start!

Plaats je reactie